Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Home Run (2013)

Baseballstjernen Cory Brand(Elrod) kan alt om å vinne de store ligaene, men utenfor banen går det i bratt nedoverbakke. Med en fortid som jager ham er han i ferd med å miste kontrollen. Etter å ha blitt tatt for å kjøre i påvirket tilstand, blir han sendt på en liten ferie til hjemstedet sitt i et forsøk på redde karriere og omdømme. Her blir han tvunget til å trene det lokale ungdomslaget i baseball, og tilbringer åtte uker på avvenningsprorgam. Cory kan knapt vente til å vende tilbake til sitt gamle liv.

Hans nye unge vennner hjelper ham til å finne tilbake til gleden i spillet, og Cory oppdager at han må få frihet fra sin fortid og håp for sin fremtid. Med denne uventede nye sjansen foran seg, så befinner Cory seg snart på en livsforvandlende reise.

Vurdering

2.67 av 1 stemme

Fakta

1t 53min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Eric Newman
Manusforfatter
Candace Lee
Manusforfatter
Melanie Wistar
Manusforfatter
Brian Brightly
Manusforfatter
Skuespillere
Drew Waters
Trener Pajersky
Scott Elrod
Cory Brand
Dorian Brown
Emma
Charles Henry Wyson
Tyler
James Devoti
Clay
Nicole Leigh
Karen
Robert Peters
J.T.
Produsenter
Paul Sirmons
Medprodusent
Tom Newman (II)
Sjefsprodusent
Micah Barnard
Medprodusent
Carol Spann Mathews
Sjefsprodusent
Annet
David Boyd
Cinematografi
Chris Rose
Produksjonsdesign
Scot Allan Mathews
Komponist
Ken Conrad
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Dårlig blanding av Fireproof og Ring The Bell

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Cory Brand er profesjonell baseballspiller og blir beundret av de rundt ham. Men han sliter med alkohol og aggresjon. En tøff oppvekst med en alkoholpåvirket far gir utslag og får konsekvenser inn i baseballkarrieren hans. I filmens tilfelle tar han seg noen slurker sterk drikk rett før en viktig baseballkamp. Baseballkampen går ikke slik forventet og Cory blir utvist for å bl.a. slå til en ballgutt, som viser seg å være fosterbarnet til broren hans. Senere blir han involvert i en alvorlig bilulykke. Hvordan skal problemene til Cory bli løst? Finnes det en vei ut av alkoholen og de unødvendige utbruddene?På budskapsfronten er filmen dessverre en skuffelse til å være en kristen film. Cory blir lagt inn på et kristent avvennings program kalt ”Celebrate Recovery”. Okey, tenkte jeg, dette kan bli interessant. Skuffelsene melder seg, for det første kommer ikke evangeliet til syne i det hele tatt, noe som burde vært alfa og omega i en film der alkoholikere kommer for å bli gjenopprettet. Jo, vi hører noen vitnesbyrd av noen av de som sliter og har det vanskelig, der de takker Gud og Jesus for at de har blitt hjulpet på rett kjøl og det er jo fint, men stort sett mer enn det får vi ikke oppleve og slik jeg ser det så er fokuset i filmen veldig mye på det negative, på den stadige drikkingen, som også blir noe overdreven og langdrøyd til tider.

Samtidig går også noen av vitnesbyrdene ut på at noen av klientene kaller seg kristne men innrømmer at de sliter med alkohol og kokain. Det er ikke rart de sliter med det når det klare evangeliet om frelse ikke blir forkynt og når man i tillegg til en viss grad kan få smaken av den lettvinte versjonen av den amerikanske vranglæren "once saved, always saved" uten at jeg skal gå inn i dybdene av det.

Filmen kunne etter min mening fungert like bra uten kristennavnet og med en sekulær organisasjon istedenfor, som hjelper folk på hektene igjen. Siden ”Celebrate Recovery” er en virkelighetsdrevet organisasjon så skal jeg ikke tolke filmen ut ifra dem som organisasjon, men slik filmen har portrettert dem, og jeg håper for all del at virkeligheten er bedre enn filmen.Filmen slår ikke bare sprekker på budskapsfronten, men også historiemessig. Noen ganger skjer ting litt for fort og noen ganger stusser man over hvorfor akkurat det skjedde. Innimellom tenker man; ”jammen er ikke verden stor”, men noen tilfeldigheters spil må man jo tillate på filmfronten for å få den spenningen man trenger.

Skuespillet er så som så, men grei til å være kristenproduksjon, og kvaliteten kan man klart merke seg at bærer lavbudsjettspreget. Alt i alt er dette etter min mening en dårlig blanding av ”Fireproof” og ”Ring the Bell” men som sportsfilm kan man allikevel kanskje finne et par lyspunkter her og der, for alkohol og sport skal vel egentlig ikke ha noe med hverandre å gjøre?
2.67 av 7 - -
0.33 sekunder