Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


More Than A Champion (1980)

Billy er en 13 år ung og lovende rodeomester som turnerer med sin onkel Wilbur, en kjent rodeo klovn. Mer enn alt og til hvilken som helst pris vil Billy vinne og bevise at han er den beste og mest uredde cowboyen. Men når hans holdning fører til krangel, uvennskap og risikering av liv, så må hjertet hans forandres og han må følge Jesus forbilde for at han skal kunne bli mer en enn mester.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bill Myers
Forfatter
Jim Grant
Manusforfatter
Skuespillere
Jeff Olsen
Billy
Wilbur Plaugher
Klovnen Wilbur
Produsenter
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Produsent
Annet
Dan Dunkleberger
Komponist
Dan Dunkleberger
Cinematografi
Peter Oliver
Cinematografi
Gary Baker
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Kjærlighet er ikke for pyser

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En liten kristen westernfilm laget i 1980 med 60 talls stil over seg. Selvom hva Jesus gjorde på korset kommer fint fram så blir resten av filmen noe kjedelig og tynn. Filmen legger litt mye vekt på filmatisering av konkuranser og oversiktsfotografering, og når alt dette er i dårlig kvalitet så synker helhetsinntrykket også. Skuespillet skuffer spesielt og fotograferingen kunne vært en del hakk bedre.

Heldigvis har kristenfilmskapere lært noe siden den tid, til og med på westernfronten med "Det store rittet" med bl.a. Michael Biehn i hovedrollen.

Filmen gir deg noen levende countrymelodier, noen malte bilder av Jesu lidelseshistorie og noen westernvante rodeo scener! Men alt i alt ble ikke filmopplevelsen den helt store.
3 av 7 - -

Rodeo for de yngre

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg fikk flashback til 80-talls episoder av Lassie når jeg så denne filmen, for kvaliteten er i den klassen. Noen litt langtekkelige scener, men likevel litt action og moralpreken innimellom. Filmen har et bra bibelsk budskap om å bli som Jesus og ofre sin egoisme, jag etter storhet og stolthet med ydmykhet og kjærlighet til hverandre. Det er først da du blir en virkelig helt, for det er vanskelig og modig gjort å elske sin neste. Kjernen i evangeliet blir tydelig fortalt og det blir tatt med at Jesus hadde valg, slik vi også har valg. Jesus valgte å gå opp på korset, og vi må velge å akseptere ham i vårt liv. Innpakningen(tidlig 80-talls) er kanskje ikke så aktuell i dag, selv om budskapet er det. En enkel hverdgslig historie fortalt på en enkel måte med en relativt kort og forutsigbar film. Holder ikke helt spenningsnivået dagens ungdom er vant til. Et godt alternativ ville være filmen "Det Store Rittet"(The Ride).
4 av 7 - -
0.34 sekunder