Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hardflip (2012)

"Hardflip" er historien om Caleb(Wayne), en ung skater. Moren(Aqrquette) hans er syk og faren(Schneider) er helt fraværende noe som gjør at han er ensom og forlatt til å jage etter det eneste håpet han har, nemlig det å bli en sponset skater. Etter å ha funnet en bunke med morens kjærlighetsbrev legger han ut på en ferd for å finne den far han aldri fikk kjenne, noe som fører ham videre på en reise han aldri kunne ha forventet seg. Historien handler om hva som skjer når vi gir slipp på vårt sinne og vår smerte og tilgir dem som har gjort mest skade i vårt liv.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

13
1t 52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Johnny Remo
Manusforfatter
Daniel Backman
Manusforfatter
Skuespillere
Rosanna Arquette
Bethany Jones
Brian Sumner
Brian
Christian Hosoi
Hosoi
Matt Beacham
Politi offiser
Tennille Williams
Tennille
Kinga Rylend
Resepsjonisten
Produsenter
Johnny Remo
Produsent
Daniel Backman
Medprodusent
Christian Hosoi
Medprodusent
Brian Sumner
Medprodusent
Allan Camaisa
Sjefsprodusent
Kelli Gillespie
Medprodusent
Cathy Henderson
Medprodusent
Annet
Jason Brandt
Komponist
Rudy Harbon
Cinematografi
Vahe Douglas
Redigering
Allison Veilleux
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Skating i sitt rette element

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Caleb har hatt en tøff oppvekst med sin enslige mor, og de kommer ikke godt overens på flere av livets områder. Moren sliter med alkohol, piller og en kreftsykdom som holdes skjult for Caleb. Caleb oppsøker sin far uten å ha sett ham i det virkelige liv og når han møter farens likegyldighet settes sinnet i kok hos ham og livet hans faller i grus. Midt i alt dette har han skatingen å ty til som en midlertidig smertelindring, men vil det hjelpe i det lange løp?Vi følger Caleb i livets tøffe valg og situasjoner, som sikkert flere i dagens ungdomsmiljøer vil kunne kjenne seg igjen i. Skating er hans åndedrett og han har med seg skateboardet hvor han enn går. Men ting hoper seg opp og livet er mer enn vanskelig. Kan Jesus være løsningen?

Budskapsmessig er det en del mangelfullt her, men samtidig flere gode poenger gjennom forskjellig budskapsfrembringende midler. Vi møter på en uteligger som har sitt mål i livet å forkynne Guds Ord, og ved å skue pappskilt han holder oppe så kan vi se sitater fra Bibelen, bl.a. et vers fra 2.Kor. 5:17 som sier at ”Derfor om noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er forbi. Se, alt er blitt nytt.” En annen person som får innvirkning i Calebs liv er den kristne proffskateren Brian, spilt av Brian Sumner som er proffskater i det virkelige liv og driver en kristen virksomhet i tillegg til at han også forkynner i forskjellige menigheter, festivaler og skateparker. Vi møter også proffskateren Christian Hosoi i en liten rolle.

Morsrollen i filmen, spilt av Rosanna Arquette, sliter med alkoholproblemer og et hardt liv, og selv om hun løfter opp Bibelen innimellom og har en bønn om hjelp til Caleb så blir det ikke orden på hennes smerter. Her gis det et dårlig bilde av kristen tro, som sier at det går an å være alkoholiker og pillemisbruker, og kristen samtidig noe som går stikk i strid med de ord som nevnte uteligger til stadighet viser fram, og 1.Kor. 6:10 som sier at drukkenbolter ikke skal arve Guds rike. Bibelen holder det veldig klart også at ”…den som holder ut til enden skal bli frelst” (Matt.24:13). Dette er allikevel ikke noe nytt fenomen i amerikansk kristenliv, der det virker som om det går an å havne i dype alkoholproblemer og andre dyptgående syndig ødeleggelse og fortsatt bli regnet som en kristen på vei til himmelen. Dessverre er dette en av de store forførelser i kristenheten i dag og det trengs et budskap som forkynner at ”det gamle er forbi, og alt er blitt nytt”. Det trengs et budskap om omvendelse og tro på Jesus og verket på Golgata, noe vi ikke hører noe om i løpet av filmens gang. Det nærmeste vi kommer er Matt 6:15 som sier at ”…dersom dere ikke tilgir menneskene deres overtredelser, da skal heller ikke deres Far tilgi dere deres overtredelser.” Dette kommer til Caleb i en situasjon der han utfordres til å forsone seg med sin far.

Mot slutten peker filmen på Jesus, men vi hører aldri hva Jesus har gjort, frelst oss fra og frelst oss til. Kanskje det er opp til filmseeren å finne ut av det? Det moralske budskapet i det store og hele er allikevel å forsone seg med de man ligger i strid med og det å kunne ha med Jesus som løsning når alt har gått galt. Brian Sumner gjør en ydmyk rolle som den kristne skateren som dukker opp fra ingensteds og viser Caleb ett glimt av hvem Jesus er og som får stor betydning for hans deltakelse i en konkurranse som han har bestemt seg for å vinne.Kvalitetmessig starter filmen labert når det kommer til noen av skuespillerne, men etter hvert så rettes dette noe opp. Rosanna Arquette og Randy Wayne gjør det bra i rollene som mor og sønn, og John Schneider, kjent fra flere kristne filmer, gjør en fin rolle som den bortkomne far. Innimellom kan filmen ha noen uklare og mumlete replikker, men spiller ikke en veldig stor rolle av filmens helhet.

Filmen handler som sagt om hovedpersonen Caleb og skating. I den sammenheng savnet jeg å få et litt dypere dykk i hvor flink han Caleb egentlig var, siden han var så ettertraktet av andre skatere. I filmen virker det som om alle andre er mye flinkere enn ham og det er de vi ser triksene til. Her kunne Calebs talenter blitt mer fremhevet, og når de blir det så kan man se at det er en stunt person som gjør jobben i de tøffeste partiene, selv om det for den gjennomsnittelige filmseer ikke vil være så merkbart. Sluttsekvensene er fint lagt sammen og filmen får kanskje en litt brå slutt, men gir seg på topp. Vi får også høre en sang av den tidligere ”Korn” musikeren, nå troende, Brian Welch i en av scenene.Alt i alt er dette en film som siktes mest til den yngre garde med skating som hovedinteresse. Samtidig viser den til at livet handler om mer enn dette og tar frem noen av fallgruvene en skater fort kan havne i. For meg ble dette totalt sett en grei film, med en del skateunderholdning og noen viktige troselementer, men for deg som elsker skating er dette kanskje det krydderet som også får deg til å elske filmen mer enn det jeg gjorde, og som skiller den ut fra en ellers noe vanlig handling.
4.33 av 7 - -
0.49 sekunder