Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.5)
Stream på

Overcomer (2019)

Livet endrer seg over natten for basketballtreneren John Harrison (Kendrick) etter at han mister trenerjobben pga. mye frafall fra laget, og blir utfordret av skolens rektor, Olivia (Shirer), til å bli trener for skolens terrengløsplag, en idrett han verken kjenner eller liker. Han blir enda mer oppgitt når det kun er en som melder seg på, nemlig Hannah (Wright-Thompson), ei jente som sliter med astma.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

6
1t 56min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Stephen Kendrick
Manusforfatter
Alex Kendrick
Manusforfatter
Skuespillere
Bruce Marchiano
Pastor Mark
Shari Rigby
Amy Harrison
Alex Kendrick
John Harrison
Scotty Curlee
Gene Andrews
Ben Davies
Trener Myers
Cameron Arnett
Thomas Hill
Priscilla C. Shirer
Olivia Brooks
Aryn Wright-Thompson
Hannah Scott
Karen Boles
Trener Karen
Micah Lynn Hanson
Sykepleier Kathryn
Produsenter
Stephen Kendrick
Produsent
Aaron Burns
Produsent
Justin Tolley
Produsent
Larry Frenzel
Produsent
Annet
Alex Kendrick
Redigering
Bob Scott
Cinematografi
Bill Ebel
Redigering
Steve Hullfish
Redigering
Paul Mills
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Løpefilm med tro og tilgivelse i fokus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Kendrick brødrene slår til igjen med ”Overcomer”, som begynner med et skolelag i basketball som er optimistiske foran neste sesong med trener John Harrison i spissen, men så blir en stor bedrift lagt ned og flere av foreldrene til basketspillerne må flytte og dermed også flere av spillerne. Dette fører til at basketballaget avvikles til John Harrisons store frustrasjon. Midt i dette hoper det seg opp vanskeligheter, at på til at John får spørsmål om å bli trener for skolelaget i terrengløp, og ikke et hvilket som helst lag, laget består kun av ei jente, og hun har astma. Hun har også bodd som foreldreløs sammen med bestemoren de siste 15årene. Hun kan løpe, men kan hun stille opp mot de aller beste? Hva skjer når familiesituasjonen gås i sømmene og behovet for Guds kjærlighet dukker opp?

Filmen går fram i ganske typisk Kendrick Brothers stil. Den har noen klisjé øyeblikk, som vi har sett mange ganger før. Frelsesøyeblikket til Hannah Scott er et av disse, spesielt for dem som har sett utallige slike øyeblikk på film før. Men når det er sagt så er fortsettelsen litt mer kreativ bl.a. i det hun plutselig står foran en dramaklasse fast og stø i sin tro etter å ha lest i Efeserbrevet. Filmen får også fram hvordan humøret hennes blir bedre og hun begynner å se lyset i tunellen. Filmen får fram evangeliet, på en litt klisjé måte kanskje, men det fører til en overbevisning om å gjøre opp med medmennesker det gale man har gjort mot dem. Dette er viktige poenger som sjelden kommer så tydelig fram i andre kristne filmer. Filmen har noen sterke øyeblikk, men blandet med klisjér og kanskje det at filmen blir litt ”overkristen” til tider gjør at den mister noe av troverdigheten sin. Brikkene faller også litt for enkelt på plass synes jeg. Helhetsinntrykket er allikevel positivt med tanke på budskapet, selv om det kunne vært presentert på en enda mer original måte.

Budsjettet på filmen er høyere enn i tidligere filmer av Kendrick brødrene. Vi ser at bildekvalitet og foto er bra, mens skuespillet til noen av birollene sliter tidvis med å yte over normalen. Hovedrollene synes jeg gjør det ganske bra, og det er tydelig å se hvordan Alex Kendrick har utviklet seg på skuespillerfronten fra sine første filmer. Manuset er litt tynt til tider med noen klisjér som kunne vært unngått, men samtidig har den med seg noen kreative innslag som man kanskje ikke har sett så ofte på film før. Som f.eks. høreapparat ”trikset” under løpingen, men hvor troverdig det er å time alt slik det blir gjort er en annen sak, men alt er jo mulig på film. Filmen mangler ikke på hjertevarmende øyeblikk og det er vel disse som redder mye av filmen for den gjennomsnittelige seer. En liten dose humor får vi også. En grei film i filmrekken av Kendrick Brødrene, men ikke blant de aller beste.
5 av 7 - -
0.26 sekunder