Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Theory Of Everything (2006)

Gene mistet sin troende kone for mange år tilbake, og siden han som vitenskapsman har det så vanskelig med å tro så har han jobbet med en vitenskapelig teori om alt, som han mener vil være nøkkelen til himmelen. Først når han får bevist dette kan han tro, men problemet er at tiden begynner å renne ut for den syke og gamle mannen. Derfor tar han kontakt med sin bortadopterte sønn Doug i håp om at han vil hjelpe ham til å finne sin tro i tide.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 26min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
David de Vos
Manusforfatter
Skuespillere
John Gilbert
Dr. Woodford
Mary Jo DuPrey
Delilah
Frances Black
Abby
Victor Lundin
Gene
Produsenter
David de Vos
Produsent
David McFadzean
Sjefsprodusent
Stephanie de Vos
Produsent
Annet
Brian Mann
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Jakten etter veien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette var faktisk en litt artig og spesiell film kan man si. Man må sikkert være superinteligent for å skjønne alle de kjemiske ligningene og matematiske formlene som blir tatt frem i filmen. Det er heller ikke sikkert meningen at de som ser filmen skal skjønne det og etter alt vi vet så trenger ikke det være noe sammenheng i det hele.Vi følger i hvertfall Genes søken etter svaret på hvordan han engang kan finne igjen sin avdøde kone som døde i troen på Jesus. Historien kan være litt teit egentlig men samtidig synes jeg den er litt artig og spesiell og man blir nok litt berørt av det som skjer.Jeg synes bildekvaliteten er ganske bra takket være go kameraføring som også er med å holder koken gjennom filmen. Skuespillet er heller ikke så altfor verst. Filmen har selvfølgelig noen hull, som alle teorier som prøves å fåes frem.Det viktigste filmen vil formidle er at Jesus er den eneste Veien til evig liv og ikke en lang teori av diverse formler osv.
4.67 av 7 - -

Vitenskap og tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En film om vitenskap og tro og hvor vanskelig det er å tro når man vil vite. Hvis man ikke kan tro, kan man da finne Gud gjennom vitenskapen? Er det opp til os å finne Gud, eller opp til Gud å finne oss? Disse, med flere, er spørsmål som filmen prøver å stille og prøver også å svare på. Og det greier den helt fint uten å snuble i de mange snarer man kan falle i. Svaret er ikke at der vitenskaper slutter kommer Gud inn, men filmen har et sunt vitenskapssyn der man kan finne ut mye om Guds skaperverk ved å studere, men ikke hva som gjør troen spesiell. Det at noen har lettere for å tro mens noen har det vanskeligere er også et spørsmål som dukker opp. Hva skal til for å finne troen man leter etter? Kan vitenskapen være en vei til Gud når bibelen sier at Jesus er den eneste veien til Gud?Det er rett å slett spennende å tenke hva som forener tro og vitenskap, hva som skiller dem og hva de er hver for seg. Slike ting får en selv til å begynne å tenke litt og spinne videre etterpå.Men det som bekymret meg litt underveis i filmen hvordan de løser problemet som oppstår når en mann skal bevise Gud med superavanserte likninger, og hvordan hans sønn som ikke har så veldig mye bakgrunn i vitenskapelige kretser skal kunne bidra med noe som helst der. Vel, i denne filmen går det virker det som. Andre små snarveier er hvordan han blir satt inn i et sinnssykehus, og at datteren skulle få omsorgsretten over Gene er helt ulogisk. Det gjelder også hvordan det i det ene øyeblikket er utrolig mye å gjøre på jobb, mens i det andre har han all verdens tid til familie og far. Men bortsett fra slike småting så holder filmen en god standard og historien har en god underholdningsverdi samtidig som den er inspirerende og utfordrende. Det er også en bra Jesus fokusert kristentro i bunn.Filmen lykkes på mange måter, særlig med å få fram budskapet, men kvaliteten er ikke helt der den kunne ha vært og det er en del ting som ikke faller i smak.
4.33 av 7 - -
0.42 sekunder