Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

HjemmesideIMDb
Stream på

Another Perfect Stranger (2007)

Sarah er i konflikt med sine foreldre som prøver å fortelle henne om Jesus, og moren topper det hele med å fortelle om middagen hun hadde med Jesus ti år tidligere. Sara velger å dra på skole til andre siden av landet, og på flyet kommer hun i diskusjon med en fremmed angående religion, tro og Gud.

Vurdering

5.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 21min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jefferson Moore
Manusforfatter
David Gregory
Forfatter
Skuespillere
Matt Wallace
Billett teller
Stella Davis
Sarah, 9 år
Tina Jo Wallace
Ticket counter girl
Alexis Hughes
Flyvertinne
Miguel Oyola
Sjåfør
Chloe Allen
Courtney
Tim Kelty
Businessmann
Juliana Allen
Airline Passenger
Produsenter
Jefferson Moore
Sjefsprodusent
Gina Hughes
Medprodusent
Annet
Pate Walters
Redigering
Duston Lash
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

I samme bane som forgjengeren

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen er av samme type som eneren, nemlig en film som fokuserer seg på samtale mellom den fremmende og jenta. Han tar på seg en veilederolle og etter hvert så finner jenta ut mange nye ting om troen som hennes foreldre har oppdaget men som hun ikke helt har fått taket på og undertrykt. Etter hvert avslører den fremmede mer og mer av hvem han er uten at det blir helt klart for henne, men vi vet jo at det er Jesus. Siden Sarah ikke vet det selv, så opptrer ikke Jesus som en som har alle svarene, men han spør heller(ledende spørsmål) henne slik at hun kan resonere seg til de fleste svarene selv.En reise som tar utgangspunkt i manges fordommer mot troen på Jesus, og ikke minst det religiøse. Jesus har her sin egen definisjon av ”religion” som ikke nødvendigvis er det andre legger i ordet, men siden denne er definert så vet vi hva han her er imot. Derifra drar filmen oss over til Gud og diskusjonen om hvordan Gud ville vært gitt at han eksisterte og videre til evangeliet om hva Gud gjør for å nå til oss mennesker. Jeg er fasinert fordi filmen får fram mange gode poenger og begrunnede svar, men det er selvsagt ikke alt den svarer på eller har mulighet til å ta med. Men det kan vi heller ikke forvente, likevel kunne de ha begrenset seg litt, og heller tatt med litt mer om litt mindre – men slik filmen er så er det en grei bunke temaer som driver diskusjonen framover.Det som er viktig i en slik film er å få samtalen til å flyte, at den blir interessant og spennende og der synes jeg filmen holder mål. Det finnes helt sikkert de som synes det er kjedelig, men da tror jeg det har med interesse for temaet og typen film å gjøre. Kvalitet kommer litt i andre rekke, for det er grenser for hvor god kvalitet en samtale trenger. Likevel kunne skuespillet vært bedre til tider, men den ødelegger jo ikke og når man kommer inn i samtalen så legger man ikke merke til så mye av det.Siden dette er en oppfølger til en veldig lignende film som tar opp minst like mange temaer rundt troen som denne, kanskje til sammen alt for mange for å passe inn i to filmer, så kan jeg opplyse om at det er laget en serie som følger konseptet videre med samme hovedperson som Jesus. Jeg har ikke sett den, men ville tro at hver episode der har spesialisert seg mer på et tema framfor å få inn en mengde av dem.
5.67 av 7 - -

En trosstyrkende reise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen starter med noen tilbakeblikk fra den første filmen og så fører den oss 10år fremover i tid. Denne gangen er det datteren til Nikki, nemlig Sara som kommer i kontakt med denne fremmede på vei til Dallas. Ganske uviss på at dette kommer til å bli en veldig spesiel dag i livet hennes, kommer hun i kontakt med denne fremmede(som viser seg å være Jesus) som overbeviser henne på en ganske fin måte.

I starten får vi også møte en kristen mann som hun sitter ved siden av i det første flyet som prøver å få henne til å skjønne at kristendommen er det riktige men kanskje på en litt feil måte, men samtidig og videre i filmen så ser vi kontrastene hvordan Jesus eventuelt kunne ha gått fram i en slik situasjon.

Kvaliteten er på lik nivå med den forrige og vi får en fin skuespiller debut av Ruby Marie Lewis. Tross dette så klarer den ikke helt nå nivået på den første men kommer ganske nærme. Den kan bli litt langtekkelig og kjedelig til tider, men den tar seg fort opp igjen fra disse grøftene.

Fokuset på statistene er litt plagsomt innimellom og virker som et sted å filme for at filmen ikke skal bli for ensidig, men akkurat det kunne vært unngått. Vi kan også merke at Jesus mangler naglemerkene midtveis i filmen, mens han plutselig får dem mot slutten.

Til tider kan man bli litt sliten av å følge med i historien, men Jesus kommer stadig med noen interessante poenger som gjør at man ønsker å følge med videre. Slutten er grei, men synes den kunne ha vært mer utfyllende.
5 av 7 - -
0.25 sekunder