Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Himmelske Samtaler (2006)

Neale Donald Walsch brekker nakken i en bilulykke som medfører at han mister jobben sin, leiligheten sin og kona. Så plutselig hører han en stemme, og det er ingen andre enn Gud som snakker til ham i sin mørkeste stund. Dette blir starten på et nytt kapittel i livet hans som medfører flere bøker basert på disse samtalene og til slutt denne filmen som baserer seg på historien og bøkene.

Vurdering

3.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 45min
Conversations with God
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Stephen Deutsch
Forfattere
Neale Donald Walsch
Forfatter
Eric DelaBarre
Manusforfatter
Skuespillere
Henry Czerny
Neale D. Walsch, Guds stemme
Zillah Glory
Carly
Ingrid Boulting
Sunny
T. Bruce Page
Fitch
Vilma Silva
Leora Garcia
Produsenter
Stephen Deutsch
Produsent
Jackson Rowe
Medprodusent
Gay Hendricks
Sjefsprodusent
Annet
Sherril Schlesinger
Redigering
Joao Fernandes
Cinematografi
Emilio Kauderer
Komponist
Renee Prince
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke sånn veldig himmelsk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen baserer seg på den sanne historien og på romanen om Neale Donald Walsch som tar for seg Neale's liv fra han mister jobben og havner som uteligger uten noen inntekt og vi følger ham videre på søken etter jobb og til slutt følger vi ham i hans søken etter svar på livets spørsmål og til Guds stemme taler til ham som til slutt blir hans suksess og ender med to bøker. Vi får også hele tiden fremtidsblikk til hans foredrag og livet etter bokutgivelsen, så man kan noenlunde være trygg på at dette vil ende godt, så filmen er forutsigbar på det punktet.Desverre så blir disse samtalene som han da skal ha hatt med Gud ikke referert til Bibelen, eller henvist til å være Bibelens Gud. For det finnes mange guder der ute, men bare en sann Gud og man skal prøve det man hører med Skriften, og det ser ikke ut som om det er blitt gjort i dette tilfellet. Jeg har ikke lest boken, så kan ikke uttale meg så mye om den, men det er ihvertfall det uttrykket filmen gir. Selvom Neale kommer med noen fine sitater og uttrykk i filmen som kan være med å hjelpe mennesker gjennom tunge perioder så kan det fort bli et falskt og kortvarig håp.Mye av fokuset i filmen er også på kjærlighet, at det er det det handler om, om "Hva ville kjærligheten gjort?" at man stadig skal spørre seg om det. Jeg satte også et spørsmålstegn på guden Neale taler om når han sier at Gud ikke legger noen forskjell på rikdom og det åndelige! Selvfølgelig er den Åndelige rikdom som er fra Gud større enn den jordiske rikdommen. Kan hende jeg har misforstått men det var slik jeg forsto det.Kvaliteten er dugendes bra, men filmen kan være litt kjedelig og noe langdrøyd men tar seg noe opp mot slutten og man klarer å henge med til siste slutt. En film man bør være forsiktig med å sluke rå, siden det kan virke som den er en mix av New Age tankegang og kristendom.3.33 av 7 - -

Noe bra, men helt feil

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Neale Donald Wasch glir rett inn i rekken av de mange New Age retninger siden han tror på en panenteistisk(ikke panteistisk) Gud. Det betyr en Gud som tar del i alle deler av naturen men selv er uendelig utenfor naturen i motsetning til en panteistisk Gud som er i naturen og er naturen. Det er ikke lett på skille dem, og det kan virke som at filmen ikke greier det heller. Det betyr dermed at alle Gode ting som skjer oss, alt fine i naturen, kjærlighet, følelser etc. er Gud som manifesterer seg i naturen. Dette er selvsagt ikke mulig å kombinere med kristen tro uten at det blir helt galt i mine øyne, og selv om noen ting både høres bra ut og sikkert er bra i seg selv så kan det være vanskelig å skille ut hva som ikke er bibelsk og hva som er det.Selve kvaliteten på filmen er god selv om man som kristen er helt uenig med budskapet. Bøkene til Walsh blir sitert og han selv kommer en god del til orde mellom tilbakeblikkene som tar for seg selve historien i filmen. Jeg liker denne oppbyggelsen der man skifter litt mellom nåtid og fortid, der nåtidsklippene viser resultatet av forvandlinger som livet til Walsh fører til. Likevel virker det litt banalt noen ganger hvordan Gud griper inn i historien, både gjennom vilt fremmende, syner, men også direkte. Og ikke minst, svaret som er typisk populistiske klisje kjærligheten. Men ikke den kjærligheten finner i bibelen. Det ender opp med en slags suppe av Walsh budskap føler jeg, eller kanskje jeg føler at Walsh budskap er en slags suppe av moral og kjærlighet i seg selv.Bøkene er skrevet slik at Gud og Walsh snakker sammen og i filmen hører Walsh tydelig Guds stemme, men selv sier han at det ikke er så direkte kanalisering men at bøkene er "inspirert" av Gud. Derfor passer det kanskje godt at Henry Czerny som spiller Walsh i filmen også har stemmen til Gud.

3.33 av 7 - -
0.32 sekunder