Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hva vet vi - Egentlig (2004)

Filmen blander fiksjon og dokumentar, virkelige bilder og animasjon og handler om den døvstumme fotografen Amanda (Marlee Matlin). Hun begynner å se livets muligheter på en ny måte. Samtidig er den en reise i selskap med fysikere, matematikere og livssynsforskere, en reise i et kvantefysisk univers som er mer komplekst og levende enn vi tidligere har kunnet forestille oss.

Vi får høre hva kvantefysikken forteller oss om materie og energi, samt teorier om bevissthet, sansning, kroppens kjemi og hjernestruktur. Hva er tanker laget av? Kan tanker forandre det vi oppfatter som virkelig? - For å finne svar beveger vi oss ikke bare i den materielle verden, men trenger også langt inn i den åndelige, for dersom tanker er mer enn vilkårlige nevronimpulser, så er bevissthet mer enn en anatomisk prosess. Derfor eksisterer det kanskje en høyere makt, men fins den virkelig der ute – og hvor går egentlig grensen mellom "der ute" og "her inne"?

Vurdering

2 av 1 stemme

Fakta

12
1t 49min
What the Bleep do we Know!?, What the #$*! Do We (K)now!?, Sacred Science
Land: USA
Språk: Tysk, Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Mark Vicente
William Arntz
Forfattere
Mark Vicente
Manusforfatter
Betsy Chasse
Manusforfatter
William Arntz
Manusforfatter
Matthew Hoffman
Manusforfatter
Skuespillere
Casper Van Dien
Romantisk Moritz
Tom Fahn
Forskjellige stemmer
Mercedes Rose
Brudepike
John Hagelin
Seg Selv
Amit Goswami
Seg Selv
Joseph Dispenza
Seg Selv
David Albert
Seg Selv
J.Z. Knight
Ramtha
Produsenter
Mark Vicente
Produsent
Betsy Chasse
Produsent
William Arntz
Produsent
Straw Weisman
Medprodusent
Scott Altomare
Produsent
Annet
Mark Vicente
Cinematografi
Jonathan P. Shaw
Redigering
David Bridges
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Spenstig svada om kvantefysikk

Kvantefysikk er alltid litt forvirrende å høre om, både siden det er så komplisert men mest fordi det er så mye udefinerbart. Å ta for seg kvantefysikken slik denne filmen gjør er litt for å forklare hva det er, mne kanskje enda mer å åpne opp for mulighetene og forestillingene det kan bringe med seg. Det er og blir litt rotete likevel, siden dokumentaren tar for seg mange forskjellige virkemidler – blant annet en histore om en døv-stum fotograf.Idén og gjennomførelsen er for så vidt god og drar sjangeren litt lenger, og det er en annerledes dokumentar man får del i når man ser denne, men det hjelper liksom ikke helt når man føler de på mange områder havner litt på viddene. Blant annet, som intresserer meg mest, er hvordan de plaserer Gud og religion i dette – noe som det tas holdning til. Det er noen gode tanker om hvor man plasserer Gud, men det blir satt i en New Age og svada ramme som ikke helt passer, verken inn i en religiøs sammenheng eller i hvert fall ikke inn i en vitenskapelig.En intressant dokumentar, så absolutt, som ikke er kjedelig å se på – men bidrar likevel ikke med så veldig mye fornuftig – annet enn kvasi utsagn av en del personer som ligner vitenskapsmenn og å forklare hva som menes med kvantefysikk på en morsom og underholdende måte. Som en dokumetar som framstiller ”fakta” tanker, hva skal vi som vanlige dødelige tro på når det blir servert ting som sannsynlige når de kanskje egentlig ikke er det? Jeg kan i det minste ikke bidra med annet enn å være kritisk til det meste, særlig når det kommer til slike dokumentarer.
2 av 7 - -
0.71 sekunder