Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Ten (2007)

Jeff(Rudd) står mellom to steintavlertavler og introduserer kortfilmene, en for hvert av de ti budene, samtidig som han forteller om problemene han sliter med i ekteskapet. Historiene er som følger: En mann(Brody) som hopper ut fra fly uten fallskjerm men overlever hvis han ikke blir gravd opp fra bakken, blir poulær og kona(Ryder) forlater ham. En bibliotekar(Mol) drar til Mexico der hun har et seksuelt eventyr med en mann som viser seg å være Jesus(Theroux), men får problemer når hun da hjemme med sin familie skal be bordbønn. En lege(Marino) som opererer inn en saks i en pasient, som dør, men prøver å få seg frikjent fordi han mener det var en spøk. En hvit mor(Kenney) som forteller barna sine, som er svarte, at Arnold Schwarzenegger er deres far. En detektiv(Schreiber) som misunner sin nabos CT scanner, soe som fører til en krig mellom dem om å ha flest, som igjen fører til at konene deres forlater dem samt andre konsekvenser. En mann(Corddry) i fengsel misunner sin naboes "bitch" som er doktoren som sydde saksen i pasienten sin. Kvinnen(Ryder) fra første historien forlater sin ekteman til fordel for en buktalerdukke som hun har stjelt og innleder et romantisk forhold med den. Buktaleren ender opp som heroinavhengi uteligger som før høre en historie om et nesehorn med et rykte som løgnhals og så når han skal advare folket mot en fare så tror de ham ikke, og som viser seg å være narkopusheren hans. Ektemannen(Miles) fra den andre historien dropper kirken på søndag til fordel å vandre fritt rundt naken i sitt eget hjem, og får med seg en skare mennesker etterhvert. Historien til Jeff(Rudd) der han siter med sitt eget moralske dilemma, å bli hos sin vakre kone(Janssen) eller forlate henne til fordel for den vakre, men yngre elskerinn(Alba).

Vurdering

1.5 av 2 stemmer

Fakta

17
1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ken Marino
Manusforfatter
David Wain
Manusforfatter
Skuespillere
Liev Schreiber
Ray Johnson
Paul Rudd
Jeff Reigert
Winona Ryder
Kelly La Fonda
Ken Marino
Dr. Glenn Richie
Oliver Platt
Marc Jacobsen
Janeane Garofalo
Nuclear Powerplant Shift Supervisor Beth Soden
Rob Corddry
Duane Rosenblum
A.D. Miles
Oliver Jennings
Scott Sowers
Jury Foreman Barry Noodle
Adam Brody
Stephen Montgomery
Produsenter
Ken Marino
Produsent
Paul Rudd
Produsent
David Wain
Produsent
Michael Bassick
Produsent
Danny Fisher
Sjefsprodusent
Jack Fisher
Sjefsprodusent
Morris S. Levy
Produsent
Jonathan Stern
Produsent
Sam Zietz
Sjefsprodusent
Michael Almog
Sjefsprodusent
Annet
Eric Kissack
Redigering
Craig Wedren
Komponist
Yaron Orbach
Cinematografi
Mark White
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Langt over streken!

"The Ten" tar for seg de ti budene og lager en kortfilm av hvert enkelt av dem der noen av filmene henger noe mer sammen med noen av de andre. Filmen er totalt poengløs, bortsett fra at den gir et lite innblikk i hvilke ringvirkninger det kan ha å bryte noen av budene, men utenom dette så er den helt poengløs og teit.Kortfilmene som blir laget er helt uten mening og historiene er merkelige blandet inn med sadistisk, sort og pervers humor omtrent tvers igjennom!

Når det er sagt så blir budene(loven), som i seg selv er hellige(Rom.7:12), utnarret i denne umoralske og blasfemiske komedien!

Noen kan tenke seg at det er jo lov å lage komiske innslag av det Bibelske, men jeg skal si at her går det langt over streken. Filmer som "Bruce Almighty" og "Evan Almighty" fungerer fint, men denne her har sett sine bedre dager!
1 av 7 - -

Ikke noen innertier

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når det innimellom dukker opp komedier med inspirasjon fra bibelen så gleder jeg meg til å se dem. Men denne skuffet, til tross for de mange kjente navnene. Når man lager ti kortfilmer i en film, det vil si i gjennomsnitt 10 minutter på hver, så bør man i det minste kunne gjøre de fylt med noe gjennomtenkt og morsomt slik at den som ser på holder sine øyne oppe. En kortfilm for hvert av de ti budene er jo ikke en dårlig ide. De fleste i denne er rett og slett for kjedelige, poengløse og dårlige. Det finnes så å si ikke en smule med mening i filmene, men det er vel det som er noe av poenget. Det skal bare være morsomt, morsomt og atter morsomt, men det er de heller ikke. I tillegg er det også litt vanskelig å finne referansen til budet, siden moralen og konteksten til budet er fjernet.Noen av filmene var middels ok, men langt fra noen perler. Skuespillet var også middels og til tider dårlig, men så gir ikke filmen så veldig stor utfordring og mulighet for skuespillerne å vise hva de kan. Jeg lo noen ganger, men kanskje mest på grunn av hvor tåpelig det var. Er nokk en slags dårlig humor som regissøren har tvunget fram. Og ja, det går oftest galt når budet brytes, men det er nokk ikke noe filmen vil prøve å få fram.En film jeg neppe kommer til å se igjen.
2 av 7 - -
0.39 sekunder