Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bryllup på prøve (2007)

Kjør gjennom sentrum av Chicago. Med bind for øynene. Ta deg av to vrælende, siklende og uhyggelig utseende babyer - robot-babyer. Sex kan du bare glemme. Jada, det også. Det er ikke måte på hva pastor Frank skal ha deg til å gjøre før du kan si «ja» foran alteret.

Robin Williams, Mandy Moore og John Krasinski spiller hovedrollene i denne småsprø, lystige romantiske komedien. Et ungt par ivrer etter å komme seg til alters, men brudens prest har satt seg fore å senke skilsmissetallene ved å splitte par han mener ikke passer sammen før de får sjansen til å kalle seg rette ektefolk. Meld deg på pastor Franks ekteskapskurs! Det er tøffere enn den hardeste helvetesuke ... men mye morsommere!

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 28min
License to wed
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ken Kwapis
Forfattere
Kim Barker
Manusforfatter
Tim Rasmussen
Manusforfatter
Vince Di Meglio
Manusforfatter
Wayne Lloyd
Manusforfatter
Skuespillere
Mandy Moore
Sadie Jones
Wanda Sykes
Doktor
Peter Strauss
Mr. Jones
Arne Starr
Mann i kirken
Robin Williams
Presten Frank
John Krasinski
Ben Murphy
Eric Christian Olsen
Carlisle
Guy Fauchon
Starbucks kunde
Bob Balaban
Gullsmed medarbeider
Produsenter
David Thwaites
Sjefsprodusent
Bruce Berman
Sjefsprodusent
Brad Fisher
Sjefsprodusent
Dana Goldberg
Sjefsprodusent
Mike Medavoy
Produsent
Arnold Messer
Produsent
Nick Osborne
Produsent
Robert Simonds
Produsent
Kim Zubick
Sjefsprodusent
Annet
Gae S. Buckley
Produksjonsdesign
Christophe Beck
Komponist
Kathryn Himoff
Redigering
John Bailey
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt overfladisk med noen poenger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En liten småartig film som tar noen utradisjonelle vrier ved å trosse noen av de tingene som er vanlige i dagens samfunn. Robin Williams spiller en prest som fører ekteskapskurs for nyforlovede par og nekter å vie noen som ikke har gått gjennom dette kurset. I dette tilfellet er det 3 uker til hovedpersonene i filmen skal gifte seg og i kurset innegår det bl.a. å ikke ha sex før ekteskapet er blitt inngått!Filmen tar for seg en høy skilsmissestatistikk og gjør kanskje et lite forsøk på å senke den. Filmen er nok ikke siktet til kristne siden hovedpersonene i filmen ikke er troende, men de lever i samboerskap og virker som et helt alminnelig par helt til presten Frank, spilt av Robin Williams, tar dem inn i dette kurset som gjør at de må tenke nye og utradisjonelle tanker for å få frem hva som er det viktige i et forhold mens man venter på å gifte seg. En film som har et ørlite budskap om seksuel avholdenhet før ekteskapet, selvom helheten i det er noe lunken.

Pastoren i filmen opptrer også noe overfladisk, men noe av det han tar for seg kan man ta med et smil, mens han noen ganger kanskje går litt over streken i sitt embete!Kvalitetsmessig gjør hovedpersonene helt greie rolletolkninger, og vi møter blandt annet Mandy Moore(kjent fra "A Walk to Remember" og "Saved") i rollen som Sadie Jones som mer enn gjerne tar dette kurset koste hva det koste vil mens Ben Murphy, spilt av John Krasinski, er mer skeptisk.

Ingen prisvinnende story, men den inneholder en noe klisjé og usannsynlig storyline, spesielt mot slutten, men som vanlig i slike filmer en noe rørende og fin slutt.
3.67 av 7 - -

Morsomt om ekteskap

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter ingen andre enn Robin Williams i rollen som den utradisjonelle presten, som har spesialisert seg på å forberede gifteklare for livet som gift før de gifter seg. Her er det snakk om å avstå fra sex, skrive sine egne løfter, øve seg med robotbabyer, alt under strengt oppsyn av presten. I og for seg et greit plot for en komedie som samtidig kan få inn mange poenger om ekteskapet, men siden dette ikke er en kristen produksjon så kommer den nokk ikke helt gjennom det kristne ved det hele(motivasjonen bak), og jeg ikke for følelsen av at det er veldig fokus på ekteskapet som sakrament likevel.Det vi får mer av er mye morsomheter fra prestens side, som er streng samtidig som han er morsom med mange gode, men også noen mer grove vitser, noe som er grunnen til at filmen fikk PG-13 aldersgrense i USA. Fokuset er mer på det morsomme man kan få av å sette dem som er uvitende om ekteskapets prøvelser på prøve, og ikke minst den største av dem alle, nemlig å slutte med sex. Pastoren er likevel oppegående og vet hvilken verden vi lever i, så det er poeng med det hele - men det er mere det å være klar over hva man sier ja til når man sier ja ved alteret og det at man bør kjenne hverandres svake sider før man gifter seg.Det er flere elementer som ødelegger synes jeg, blant annet læregutten til presten og at de på død å liv må overvåke og gjøre så mye styr av det hele for å fylle kvoten av ellevillhet i sjangeren. Jeg er mer glad i de som greier å fylle en film med masse humor, men også alvor og varme, noe denne ikke fokuserer på. Men på det positive, jeg er for filmer som fremmer ekteskapet, og selv om det kanskje ikke blir gjort på best mulig her så er det likevel det filmen handler om.
3.33 av 7 - -
0.47 sekunder