Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

For Better and for Worse (1993)

Robert(Demspey) og Cathrine(Lynch) skal gifte seg, men klarer ikke å bli enig om hvordan bryllupet skal gjennomføres. Ved et utrolig tilfelle melder selveste Paven sin ankomst til bryllupet. Probemet er at paret i mellomtiden har begynt å komme på andre tanker. Først etter et voldsomt press går de med på å la seg gifte for syns skyld, og Robert og Cathrine, som nå ikker lenger kan utstå synet av hverandre, blir mer et sentrum i et mediesirkus uten like. Klarer de å finne tilbake til kjærligheten blant pressemøter, nærgående spørsmål, pomp og prakt og selveste Paven?

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 33min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Tony Gilroy
Manusforfatter
Skuespillere
Patrick Dempsey
Robert Faldo
Kelly Lynch
Catherine Vernet
Gilles Sacuto
Barman
Joe Sheridan
Mr. Chenier
James Sparrow
Biskop O'Grady
Jean-Pierre Stewart
Szabor Liebertz
Jesse Joe Walsh
Jerry Norman
Olivier Pierre
Nyhetsreporter
Roger Lumont
Fader Morel
Jean-Yves Gautier
Mr. Boulanger
Produsenter
Monique Annaud
Produsent
Daniel Marquet
Sjefsprodusent
Annet
John Goldstein
Komponist
Yves Dahan
Cinematografi
Véronique Parnet
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Bryllupsplaner i pavekrise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En noe artig film om et par som har vært sammen i et år og bestemmer seg for å gifte seg. Hennes side er en velstående rik familie mens hans side ikke kan by på det helt store. Men giftemålet er klart og innbydelsene sendes ut. For moros skyld sender de ut en invitasjon til paven uten å vente seg noe som helst svar. Ting begynner å spisse seg opp i forholdet rett før bryllupet og paret kan etter hvert ikke fordra hverandre. Men hva gjør de med bryllupsplanene når selveste paven har sagt at han kommer og det ikke er bare bare å avlyse bryllupet.Budskapsmessig er nok ikke dette det helt store, og man tar ikke et giftemål så seriøst som man burde i denne lettfordøyelige komedien, men gjennom filmens gang så er det noen lysglimt, men dette er bare lysglimt som kan gi håp for et sekulært ekteskap, men allikevel bedre enn ingenting. Paven er med og kardinalen gjør alt for å få dette til å bli et begivenhetsrikt bryllup. Det kristne budskapet lyser dessverre ikke fram i denne filmen, men den blir et lite stykke humor og et lite tankekors som kanskje prøver å fortelle en noen viktige ting før en skal gifte seg, som for eksempel om man virkelig elsker hverandre? Eller gifter man seg bare for å få det unnagjort og fordi at alle forventer det av dere?

Paven blir også vist som noe ekstra hellig og akteverdig. Man får ikke se ansiktet hans, men bak er han ganske lik paven som var på ”tronen” når filmen ble laget.Bildemessig har denne en litt fattig TV-produksjonspreg over seg og skuespillet er heller ikke det beste. Historien er litt artig men mangler troverdigheten og blir noe forhastet og lettvint etter hvert.Som film synes jeg dette fungerte helt greit til å være en TV-produksjon men helheten synes jeg ikke når helt opp og det hele kunne vært gjort annerledes og blitt noen hakk bedre. Det katolske preget filmen bærer er heller ikke noe imponerende og vi møter bl.a. en kardinal som ikke har noe imot å slenge ut noen stygge gloser. Det hele er sekulært og troen er ingen seriøs ting i denne filmen, men hva mer kan man forvente!
3 av 7 - -
0.24 sekunder