Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Sister Act (1992)

Deloris blir vitne til et mafiamord og politiet vil gjerne bruke henne under den påfølgende rettssaken. Men som hovedvitne i en slik sak er hun naturligvis et potensielt offer for den organiserte forbrytervirksomheten i USA. Derfor beskytter politiet henne ved å gjemme henne bort i et kloster i San Francisco. For å få tiden til å gå på dette rolige stedet ber Deloris om å få overta ansvaret for klosterets grusomtklingende kor. Og priorinnen tar sjansen uten å vite at Deloris akter å innføre noen friske rockelåter i koret. For å gjøre repertoaret litt mere spiselig forandrer imidlertid Deloris tekstene slik at "My Guy" eksempelvis blir til "My God".

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

10
1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Emile Ardolino
Forfattere
Joseph Howard
Manusforfatter
Skuespillere
Harvey Keitel
Vince LaRocca
Maggie Smith
Mother Superior
Jenifer Lewis
Michelle
Terry Wills
Salesman
Whoopi Goldberg
Deloris, Sister Mary Clarence
Kathy Najimy
Sister Mary Patrick
Wendy Makkena
Sister Mary Robert
Mary Wickes
Sister Mary Lazarus
Mario Lara
Parishioner
Max Grodénchik
Ernie
Produsenter
Mario Iscovich
Medprodusent
Scott Rudin
Sjefsprodusent
Cindy Gilmore
Medprodusent
Teri Schwartz
Produsent
Annet
Colleen Halsey
Redigering
Marc Shaiman
Komponist
Richard Halsey
Redigering
Adam Greenberg
Cinematografi
Jackson De Govia
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En komedie med en liten alvorsside

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Sister Act» er en liten artig komedie med Whoopi Goldberg i en fartsfylt hovedrolle som nattklubbsangeringen som ufrivillig ender opp i et kloster. Dette fører til mange spennende omveltninger i livet hennes og gir henne et nytt syn på hva som er viktig her i livet.Filmen får frem et lite glmit av et alvorsbudskap, selvom dette som en komedie innimellom kan overfladiskgjøre noe av budskapet. Alikevel har filmen et bra konsept og filmen viser til en forandring i livet til hovedpersonen, fra å være i syndens dyp til å bli løftet opp og få nye verdier i livet sitt. Filmen har nok et visst Maria fokus i noen av sangene og i det at alle nonnene har fått fornavnet Maria med et tilleggs navn av en ennen helgen.

Filmen bærer også et budskap om å bryte ut av dype tradisjoner, og er man fastbundet i sin lille menighet så er det kanskje på tide å bli noe mer utadvendt. Samtidig kan noe av dette virke som «Seeker friendly» bevegelsen, bare i katolsk stil, noe man kan stå litt tvilende til.Filmen bærer på god kvalitet og gir oss en hovedperson i sitt fulle ess! Vi får høre noen fengende sanger fra 1960-tallet og noen artige vrier som gjør at man må trampe med i takten.

Filmen ble også nominert til en Golden Globe for beste komedie/musikal og beste skuespiller (Goldberg)En helt grei og morsom komedie som får smilet frem til tider og har et budskap man kan klare å få med seg. Jeg leste en tid tilbake i et kristent blad om ei jente som hadde blitt frelst ved å ha sett denne filmen. Hun ble muligens ikke frelst gjennom å se den, men den fikk henne til å tenke mer på Gud og livet hun levde, så denne filmen var en god start på veien. Oppfølger: «Sister Act 2: Back in the Habit».
4 av 7 - -

Man er nødt til å synge med

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Sister Act" er den garantert beste "skjule seg i kloster" filmen jeg har sett, og det finnes en del av dem. Kanskje det har noe med å gjøre at filmen satt en standard som er blitt vanskelig å kopiere - med en humor og utstråling som gjør at du lever deg inn i musikken.Filmen er ingen kvalitetsbombe, både skuespill og handling skranter litt, men totalopplevelsen er god og ikke minst synes jeg budskapet om å gå ut fra sine vante omgivelser er inspirerende. Whoopi gjør en rolle som er vanskelig å glemme, og musikken og sangen får deg til å synge og danse. Nonnene sjarmerer selvsagt også, det er da tross alt en komedie, og det er på slike komedier at klosterlivet skinner synes jeg selv om det sikkert er et stykke fra virkeligheten."Sister Act" anbefales.
4.33 av 7 - -
0.49 sekunder