Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Sister Act 2: Back in the Habit (1993)

Denne gangen leter søstrene opp Deloris Van Cartier(Goldberg) i Las Vegas. Der overtaler de henne til å trekke på seg nonnedrakten og bli søster Mary Clarence igjen. De trenger nemlig hennes hjelp på skolen. Hun svarer ja, og blir musikklærer for en gjeng uinteresserte, rappende, begavete tenåringer som minst av alt ønsker å bli utsatt for noen form for undervisning. Søster Mary sørger imidlertid for å lære dem en hel del ting som de aldri kommer til å glemme!

Vurdering

2.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Joseph Howard
Manusforfatter
James Orr
Manusforfatter
Jim Cruickshank
Manusforfatter
Judi Ann Mason
Manusforfatter
Skuespillere
Bill Duke
Mr. Johnson
Maggie Smith
Mother Superior
Jenifer Lewis
Vegas backup sangerinne
Whoopi Goldberg
Deloris, Sister Mary Clarence
Kathy Najimy
Søster Mary Patrick
Bernard Hughes
Fader Maurice
Mary Wickes
Søster Mary Lazarus
James Coburn
Mr. Crisp
Wendy Makkena
Søster Mary Robert
Produsenter
Mario Iscovich
Sjefsprodusent
Scott Rudin
Produsent
Marc Shaiman
Medprodusent
Laurence Mark
Sjefsprodusent
Christopher Meledandri
Sjefsprodusent
Dawn Steel
Produsent
Ron Stacker Thompson
Medprodusent
Annet
Miles Goodman
Komponist
Oliver Wood
Cinematografi
John Carter
Redigering
Stuart H. Pappé
Redigering
John DeCuir Jr.
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Blir altfor overfladisk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Whoopi Goldberg slår til igjen i oppfølgeren til nonnesuksessen «Sister Act» og får i oppgave å redde en musikklasse og etterhvert hele St. Francis skolen fra dens undergang! Det hele skjer desverre på en mer overfladisk måte enn i den første filmen og det virker som om alle tar det åndelige og troen mindre seriøst nå enn da. Ikke bare det, men denne blir også litt mer tafatt og er ikke på langt nær like sjarmerende som originalfilmen, blant annet pga. et noe langdrøyt manuskript av James Orr, Jim Cruickshank med fler. Denne er heller ikke like morsom selvom historien stort sett er den samme som i film nummer en, bare med en ny vri.Budskapsmessig så må jeg si denne synker mange hakk og det blir ganske store kontraster på det området mellom den første filmen og oppfølgeren. Her virker det som om troen taes veldig overfladisk og det blir mer fokus på musikk og det å gjøre det bra på det området for å redde en skole fra nedleggelse enn på et godt åndelig klima. Nonnene blir også mer overfladiske i denne oppfølgeren som føyer på med noen veldig overfladiske munker som både banner og leker med ilden!

Hvis det skal være noen moralske poenger i filmen så er det det å få skikk på en skoletrøtt klasse som ikke hadde noe mål og mening med studietilværelsen, men dette kunne man fått mye bedre til med en story som kunne foregått i et mer sekulært system enn å måtte blande inn overfladisk religiøsitet og katolskhet.Whoopi Goldberg kjører ihvertfall sitt eget løp i denne noe lettvinte komedien som den munnrappe Deloris Van Carier/Søster Mary Clarence og prøver å redde filmen men klarer nok ikke helt det! Både historien og skuespillet kunne ha vært tatt mer seriøst selvom frøken Goldberg klarer å kave til seg en MTV nominasjon for sin komiske opptreden!Filmen har noen få små øyeblikk der man kan trekke på smilebåndet, men alt i alt blir dette en nedtur sammenlignet med den forrige. På sangrepertoaret har vi kjente sanger som «Oh Happy Day», «Joyful, Joyful» og «His Eye is on the Sparrow»! Som en konkludererende beskjed: Hvis du må se «Sister Act» så se den første og la det være nok!
2.33 av 7 - -
0.32 sekunder