Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Vi er ingen engler (1989)

Det er noe rart med de to nye prestene. De er rett og slett til å le av. For Ned(De Niro) og Jimmy(Penn) er overhodet ikke geistlige. Alt de rømte fangene ber om, er å bli tatt for å være kirkens menn, slik at de kan passere politisperringen på grensen og komme seg i sikkerhet i Canada.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 42min
We're No Angels
Land: USA
Språk: Engelsk, Fransk, Latin

Medvirkende

Regissør
Neil Jordan
Forfattere
David Mamet
Manusforfatter
Skuespillere
Sean Penn
Jimmy
Frank C. Turner
Skoholder
Demi Moore
Molly
Ray McAnally
Warden
Jay Brazeau
Sheriff
Gerry Bean
Vakt
Rick Poltaurk
Fet munk
Matthew Walker
Smed
Produsenter
Robert De Niro
Sjefsprodusent
Fred C. Caruso
Medprodusent
Art Linson
Produsent
Annet
George Fenton
Komponist
Philippe Rousselot
Cinematografi
Mick Audsley
Redigering
Joke van Wijk
Redigering
Wolf Kroeger
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Barnslig rømlingskomedie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en noe lettfordøyd og barnslig rømlingskomedie om tre fanger som klarer å rømme fra et fengsel. En av dem forsvinner underveis mens to av dem klarer å komme seg frem ved å hevde at de er prester, ja etter hvert to kjendisprester som står bak en anerkjent bok om Åpenbaringsboken, men tanken deres er å komme seg fortest mulig over til Canada og muligheten er der når kirken skal ha en årlig seremoni over grensen.Dette er en komedie og er ikke ment som noe sterkt budskapsbringende etter min mening. Det virker som om filmen prøver å fortelle at noen gode handlinger kan dekke over ens dårlige handlinger og dermed kan man kanskje fortjene seg frihet. Filmen fokuserer en del på forskjellige synder men det hele får en feil og overfladisk katolsk preg. Hos en av disse rømlingene kan det merkes at kirken blir mer og mer kjær og trygg ettersom filmen går sin gang, men kan det redde ham? Hva med denne andre rømlingen, kan det valget han tar føre ham til et bedre liv? Dette får vi egentlig ikke noe særlig svar på og seerne må nesten finne ut av det selv.

Filmen har også et sterkt preg av helgendyrkelse av en gråtende statue som man kan bli temmelig lei av etter hvert som man har sett en del filmer med lignende elementer i handlingen.

Som andre filmer med katolsk preg så er disse flinke på å dikte opp bibelvers. I dette tilfellet nevnes Åpenbaringen 10:19 noe jeg ikke kan se finnes i min bibel, og Hebreerne 13:2 blir nevnt som 13:1, men det sistnevnte skal få gå.Selv om stjernetrioen Robert De Niro, Sean Penn og Demi Moore preger historien så blir det hele altfor barnslig, avslørende og teit. Er det ingen som stusser på hvem disse prestene egentlig er? Er det ingen der som virkelig vet åssen disse rømlingene ser ut i virkeligheten? Ja man kan til og med se ”wanted” skilt av dem i gatene og fullt av etterforskere og sheriffer på jakt. Kanskje prestekappen er det beste stedet å skjule seg? Handlingen er dessverre noe tam og kjedelig til tider og man merker at helgenpreget kommer tydelig fram mot slutten av filmen.Ingen film jeg ville brukt mye tid på men hvis den skal sees så bør den sees som en vanlig komedie som ikke har så mye å tilføye det åndelige livet. ”We’re no Angels” blir noe tafatt og overfladisk i både handling og budskap, og det som kanskje holder en sittende er skuespillerne nevnt over. Denne er noe forenklet basert på en film med samme tittel fra 1955 med Humphrey Bogart i hovedrollen.
3 av 7 - -
0.5 sekunder