Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Boondock Saints (1999)

De irske brødrene MacManus(Flanery og Reedus) er ingen engler, men ser på seg selv som utvalgte av Gud til å rense Boston for ondskap og kriminalitet. Øye for øye - tann for tann. Og nå lager de voldelige blodspor gjennom underverdenen. Og det er opp til FBI-agent Paul Smecker(Dafoe) å stoppe dem.

Vurdering

2.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 44min
Land: Canada, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Troy Duffy
Manusforfatter
Skuespillere
Willem Dafoe
Paul Smecker
Sean Patrick Flanery
Connor McManus
David Ferry
Detektiv Dolly
Tom Barnett
Irish Gun Dealer
Norman Reedus
Murphy McManus
David Della Rocco
David Delle Roc
Brian Mahoney
Detektiv Duffy
Produsenter
Don Carmody
Sjefsprodusent
Andrew Stevens
Sjefsprodusent
Ashok Amritraj
Sjefsprodusent
Chris Brinker
Produsent
Robert N. Fried
Produsent
Elie Samaha
Produsent
Lloyd Segan
Produsent
Sarah Casper
Medprodusent
Mark McGarry
Medprodusent
Richard J. Zinman
Medprodusent
Annet
Jeff Danna
Komponist
Bill DeRonde
Redigering
Robert de Vico
Produksjonsdesign
Adam Kane
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Småprovoserende om å bli kallet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg liker egentlig filmer som setter tro litt på spissen som et avbrekk ifra politisk korrekthet, som provoserer litt, er morsomme samtidig som de underholder og gjør det en film skal. På denne måten en "The Boondock Saints" en fulltreffer. Filmen er en av tidenes bedre B-filmer når det kommer til sjangeren, men mangler dessverre moralen og budskapet - selv om det tematikken er noe av det hvor mye vi mennesker kan spille Gud på jorden. Kan vi bestemme hva som er rett og galt? Kan vi dømme og straffe dem vi mener gjør galt? Svaret er ganske selvfølgelig for de fleste, men filmen provoserer ved ta opp dette temaet på en ikke så veldig populær måte for alle.For min del synes jeg filmen gjør det bra ved å stille spørsmålet, men jeg forstår jo dem som mener filmen er ribbet for moral. Selv om filmen er satt i en katolsk, og dermed kristen, setting så er nokk de fleste enige i at det er lite å hente dersom man vil se en film med noe kristent budskap. Rolletolkningene er også kanskje litt overdrevet, men de understreker at dette er en slags komedie og underholdning framfor et forsøk på å etterligne en virkelighet.Vil du se en film som setter troen på spissen, med banning og mye blod, og misbruk av skriften og troen så er dette filmen å få med seg. Håper du at du vil finne et godt kristent budskap i bunn, så tror jeg du må lete lenge. En lignende film - i samme sjanger(voldelig, morsom og litt provoserende) - som faktisk hadde kristent budskap hadde vært spennende, men er en stor mangelvare siden det krever mye guts av kristne produsenter. Enn så lenge gleder jeg meg til oppfølgeren.
4 av 7 - -

Overdrevet, drøy og dårlig

Dette blir ingen lang anmeldelse for det er ikke så mye positivt å si om denne filmen.

Her får to menn et «kall» fra «Gud» midt under en gudstjeneste, vel å bemerke seg, i en katolsk kirke, til å utrydde ondskap som herjer i byen. Deres fremste mål er mafiafolket! Brutale metoder blir tatt ibruk, banningen florerer og volden er blodig brutal!Skal man sammenligne med det bibelske, så er det nærmeste man kommer det gamle testamentet, selvom dette blir nok enda drøyere enn det. I GT var det øye for øye og tann for tann, men her går man lengre enn det! Det mest blasfemiske i filmen er at alle drapene skjer i «Faderens, Sønnens og den Hellige Ånds navn» og så smeller det! Filmen gir også et blasfemisk preg over det Bibelske begrepet «Kall».

Presten i begynnelsen av filmen sier at «vi skal frykte onde menn, men det vi skal frytke mest er gode menneskers likegyldighet.» Det kan virke veldig fint sagt, men ifølge Bibelen hører vi stadig «frykt ikke».

Flere nytestamentlige sitater som også tydelig motsier filmens handling er «Elsk deres fiender» (Matt.5:44), «Vår kamp er ikke mot kjøtt og blod...» (Ef.6:12). Kort sagt, det fungerer ikke i Guds øyne å gå å hate mennesker, drepe mennesker, uansett hvor onde de er. Ingen som er et ekte Guds barn kunne tenke seg noe slikt.Min anbefaling er å holde seg langt unna denne filmen, og det mener jeg! Det lille positive filmen har å bidra med er fin irsk folkemusikk i starten av filmen, ikke noe mer enn det.
1 av 7 - -
0.89 sekunder