Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Tyrannosaur (2011)

Joseph(Mullan) beveger seg mot avgrunnen, destruktivt og selvmedlidende. Han er en pest og en plage for alt og alle. En dag ramler Joseph innom veldedighetsbutikken til vestkantfruen Hannah(Colman). Hun viser ham ømhet, men blir møtt med spott. Likevel tennes det en gnist mellom dem. Hannah har også sine sår på sjelen. Hjemme venter det en alt annet enn kjærlig ektemann. Joseph og Hannah er to skakkjørte mennesker som sammen prøver å tenne håpet, og finne en vei ut av elendigheten.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 29min
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Paddy Considine
Manusforfatter
Skuespillere
Peter Mullan
Joseph
Olivia Colman
Hannah
Paul Popplewell
Bod
Sally Carman
Marie
Samuel Bottomley
Samuel
Produsenter
Will Clarke
Sjefsprodusent
Hugo Heppell
Sjefsprodusent
Mark Herbert
Sjefsprodusent
Sarada McDermott
Medprodusent
Diarmid Scrimshaw
Produsent
Peter Carlton
Sjefsprodusent
Katherine Butler
Sjefsprodusent
Suzanne Alizart
Sjefsprodusent
Annet
Dan Baker
Komponist
Chris Baldwin
Komponist
Erik Wilson
Cinematografi
Simon Rogers
Produksjonsdesign
Pia Di Ciaula
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Noen av psykopatiens grusomme konsekvenser

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Tyrannosaur” tar for seg Hannah, ei kvinne som tror på Gud, tilgivelse og kjærlighet, men hun er bundet i et ekteskap med en psykopat som mann. Midt i hele sulamitten treffer hun på en annen mann, Joseph, med sine dype problemer som for det meste går ut på sinne, aggresjon og dårlige minner. Selv om hun tilbyr seg å be for ham og hans nærmeste så gir det allikevel ikke trøst i den situasjonen hun selv befinner seg i. Etter hvert begynner hun å stille dypere spørsmål ved Joseph og livet hans.En alvorstynget film som tar for seg psykopatiens harde sider. Den er sterkt ladet og portrettert på en stilfull måte med temaets mørke sider i forgrunnen. Den kristne troen kommer bl.a. til syne i starten når Joseph kommer inn i butikken til Hannah helt fra seg. Hannah nøler ikke med å stille seg til bønnedisposisjon og hjelp. Etter hvert får vi innblikk i Hannahs hverdag med en psykopatisk mann og at livet hennes aldeles ikke er en dans på roser. Dette går selvfølgelig ut over troen hennes og det hele blir alt annet enn lett.

Kristentroen som filmen presenterer gir ikke det aller beste inntrykket, og holder seg også mer i handlingens sidesyn der det psykotiske står mer sentralt og hvordan det igjen kan prege en tro som igjen kanskje ikke helt er festet på klippegrunn. Filmen mangler Jesus, og holder seg til Gud i replikkene der troen omhandles, og tvilen gripper fort tak og hengivenheten og troen virker å svinne hen. Og sant skal sies, troen settes sterkt på prøve hvis ektemannen er psykopat, og det hele blir alt annet enn lett.Selv om filmen bærer på et dystert preg så utmerker skuespillet seg i en prisvinnende klasse der Olivia Colman, som Hannah, har fått med seg flere priser der iblant BAFTA prisen for beste skuespiller. Filmen er bra laget og har et spennende driv. Et sterkt språkbruk preger filmen og kunne vært dempet noe på, selv om det sikkert speiler virkeligheten i situasjonene som filmen omhandler.

Filmen anbefales ikke som en koselig familiefilm en lørdagskveld, men heller for de spesielt interesserte.
4.33 av 7 - -
0.36 sekunder