Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Black Snake Moan (2006)

Lazarus pleide å spille blues. I sin tid fikk han Bojo's Juke Joint til å skjelve. Nå lever han i blues. Bitter og knust av en utro kone og et ødelagt ekteskap, er han fortapt i svunne drømmer og forræderiets forakt. Helt til Rae dukker opp. Halvnaken og bevisstløs, er Rae etterlatt i veikanten for å dø da Lazarus finner henne. Den gudfryktige, middelaldrende svarte mannen, oppdager fort at den unge hvite kvinnen han pleier tilbake til livet, er byens ludder. Og enda verre, hun har en merkelig nervelidelse.

Mens feberriene herjer henne, innser han at Raes lidelse ikke handler om den "kjærligheten" hun har fått, men om den hun ikke har fått. Misbrukt som barn, forlatt av sin mor, er Rae brukt av så å si alle menn i telefonkatalogen. Hennes eneste håp er Ronnie, men drømmen om et bedre liv brister når han verver seg i militæret. Desperat vender hun tilbake til den eneste levevei hun kjenner; å gi hver mann det han vil ha for å få det hun trenger. Helt til Lazarus.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 56min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Craig Brewer
Forfattere
Craig Brewer
Manusforfatter
Skuespillere
Adriane Lenox
Rose Woods
Leonard L. Thomas
Deke Woods
S. Epatha Merkerson
Angela
Justin Timberlake
Ronnie
Produsenter
Ron Schmidt
Sjefsprodusent
John Singleton
Produsent
Stephanie Allain
Produsent
Annet
Scott Bomar
Komponist
Keith Brian Burns
Produksjonsdesign
Billy Fox
Redigering
Amy Vincent
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Upassende men forløsende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er ikke en film som kunne vært en kristen produksjon men innholder likevel mye kristendom på en ganske god måte. Grunnen er at det er veldig mye nakenhet, banning og sex inni bildet, og kristne filmer prøver som regel og ikke å inkludere så mye av det av åpenbare grunner. Man kan argumentere for at filmer blir mer realistiske hvis man tar det med, men på den annen side så er det som regel ikke bare for realismens del det blir gjort. Det er noe av det jeg føler med ”Black Snake Moan”, men det er helt klart at uten disse elementene ville man ikke fått samme inntrykk av verken Rae(Christina Ricci) eller Lazarus(Samuel L. Jackson).Lazarus sliter med at kona forlater ham barnløs etter 12 år. Det har gjort ham sint og bitter, men han greier å holde livet gående. Så ender byens mest løsslupne jente, Rae, blodig, halvnaken og forlatt på veien utenfor hjemmet hans, og han tar henne inn til seg for å pleie henne. Hun er vant til å slipe unna med å tilby seg selv, og når kjæresten(Justin Timberlake) har dratt ut i militæret og forlatt henne ensom dras hun mot sine lyster. Det har blitt noe hun ikke kan kontrollere, og det viser seg at det har mye med fortiden hennes å gjøre. Lazarus er bestemt på ikke å la seg forføre men gjøre bot ved å få Rae til å forandre sine veier, og med bibelen i hånd holder han henne fanget i sitt hus med en tykk kjetting rundt magen.Høres litt sprøtt ut? Det er nokk ikke en helt gal tanke, men fra dette punktet blir filmen ganske mye bedre fordi det knyttes et bånd mellom de to som ikke er av seksuell art. Han gir henne et håp, og ved å involvere presten i saken, så dras også litt eksperthjelp i sjelesorg med fra et ikke altfor gærent kristent ståsted(men likevel et stykke fra kjernen i troen) får jeg inntrykk av. Selv om de fleste sliter med sine problemer så er det noe som holder personene samlet.Men tross alt, så er det en film som ikke kan anbefales til alle på grunn av det upassende innholdet, selv om filmen er av utrolig god kvalitet og innholder noe forløsende budskap. Man kan velge å kun se på filmen som en ”dampene sørstatsfilm”, men det er også en annen side, et budskap som filmen vil fremme ved sin egenart. Denne sammensetningen gjør filmen ytterst kontroversiell.
4 av 7 - -

God moral om å hjelpe men mangler Jesus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Black Snake Moan" er en film som tar for seg livsituasjonen til en hore, spilt av Christina Ricci, som har nådd bunnen, og om en som velger å bry seg og som ønsker å hjelpe uten å forvente det en hore ville forventet. Filmen er ærlig og gir sikkert et realistisk bilde på livet til ei jente i en slik situasjon, om hvordan fortiden henger igjen og hvordan ting trenger å bli legt.Filmen gir seg ut for å ha kristne rollefigurer, men disse banner og drikker som en hvilken som helst annen og virker som at de ikke har blitt fri fra det Jesus virkelig kan sette fri fra! Lazarus, spilt av Samuel L. Jackson spiller denne tvilende og nedtrykte mannen som har sin barnetro i blodet men orker ikke helheten i det hele og livet hans virker å rase sammen helt til han får muligheten til å hjelpe ei som virkelig er i nød og trenger all den hjelpen hun kan få uten å få dypere sår enn det hun allerde har.

Det prøves å nevne en frelsesvei i filmen, men ifølge filmen godtas det bare å være lei seg og bli tilgitt, men saken er at da blir det fort en falsk frelse og ingen ekte omvendelse og tro til Jesus slik Bibelen snakker om. Så her burde pastor R.L, spilt av John Cothran jr. visst bedre, men man kan egentlig ikke forvente noe mer av en sekulær produksjon.Film og kvalitetsmessig er jo dette en godt laget film, men det blir altfor mye fokus på å fremstille en mest mulig sensuell, lettkledd og sexfiksert hore som filmskaperne kanskje heller ønsker å tilfredstille de som ser filmen isteden for å få frem et medmenneskelig budskap og dempe mer av det ovennevnte og samtidig få frem det kristne budskapet tydeligere der rollefigurene faktisk kunne vist at Jesus kan sette helt fri fra slikt og ikke bare ta Gud som en reisekamerat uten å få tak i det nye livet som Han har å tilby. En film som blander inn kristendom på en litt feil måte synes jeg, men har allikevel et ørlite hint om et budskap!
3.33 av 7 - -
0.45 sekunder