Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Walk The Line (2005)

Dette er filmen om Johnny Cash(Phoenix), baser på livet hans fra barndommen til han giftet seg med June Carter(Witherspoon). Vi følger Johnny Cash fra før han mistet sin bror, i militæret hvor han kjøpte sin første gitar, på turne hvor han oppnådde stjernestatus og i forholdet til foreldrene, til sin kone og familie, og etterhvert drikking, dop og fans.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

2t 16min
Cash
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
James Mangold
Forfattere
Johnny Cash
Forfatter
James Mangold
Manusforfatter
Gill Dennis
Manusforfatter
Skuespillere
Rhoda Griffis
Rhoda Griffis
Sjef i Five and Dime
Danny Vinson
Texarkana MC
Larry Bagby
Marshall Grant
Sandra Ellis Lafferty
Maybelle Carter
Tim Ware
A & R mann
Clay Steakley
W.S. Fluke Holland
Clare Grant
Lissome Girl
Bob King
Armory Stage Manager
Produsenter
Lou Robin
Medprodusent
Alan C. Blomquist
Sjefsprodusent
John Carter Cash
Sjefsprodusent
James Keach
Produsent
Cathy Konrad
Produsent
Annet
T-Bone Burnett
Komponist
Phedon Papamichael
Cinematografi
David J. Bomba
Produksjonsdesign
Michael McCusker
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Musikalsk og produksjonsmessig vellykket

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Walk The Line" er en godt laget film om Johnny Cash sine første år i musikk bransjen. Selv om vi ikke får klare innblikk inn i den tiden da han ble kristen og viet mer og mer av sitt liv til Gud, så får vi et godt innblikk inn i livet med problemer og knekker. Det litt nedbrytende med filmen er jo da tross alt det at største delen av filmen gir oss de negative sidene med livet hans, selvom vi ser at han går inn i en kirke og at livet hans snur seg mot det bedre etter det, så kommer det ikke sånn veldig tydelig frem at han ble kristen, men det får jo publikum bestemme og synse ut selv hva de vil tro angående det når de ser filmen. En av grunnene at det ikke blir vektlagt kan være at denne Hollywood suksessen ikke hadde solgt like bra hvis det kristne hadde kommet tydeligere frem, på samme måte som filmen også forteller Johnny Cash at Gospel musikk ikke gjør det så bra på markedet.Vi får et lite innblikk i det at den kristne troen har gjort inntrykk på ham helt fra barnsben av og har hengt ved ham gjennom hele livet, og at han fremfører «Jesus saved my soul» uten suksess under sin audition i platestudioet, selvom han fikk klar beskjed om at det ikke ville fungere. Vi følger ham gjennom hans mislykkede forsøk som selger, mislykkede ekteskap, hans store beundring av sin avdøde bror og hans forhold til sin nyfunnede kjærlighet, nemlig June Carter spilt av Reese Witherspoon.Filmen er basert på Johnny Cash sin egen selvbiorgafi «Man In Black».

God Oscarbelønnet (Reese Witherspoon) skuespill, gode sangpresentasjoner, profesjonell produksjon og et sannhetens innblikk inn i en legendes liv er med å gjør filmen til en god film til den som ønsker å vite mer om Johnnys liv.

Den som derimot ønsker et dypere innblikk i hans søken etter Gud kan jo se dokumentaren «The Gospel Music of Johnny Cash».Filmen mottok som nevnt Oscar for beste kvinnelige hovedrolle og ble nominert til 4 Oscar, deriblandt beste mannlige hovedrolle, nemlig for rolletolkningen til Joaquin Phoenix.
5.33 av 7 - -

Gripende portrettert

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg så filmen for første gang på en kino og etter det har jeg sett den flere ganger til, og den treffer hver gang. Det er noe med musikken som er utrolig bra og fengende samtidig som historien har en driv som griper.Phoenix og Witherspoon har gjort en god jobb hos sangpedagogene og de har stemmer som passer rollene perfekt. Mye følelser og sjarm kommer fram med oppsvinger og nedturer i en kompleks historie om livet til en stor artist.Budskapet er ærlig, veldig ærlig, om en frelse som tåler livets daler og en kjærlighet som utholder alt og elsker alle, selv den som er mest nedbrutt. Selv om filmen portretterer største delen av livet til Cash før han vendte tilbake til sin tro, så får den med seg de elementer som spiller rolle. Filmen treffer mange, slik Johnny Cash gjorde med musikken sin, og siden elementene av tro er en så ærlig formidling av en sann historie så støter den nokk heller ingen.
6 av 7 - -
0.38 sekunder