Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Against All Hope (1982)

Cecil Moe(Madsen) mister alt: kone, barn, kontrollen og respekten i hjemmet pga. alkoholen. Jean Moe(McCarthy)gjør det klart at hun går fra ham, med viten om at det ikke finnes noe mere håp. Sliten og ingensteder å dra, beslutter han seg for å ringe pastor Tom Baird(Moe) som et siste forsoningshåp. Tom lytter til Cecils historie og Cecil håper på at det finnes et svar som kan løse hans onde veier og gi ham livsgnisten tilbake.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 29min
One For the Road
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Edward T. McDougal
Manusforfatter
Cecil Moe
Manusforfatter
Jean Moe
Manusforfatter
Jerry Newcombe
Manusforfatter
Skuespillere
Cecil Moe
Pastor Tom Baird
Michael Madsen
Cecil Moe
Merwyn Crowe
Cliff Moe
Violet Eckwald
Julia Moe
Elaine Bakakos
Betty Moe
Timothy Joosten
Ron Moe
Kevin Mulroy
Stan Moe
John Spievack
Gus
Herb Harms
Harry
Janet Walquist
Sharon
Produsenter
Cecil Moe
Sjefsprodusent
Annet
Edward T. McDougal
Redigering
Michael Puccini
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En sterk historie senket av laber kvalitet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Michael Madsen debuterer i denne kristne dramafilmen fra 1982. Han spiller den alkoholiserte Cecil Moe som fra sin tidlige ungdom opplever fæle ting og ender dermed ut på kjøret. Han gifter seg og får barn, men det blir ikke lett å skjule alkoholavhengigheten og dette får familien lide under. Han oppsøker en pastor, spilt av den virkelige Cecil Moe (noe som kan tyde på at historien kan ha en sannhet bak seg), og han håper på å få hjelp før det er for sent, noe han også tror det er, men er det virkelig det?



Budskapet er det ikke så veldig mye å klage på, men pakningen den kommer i virker litt for klisjé og for det meste dårlig og litt falskt fremført, selv om skuespillerne sikkert prøver så godt de kan. Men noen bra punkter er det som løfter denne litt opp. Filmen innholder viktigheten av omvendelse og full tillit til Jesus som sin Herre og Frelser. Den viser også noe av hva synd er og dens konsekvenser. På den måten er den ganske radikal, men som sagt så spiller en dårlig filmatisk kvalitet inn på å senke troverdighetskomplekset av det som blir formidlet.



Selv om den nå, mer eller mindre kjente Michael Madsen fikk sin filmdebut i en kristen film så hjelper ikke det så stort på kvaliteten i denne filmen av Edward T. McDougal (”Never Ashamed” og ”Gold Through the Fire”). Skuespillet svikter og det hele blir litt for vagt.



For den som ikke er kresen og tar hensyn til tiden filmen ble laget, selv om det sistnevnte ikke har så veldig mye å si, og at budsjettet er i det minimale, så kan dette fungere som en grei og gripende historie om en alkoholikers skjebne hvis ikke Jesus griper inn. For den mer kresne vil denne nok ikke falle i smak og man vil kanskje ”uffe” seg over kvaliteten den bærer. Kanskje Michael Madsen også imponerer noe mer i den kristne grøsseren "House" fra 2008?
3.67 av 7 - -
0.38 sekunder