Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Horsemen of the Apocalypse (2009)

Fire grusomme mord. En sjokkerende sammenheng!

En makaber mordsak havner på bordet til den aldrende kriminaldetektiven Aidan Breslin. På kort tid er fire tilfeldige mennesker blitt ofre for den samme morderen, og alle mordene refererer til Johannes' åpenbarings fire apokalyptiske riddere: Pesten, Sulten, Krigen og Døden. Men den mest skrekkinnjagende sammenhengen er den mellom de fire ofrene og Breslin selv!

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
Horsemen
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jonas Åkerlund
Forfattere
Dave Callaham
Manusforfatter
Skuespillere
Dennis Quaid
Det. Aidan J. Breslin
Liam James
Sean Breslin
Deborah Odell
Ms. Bradshaw
Darren Wall
Random Officer
Patrick Fugit
Corey Kurth
Peter Stormare
David Spitz
Onalee Ames
Mary Anne Spitz
Omar Khan
Officer Booker
Produsenter
Ted Field
Sjefsprodusent
Nathan Kahane
Sjefsprodusent
Jeremiah Samuels
Medprodusent
Kelli Konop
Medprodusent
Nicole Brown
Medprodusent
Bradley Fuller
Produsent
Andrew Form
Produsent
Michael Bay
Produsent
Michael Weber
Medprodusent
Mike Weber
Medprodusent
Annet
Jim May
Redigering
Todd E. Miller
Redigering
Sandy Cochrane
Produksjonsdesign
Eric Broms
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Klisjéhandling med alvorlige undertoner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne noe grusomme thrilleren tar for seg detektiven og etterforskeren Aidan Breslin som får i oppdrag å løse en drapsgåte som fører ham inn i Johannes Åpenbaring kapittel 6. I forvirring og fortvilelse prøver han å finne ut hva som foregår når den ene etter den andre blir funnet drept.

Etter at moren i huset døde av kreft så har Aidan omtrent ikke fått tid til barna sine, jobben har tatt sin tid og et familiedrama utspiller seg midt i en morderisk etterforskning utenom det vanlige.Filmen bruker symbolikken i Johannes Åpenbaring 6 som brukes som koder til utføringen av ritualmord. Dette har vi sett i en rekke lignende filmer, men denne har et litt dypere budskap som har undertoner gjennom hele filmen og som kanskje må sees av noen foreldre som omtrent ikke har tid til barna sine. Filmen setter selvfølgelig ting på spissen og temaet kunne vært behandlet med en annen historie, men noen må kanskje få det inn på en slik måte som filmen vil fremstille det på.

Budskapet rakner allikevel etter min mening, siden filmen bruker bibelvers som egentlig betyr noe helt annet, til å få frem psykopaters og syke menneskers hevngjerrige fremgangsmåter.

Gudsforholdet til hovedpersonen i filmen er som hos en alminnelig amerikansk kirkegjenger som møter tradisjonelt opp i kirken med barna sine, og mer enn det blir det ikke til, bortsett fra at Aidan spør presten etter tips i etterforskningen.Grei kvalitet og et greit spenningsnivå følger filmen. Filmen er klisjé på en måte, men den har det lille ekstra som skiller den ut fra flere lignende filmer.Dette er nok ingen film å anbefale for alle grunnet mye blod og groteske scener, men de foreldre som kjenner seg igjen i det å ikke ha tid til barna sine og innerst inne kanskje enser at barna lider under dette, bør kanskje ta en titt på denne som nok er satt litt for ekstremt på spissen, men som kanskje vil bli en liten prioritetsoppvekker.
3 av 7 - -

Uinspirende mordthriller

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dennis Quaid spiller politietterforskeren Aidan Breslin som har mistet sin kone for kreften og sitter igjen med sine to barn. Han er veldig opptatt av jobben og får aldri tid til barna, selv om han prøver å prøve. Så dukker det opp en sak på jobb som er noe av det mest makabre han har vært borti, og desto dypere han går inn i etterforskingen desto nærmere kommer den ham. Mysteriet går ut på noen som har tatt inspirasjon fra bibelen, noen vers i åpenbaringen, om de 4 rytterne som dukker opp når de syv seglene brytes. Dette bruker disse til å forsvare sine symbolske mordritualer.Jeg hadde på følelsen av at jeg hadde sett dette før, for filmen er en thriller og låner dermed mye fra lignende filmer samtidig som den prøver å være dyp uten helt å greie det. Synes at det faller litt på sin egen urimelighet – greier aldri helt å forklare alt godt, og når aldri opp til det nivå hvor for eksempel ”Seven” er. Vi får ikke kjennskap til så mye kristendom, annet enn at noen bruker den feil og en liten bønn i desperasjon. Det hjelper ikke at handlingen peker på noen stort som skal skje(”apokalypsen” – lignende drap i større omfang), men fullfører aldri hva den begynte og fokuserte heller mer på oppbygging av karakteren til Aidan. Aidan er dessverre en noe mislykket rollefigur fordi han er gretten og mangler humor og vinner aldri min sympati.Det er noen bra visuelle settinger i filmen og skuespillet for så vidt greit, men handlingen ellers er ganske platt, noe forutsigbar og bare tidvis spennende. En thriller som er litt dyster og uinspirerende, og som aldri lever opp til de middels forventninger jeg hadde. Litt under middels vil jeg si, og sjokkerer heller ikke slik en film med 18 års grense skal.
2.67 av 7 - -
0.33 sekunder