Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Devil (2010)

5 tilsynelatende vanlige mennesker setter seg fast i en skyskraperheis. Alle bærer på en skitten hemmelighet - en ikke helt ren fortid. Alt ser tilsynelatende bra ut til lysene slukker ... og skrikingen starter. De har ingen fluktmuligheter, og den grusomme sannheten om at en av dem er Djevelen går opp for dem ... Og først da forstår de at veldig grusomme ting skjer av veldig gode grunner.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 17min
Land: USA
Språk: Engelsk, Ukrainsk

Medvirkende

Regissør
John Erick Dowdle
Forfattere
Brian Nelson
Manusforfatter
M. Night Shyamalan
Manusforfatter
Skuespillere
Michael Rhoades
Fire Captain
Jacob Vargas
Ramirez
Matt Craven
Lustig
Zoie Palmer
Cheryl
Chris Messina
Detective Bowden
Jenny O'Hara
Old Woman
Bojana Novakovic
Young Woman
Produsenter
John Erick Dowdle
Sjefsprodusent
Trish Hofmann
Sjefsprodusent
Sam Mercer
Produsent
M. Night Shyamalan
Produsent
Drew Dowdle
Sjefsprodusent
Ashwin Rajan
Medprodusent
John Rusk
Medprodusent
Annet
Fernando Velázquez
Komponist
Tak Fujimoto
Cinematografi
Elliot Greenberg
Redigering
Martin Whist
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Djevelen på ferde i fastklemt heis

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er sagt at etter et selvmord så er djevelen på ferde, og slik er det i dette tilfellet også. I et reklamebyrå som består av utallige etasjer, begås det et selvmord fra et vindu oppe i en av de øverste etasjene. I kjølevannet av dette dras fem fremmede inn i en heis i denne bygningen, alle har en viss bakgrunn med sine synder og feil, noen verre enn andre og djevelen benytter anledningen til å angripe dem midt i en felle der klaustrofobien burde vært på topp. Det settes inn ressurser for å få dem ut ifra heisen som har satt seg fast, men det er få som vet hva som egentlig foregår.Filmen starter med bibelverset fra 1.Pet. 5:8 der det står: ”Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.”

Det finnes alltid et vers i bibelen man kan lage skumle filmer av og i dette tilfellet tas et vers ut fra sin sammenheng og settes inn i en historie ut ifra det blå. Peter skriver til troende og ber dem passe seg og våke for at ikke djevelen skal ta fra dem troen slik at de ikke kan klare å utholde de lidelser som mange andre av brødrene gjennomgår(v.9). I filmen er det snakk om ikke troende som blir fanget i en heis. Alle har sin syndige bakgrunn, fordi mennesket fra bunn og grunn tilhører den onde og er slaver av synden. De har ingen grunn til å våke siden de er fanget i vanntro og synd. Peter skriver til de troende som har en grunn til å våke og passe seg for den onde og da ikke fra slik demonisk aktivitet som filmen beskriver, og langt derifra.

Hollywood har skapt seg et ganske så eget bilde på hvordan djevelen skal være virksom, selv om synd blir tatt fram her som et resultat av at mennesket er fanget under djevelens makt.For å ta frem en liten positiv ting så er det glimt av tilgivelse og forløsning, men dette skjer bare mellom mennesker og det bekjennes mot slutten at siden man nå vet at djevelen finnes så må da Gud også finnes. Ja, da er man et lite stykke på vei helt til man innser at Jesus er den eneste Veien, Sannheten og Livet.Som i så mange andre filmer med samme tema så er djevelen og det onde i fokus, og Hollywood er ”eksperter” på å lage underholdning av dette. Det er det mennesker heller vil underholdes av enn filmer med et solid budskap grunnfestet i bibelske grunnsannheter. Filmen viser oss allikevel elementer av at når man åpner seg for synd og urenhet så er djevelen ikke langt borte for å dra et menneske enda lenger ned.

Filmen har også katolske undertoner med en av overvåkingsvaktene som innser hva som skjer, før alle andre, og må ty til overtroiske Mariabønner som ikke ser ut til å hjelpe all verdens.Grei kvalitet og en litt tåpelig handling, men litt spennende og interessant tross det. Skuespillet i sin helhet er greit men det at djevelen får såpass fokus og for det meste får sin vilje blir filmen slik som filmskaperne ønsker og det litt overdrevne blir satt på spissen. Alt i alt er dette nok ingen film som vil stå i hylla mi over anbefalte filmer!
3 av 7 - -

Djevelen besøker en heis

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Devil" starter med et vers fra 1. Peter 5:8, som setter tonen for filmen sammen med en fortellerstemme som forteller en skrøne om hvordan djevelen kommer for å hente en av sine. Uheldigvis er djevelbildet mer basert på en skrøne enn på bibelen, og vi får ikke noe annet servert fra bibelen, eller av kristendom, enn en bønn. Selve detektivhistorien der politimannen prøver å finne ut av hva som skjer virker meningsløst for oss som vet at han er på ville veier, og til slutt når man forstår at halvparten av den relativt korte filmen var til ingen nytte. Likevel må det til for å få en viss fremgang og spenning til det hele, og slik er historien bundet godt sammen. Det finnes likevel grenser for hvor mye galt som kan skje i en heis.Hele sulamitten avsluttes med – "if the devil is real, then God has to be real too" som er et godt poeng, men uten at det vises at Gud har den makten som djevelen har så virker alt ganske poengløst. Selv om idéen er god for en grøsser, så er innpakningen rundt en bibelsk Gud og djevel helt gal og malplassert. Man har strødd på med en noen antagelser om djevelens virke uten at de blir forklart godt. Skulle ønske filmen var dypere, mer ransakende, og at man kunne lagt inn litt mer diskusjon og fakta om temaet, annet enn en historie som en av vaktene har hørt og der ingen har noe kunnskap om det åndelige.Helt ok underholdning, men mangler dybde, mening og bedre forklaringer.

3.33 av 7 - -
0.46 sekunder