Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Prophecy 2 - The Return of God's Army (1998)

I følge et profeti skal et barn av et menneske og en engel bli født på jorden, for igjen å skape fred mellom de rivaliserende englene i himmelen. Når englen Danyael(Wong) kommer til jorden for å oppfylle profetiet, lar Djevelen erkeenglen Gabriel(Walken) komme tilbake etter fire år i helvete for å forhindre fødselen.
Den utvalgte moren, sykepleieren Valerie(Beals), faller omgående for den mystiske mannen hun en dag møter. Hun lar seg forføre, like uvitende om hvem han er, som at hun snart skal avgjøre hele menneskehetens framtid. Samtidig samler Gabriel sammen sin hær av engler for det endelige oppgjøret i Eden mellom det onde og det gode.

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 20min
God's Army 2
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Greg Spence
Forfattere
Greg Spence
Manusforfatter
Matt Greenberg
Manusforfatter
Skuespillere
Eric Roberts
Eric Roberts
Mikael
Jennifer Beals
Valerie Rosales
Russell Wong
Danyael
Steve Hytner
Joseph
Glenn Danzig
Samayel
Bruce Abbott
Thomas Daggett
William Prael
Rafayel
Produsenter
Bob Weinstein
Sjefsprodusent
Harvey Weinstein
Sjefsprodusent
Gregory Widen
Sjefsprodusent
Matt Greenberg
Medprodusent
Joel Soisson
Produsent
W.K. Border
Produsent
Denise Leong
Medprodusent
Robert Little
Sjefsprodusent
Russell D. Markowitz
Medprodusent
Annet
Richard Clabaugh
Cinematografi
Ivan Ladizinsky
Redigering
Shay Austin
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Lavmelt fortsettelse av englenes krig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I oppfølgeren til «God's Army» har den tidligere detektiven Thomas fått ettervirkninger fra første filmen og bestemmer seg dermed å vie resten av sitt liv til munketilværelsen. Dette ender med døden som følge. Oppølgeren her vekker Gabriel tilbake fra helvetes avgrunn der han får i oppdrag å ødelegge et barn som en «Guds» engel i følge en profeti, liksom, skal ha fått med et menneskebarn, og da trekker man inn det som står i 1Mos. 6:2 om at "Guds sønner som så at menneskenes barn var vakre og at de tok til seg hustruer som de selv valgte". Tatt helt utifra sammenheng så surrer denne noe mislykkede oppfølgeren dette verset til å bli noe som har med denne moderne tiden å gjøre og at dette menneskebarnet skal være noe spesielt for engleverden. Vi har sett noe lignende filmer før.Vi får også et lite møte med engelen Mikael som enda ikke har forlatt lydigheten til sin Herre, slik Gabriel hadde gjort. Men begge deler ser ut til å leve i djevelens mørke der de ser ut til å sitte fast, selvom filmen ikke skal ha det til å være slik med de «gode» englene.

Gud eller Jesus får ikke noe spillerom og gjennom det kan man se at dette er en dårlig oppdiktet historie om en profeti som liksom skal gå i oppfyllelse. Guds engler er hellige engler som alltid vil peke på Gud og herliggjøre Ham! Russel Wong, kjent fra "China Cry", spiller den «snille» engelen Danyael som prøver å følge kallet sitt så godt det lar seg gjøre med sterk motstand fra sin erkerival Gabriel.

Alt i alt en film med et greit spenningsnivå men i sin helhet en dårlig oppfølger som har enda noen flere oppfølgere etter seg! La være å se denne hvis mulig, første filmen forklarer vel det meste om at fortsettelsen kommer til å bli lavmelt.
2.67 av 7 - -
0.32 sekunder