Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gabriel (2007)

Den falne engelen Sammael(Stevenson) har gjort krav på jorden i mørkets navn. Med hjelp fra sin truende, våpenbærende kampgruppe har han kvalt den mørke og triste byen med moralsk forfall, vold og ondskap. Sammaels seier er sikret – helt til Gabriel(Whitfield) viser seg, den siste av Himmelens sju erkeengler. Gabriel er ung, sterk og den mektigste krigeren som er sett siden Mikael, hans forgjenger, forsvant. Innen kort tid truer Gabriels mot og ferdigheter med å utrydde Sammaels onde håndlangere og befri Jade(Noble), den tapte engelen med et hjerte av gull. Men Sammael har et siste kort å spille: hemmeligheten om hans egen fortid, en kunnskap som vil kunne ødelegge Gabriel for alltid.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 49min
Land: Australia
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Shane Abbess
Forfattere
Shane Abbess
Manusforfatter
Matt Hylton Todd
Manusforfatter
Skuespillere
Andy Whitfield
Gabriel
Dwaine Stevenson
Sammael
Samantha Noble
Jade, Amitiel
Michael Piccirilli
Asmodeus
Jack Campbell
Raphael
Erika Heynatz
Lilith
Harry Pavlidis
Uriel
Kevin Copeland
Ahriman
Produsenter
Shane Abbess
Produsent
Matt Hylton Todd
Medprodusent
Anna Cridland
Produsent
Wayne Duband
Sjefsprodusent
James Michael Vernon
Sjefsprodusent
Kristy Vernon
Produsent
Annet
Brian Cachia
Komponist
Peter Holland
Cinematografi
Adrian Rostirolla
Redigering
Vitcor Lam
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Grotesk englefilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Gabriel» er en film om kampene i engleverden som har inntatt jorden sett fra et tydelig sekulært og fantasifullt hold uten noe bibelsk støtte. Filmen er grotesk og mørket siver gjennom hele filmen og preger dens handling!

Filmen handler om og tar for seg englene Gabriel og Mikael, men her virker det som om begge to er ondksap selvom Gabriel skal representere den gode siden, så hjelper det lite i denne mørke actiongrøsseren om englenes kamp! Bibelsk sett var Gabriel og Mikael Guds hellige erkeengler (der Mikael kun blir nevnt som erkeengel, men Gabriel var vel minst like viktig). I denne filmen ser vi ikke tegnt til hellighet og renhet i englenes liv, ja selvom filmen sikkert viser oss ondskapens engleverden så blir Gud fratatt hele retten av å være det Lyset det er snakk om. Så filmen er en total fiasko når det kommer til det bibelske og skuffet meg mer enn jeg kom til å tro. Til og med «God's Army» slår denne på det området.Det som kan imponere litt er at filmen har et ekstremt lavt budsjett, nemlig 200000 Australske dollar som tilsvarer ca.130000 amerikanske dollar, og klarer å få til slike imponerende effekter, foto og bildekvalitet. Det som sikkert er spart på er skuespillerne som ikke er de mest kjente fjesene og som sikkert gjorde jobben for en billig penge. Filmen har også endel «Matrix» inspirert slåssing som varierer noe i kvalitet. Filmen går fremover skritt for skritt og fiendene slåes ned en etter en og mot slutten så når vi kanskje et noe uventet klimaks på det hele men samtidig blir det hele noe teit!

Filmen anbefales nok ikke for noen kristne og er ikke en film en kristen burde se eller ville blitt oppbygget av, tvert imot er dette noe av det mer groteske på englemarkedet for å si det sånn! Filmen er omtrent samme sjanger som "God's Army".
3 av 7 - -

Krig engler imellom

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Handlingen i ”Gabriel” er satt til en tenkt skjærsild – eller dødsrike, der en engel fra himmelen og en demon fra helvete blir sendt til for å holde en balanse og vinne og overvåke disse sjelene som finnes der. Men så har skjedd, at en engel har blitt ond og tatt makten i dødsriket, og den siste av englene blir sendt på sin tur for å gjøre sin jobb, Gabriel blir sendt for å gjøre det ingen av de andre har greid. I Dødsriket, der lyset ikke slipper til, prøver Gabriel å samle sammen det som er igjen av de tidligere englene for å kjempe mot den som har falt fra nåden.Som du sikker har skjønt så er dette en bit actionfylt fantasi som faktisk kan fungere og fungerer veldig bra i denne filmen. ”Gabriel” er ikke en film med alltid den mest logiske eller best gjennomtenkte handlingen, og svekkes av det sammen med noen ganger litt dårlig kvalitet. I forhold til budsjettet så er det likevel overraskende bra, og i forholdt til hvor gæren filmen kunne ha blitt så fungerer det i ”Gabriel” synes jeg. De greier selvsagt ikke å få inn noe av Guds allmakt, den er så å si fjernet fra Dødsriket og alt som er igjen hos englene er noen krefter og litt kjærlighet. Ikke nok til å gi filmen bedre verdi i budskapet, men nok til å ha litt godhet som en likevekt mot all den action og ondskap i filmen.Jeg likte ”Gabriel” ganske godt, den underholdte den tiden den varte, men den er ikke en film som sitter igjen lenge etter at man har sett den. Det prøves for mye å være dyp i et tenkt univers, og det blir kanskje litt mer innviklet enn dypt noen ganger. En engel på ”quest” holder lenge og er grunn nok til å se filmen, som er gjort utrolig godt med tanke på budsjettet.
3.33 av 7 - -
0.31 sekunder