Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Trolljegeren (2010)

De tre DH-studentene Thomas Schøien, Johanna Pedersen og Kalle Stensvik som går på medialinjen i Volda får som skoleoppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom.

Vurdering

3.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
The Troll Hunter
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
André Øvredal
Forfattere
André Øvredal
Manusforfatter
Skuespillere
Glenn Erland Tosterud
Thomas
Robert Stoltenberg
Polsk bjørnejeger
Knut Nærum
E-verkssjef
Johanna Mørck
Johanna
Tomas Alf Larsen
Kalle
Hans Morten Hansen
Finn
Otto Jespersen
Trolljegeren
Produsenter
John M. Jacobsen
Produsent
Lars L. Marøy
Medprodusent
Trond G. Lockertsen
Produsent
Sveinung Golimo
Produsent
Marcus B. Brodersen
Produsent
Annet
Hallvard Bræin
Cinematografi
Per-Erik Eriksen
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Tusser, troll og kristenmannsblod

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Først og fremst vil jeg si at Trolljegeren ikke er en dårlig film selv om det er en del ting som trekker ned. Den er hysterisk morsom til tider, men det går litt for lang tid mellom hva som skjer og unødvendig filmsnutter(lagt inn for at det skal føles mer realistisk og uredigert). Dessuten er det filmet så mye i mørket(for alle vet at troll ikke tåler dagslys), og dermed får man ikke helt med seg det som skjer i tillegg til at det som regel er litt høyt tempo når ting skjer. Det vi får se av troll er fascinerende, men litt for lite. Jeg synes likevel realismen er noe av det som trekker filmen opp med preget av dokumentar og bruken av ”vanlig” ungdom som skuespillere(som gjør en helt ålreit jobb) selv om noen mer kjente fjes også dukker opp. Otto Jespersen bærer jo filmen på sine skuldre som trolljegeren Hans.Grunnen til at jeg valgte å anmelde filmen her er at kristenmannsblod spiller en rolle i filmen, og gjør filmen ekstra morsom – særlig for oss som er kristne. Når Hans spiller ”Hvilken venn vi har i Jesus” for å trekke trollene til seg er et av få ting som gjør at høydepunktene er høye. Det er ellers noe med atmosfæren og den vedvarende humoren som jeg falt for, det at filmen greier å være morsom og likevel virke seriøs(når vi alle vet at den ikke er det).Helt klart en av overraskelsene i norsk film i år, og ikke vær redd for å se filmen du som er kristen(filmen er ikke i 3D, så trollene kommer ikke mot deg). Det gjøres ikke narr av kristne, det er bare en del av overtroen som blir gjort til virkelighet i Trolljegeren.
3.67 av 7 - -

En fantasikonspirasjon "virkeliggjøres"

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Trolljegeren” starter som om det skulle vært en sann historie i dokumentar format, men for å roe ned seerne så er dette ingen sann historie selv om sjangeren kan få det til å virke slik, men alle skjønner jo at dette bare er fiksjon satt i et virkelighetsnært perspektiv om et tema som nordmenn flest kjenner til og er oppvokst med, nemlig troll. Det er et team fra høyskolen i Volda som har fått i oppdrag å lage dokumentar film. Plutselig støter de bort i Hans, spilt av Otto Jespersen i rene Otto Jespersen stil, som er trolletterforsker og tar rollen sin meget seriøst, en jobb og ”sannhet” som har vært skjult lenge nok og som må avsløres for resten av landet, nemlig det at troll eksisterer og det er på tide å bevise at konspirasjonen er sann.Hva har filmen så med kristendommen å gjøre? Den har ikke så veldig mye med det å gjøre, men det som kommer fram er at trollene elsker såkalt ”kristenmannsblod” og derfor er det viktig at ingen i teamet tror på Gud eller Jesus, og hva vil skje hvis noen virkelig er kristen? Kristen sang i form av ”Hvilken venn vi har i Jesus” lyder i høytalerne fra en utslitt Jeep for å lokke til seg trollene inn i den sikre død i form av flombelysning som skal ta kverken på selv det verste trollet.

Et interessant punkt i filmen er da man prøver å dekke over at troll finnes med å ”finne på” naturlige forklaringer på trollske hendelser. Dette kan man fort trekke inn i det guddommelige også, der vitenskapen prøver å dekke over guddommelige bevis med sine egne forklaringer som i menneskets øyne kan virke overbevisende og naturlige men som kan tyde til noe annet.Kvaliteten er overraskende god til å være norsk film, og den nye sjangeren som er blitt til i kjølevannet av ”Blair Witch Project” fra sen nittitall blir virkelig gjort noe mer ut av og det spares ikke på spesialeffekter og trollske omgivelser med elegant designede troll som om de var tatt rett ut av eventyrbøkene, bare uten det eventyrlige. Filmen er en sterk Amanda favoritt i skrivende stund!Ellers er filmen en fin blanding av spenning og underholdning for den som er interessert i norsk kultur, eventyrhistorie og troll generelt. Vi får artige paralleller til de tre bukkene bruse samt noen henvisninger til trolleventyr av Asbjørnsen & Moe. Det hele blir også morsomt når det hele er laget så alvorsbetont som det blir som om det skulle vært en sannhet som blir formidlet og avslørt.

Underveis i filmen så kan man spørre seg selv om det faktisk finnes troll og er de slike djevelske skapninger som først og fremst er ute etter kristenmanns blod?
4 av 7 - -
0.4 sekunder