Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.0)
Stream på

Legion (2010)

En langs-veien-restaurant blir en uventet slagmark for menneskehetens overlevelse og skjebne. Når Gud mister troen på menneskeheten så sender han sin legion av engler for å få til enslags apokalypse. Menneskehetens eneste håp ligger hos en gruppe av fremmede fanget på en restaurant midt i ørkenen sammen med erkeengelen Mikael(Bettany).

Vurdering

1 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Scott Charles Stewart
Manusforfatter
Peter Schink
Manusforfatter
Skuespillere
Dennis Quaid
Bob Hanson
Paul Bettany
Mikael
Kate Walsh
Sandra Anderson
Kevin Durand
Gabriel
Charles S. Dutton
Percy Walker
Jon Tenney
Howard Anderson
Doug Jones
Iskrem mannen
Lucas Black
Jeep Hanson
Tyrese Gibson
Kyle Williams
Adrianne Palicki
Charlie
Produsenter
Gary Michael Walters
Sjefsprodusent
Peter Schink
Medprodusent
David Lancaster
Produsent
Michel Litvak
Produsent
Jonathan Oakes
Medprodusent
Garth Pappas
Medprodusent
Jonathan Rothbart
Medprodusent
Marc Sadeghi
Medprodusent
Brad Southwick
Medprodusent
Garrick Dion
Medprodusent
Annet
John Frizzell
Komponist
Steven Kemper
Redigering
John Lindley
Cinematografi
Jeff Higinbotham
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Dårlig fantasi apokalypse

Gud har mistet troen på menneskeheten og sender noen engler for å ødelegge dem. I en noe forvirrende kamp så prøver engelen Mikael å beskytte ei gravid jente som visst skal bære på et barn som skal kunne gi verden håp. Etter hvert kommer Mikael i en sterk konflikt med Gabriel som ser ut som ondskapen selv. For en mørje!”Legion” er en film uten noen som helst mål og mening, og mangler all form for budskap som skal kunne bringe frem noen som helst form av fornuft. Filmen starter med noen lovende vers fra Salmenes bok 34:12; ”Barn, kom hit og hør på meg, gudsfrykt vil jeg lære dere.”, men det hele blir noe annet en Gudsfrykt for barn eller troende.

Filmen er bærer av blasfemi og det skal sies at skaperen av filmen følte seg brent av Gud og bestemte dermed å lage filmen. Resultatet er en ondskapsfull Gud som ønsker å utrydde menneskeheten. Virkeligheten er at Gud slettes ikke ønsker å ødelegge den, men redde den fra synd og fortapelse gjennom Jesus Kristus. I denne filmen er det engler som får fokus, noe som også er inn i den verden vi lever i. Engelen Mikael hevder at menneskene som angriper denne øde restauranten ikke er besatt av demoner men av engler. Hvor i Bibelen kan man finne støtte til noe slikt? Demonene er jo falne engler, så på den måten stemmer det, men filmen kunne i hvert fall fortalt oss at det er en forskjell.

I det store og hele så mener engelen Mikael at Gud har mistet troen på menneskene, men det har ikke han, så han oppsøker en ikke troende kvinne som skal bære til verden en sønn som også har blitt til utenom ekteskapet, og som skal bringer verden håp, uten at vi får vite hva dette håpet går ut på. Kanskje et tegn på antikrist og New Age tendenser? Filmen er i hvert fall en av de mer antikristelige religiøspregede filmer der ute!Bilde og spesialeffekter er det ikke så mye å klage over, skuespillet fungerer så som så, mens storyen er en mørje som vi kunne ha sluppet å få sett festet til film. Vi får noen tendenser fra den tredje Eksorsisten filmen og demonbesettelser satt på spissen. Alt dette kunne jeg helst vært foruten for filmen holder ikke mål.Hvis du vurderer å se denne så ville jeg latt den ligge og sett en annen film istedenfor. Denne har fokus på mørkets krefter og prøver å gjøre det som opprinnelig skal være godt til noe ondt. Filmen tar også ubibelsk fram at kampen er med våpen, kniver, slag og spark istedenfor i åndeverden slik Paulus skriver i Efeserbrevet! Vik unna denne filmen og la den ligge i butikkens dvd hylle.
1 av 7 - -
0.36 sekunder