Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Tournament (2009)

Hvert syvende år arrangeres en ekstraordinær turnering kalt The Tournament. Du vet ikke noe om den. Du vil aldri få vite noe om den. Men den skjer. Turneringen samler sammen de 30 beste drapsmennene fra alle mulige og utenkelige disipliner over hele verden til en blodig konkurranse hvor de må eliminere hverandre som moderne gladiatorer. Alt overføres direkte og eksklusivt til et rom fullt av millionærer med en spesiell interesse for gambling. Sistemann i live vinner turneringen og kan innkassere premien på 30 millioner dollar.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 35min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Scott Mann
Forfattere
Gary Young
Manusforfatter
Jonathan Frank
Manusforfatter
Nick Rowntree
Manusforfatter
Skuespillere
Robert Carlyle
Father MacAvoy
Ving Rhames
Joshua Harlow
Iddo Goldberg
Tech Rob
Gary Young
Garage Attendant
Jonathan Frank
Iron Dick McClick
Kelly Hu
Lai Lai Zhen
Ian Somerhalder
Miles Slade
Craig Conway
Anton Bogart
Craig Conway
Steve Tomko
Produsenter
Steffen Aumueller
Sjefsprodusent
Claus Clausen
Sjefsprodusent
Glenn M. Stewart
Produsent
Gina Fegan
Produsent
Keith Bell
Produsent
Vic Bateman
Medprodusent
Gavin Braxton
Medprodusent
Alan Graves
Medprodusent
David Higginson
Medprodusent
Angad Paul
Medprodusent
Annet
Robert Hall
Redigering
Laura Karpman
Komponist
Emil Topuzov
Cinematografi
Kes Bonnet
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Bortkastet actionmørje

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En svært voldelig film om en turnering av den verste sorten festet på film. Det finnes mange lignende filmer der ute, men denne må vel slå de fleste i kategorien "vold". Den religiøse biten som er plottet inn hjelper ikke filmen så veldig mye selvom det kommer frem et bittelite poeng om selverkjennelse og håp.Presten er både dranker og likegyldig til livet, bortsett fra når det kommer til å snakke litt om troen sin og avverge voldssituasjoner. Dette blir vanskelig når en annen deltaker klarer å fjerne oppsoringschippen sin og skjule den i en kaffekopp som presten drikker og dermed er et uskyldig spillerbytte gjort. En uskyldig film fra prestenssin side og kanskje han gir en av hovedpersonene et lite håp om nåde videre inn i livet.Kvalitetsmessig blir dette helt greit. Litt mye blod, gørr og pang-pang og ganske overdrevet til tider. Tankeløst at politiet ikke enser noe og kanskje innser at de står litt maktesløse, men når slutten kommer så virker det som om politiet uten noe vanskeligheter kunne ha gripet inn. Slike hendelser lar man bare ikke gå uten å bemerke at det er noe alvorlig gærnt bak kulissene i byen handlingen tar sted.Siden jeg engang i tiden likte å se voldsfilmer der kampsport ble fremhevet så må jeg si at denne allikevel var litt underholdende når man kommer til den kategorien, men den delen har nok sunket iløpet av årenes løp. Åndelig sett er dette bortkastet tid, og den lille feel-good følelsesn man kanskje kan få sammenlagt etter filmen føler jeg bare er en liten wannabe gode som er lagt til for at ikke filmen bare skal forkastes som actionmørje! Dette er bare en film for dem som elsker å se mennesker drept på film og som liker å synke ned i stolen å se en film med mye action og blod. Til dere andre anbefaler jeg avholdenhet fra denne filmen!
2.67 av 7 - -

En prest og masse action

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Man forventer kanskje ikke at det skal være så mye religion i en film som er bare skyting, blod, død og vold – men i denne så er faktisk hovedpersonen en prest. Han kommer riktignokk ufrivillig med i blodbadet, og prøver sitt beste å være snill og grei mens det pågår. Father MacAvoy er en prest på sammenbruddets rand og feiler i sitt kall til det ytterste. Han banner og drikker, men har fortsatt en tro i behold før volden kommer og banker på kirkedøren og han blir dratt med inn i ”The Tournament”, en turnering blant verdens topp 30 drapsmaskiner om å bli den siste gjenlevende og dermed den beste i sitt yrke.De mer klassiske figurene i en slik film er de to andre sentrale personene, Joshua Harlow og Lai Lai Chen spilt av Vhing Rahmes og Kelly Hu, som har forskjellige grunner til å bli med i turneringen. Han, tidligere mester, for å drepe den som drepte kona – og hun for å vinne pengene og forsvinne – bort fra den bagasjen livet hennes har gitt henne. Filmen følger Lai Lai Chen og Father MacAvoy tettest, og utvilkingen av deres relasjon og hvordan de påvirker hverandre, blant annet da presten med sin tro – som faktisk spiller en sentral og positiv rolle i filmen.Jeg velger å gi filmen et lite pluss på budskapet, for det er sjelden en slik actionfilm glimter til med noe positivt i retning kristendom – og det fra en alkoholisert og bannende prest. Men det minner oss om at vi alle har noe vi vil bli forløst fra, og filmen hinter til at det er ved korsets fot. Kvaliteten er ypperlig for en actionfilm med gode kampsekvenser, og en god action setting og basis for historien. Likevel er det noe enkelt over historien i slike actionfilmer, til at man helt føler alvoret når den prøver å være dyp. Skuespillet er kanskje litt så som så, men det skyldes nokk i hovedsak litt svak dialog slik actionfilm gjerne har.Vil du se en actionfilm med mye skyting, blod og gørr så er ”The Tournament” ikke et dårlig valg, og for min del så er det et lite pluss at det handler om en stakkars prest midt i det hele.
4.33 av 7 - -
0.57 sekunder