Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bells of Innocence (2003)

Jux Jonas har mistet sin datter og er i sorg, men blir med Oren Ames og Conrad Champlain på en misjonsreise for å levere bibler. De kræsjlander med flyet, og ender opp i en liten by i Texas som de finner ved at de hører en bjelle. Inbyggerne oppfører seg merkelig og kaldt. De får hjelp av Matthew, en lokal ranch eier, slik at de får sagt ifra hvor de er, men det viser seg at det ikke blir lett å kommes seg bort og at de er en del av den ondes plan. Kampen om deres og inbyggernes sjeler har begynt.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Mike Norris
Manusforfatter
Chris Bessey
Manusforfatter
Skuespillere
Mike Norris
Jux Jonas
Carey Scott
Oren Ames
David A. R. White
David A. R. White
Conrad Champlain
Grant James
Emeritus
John Elliott
Minion
Chuck Norris
Matthew
Mathew Greer
Pastor Bellows
Produsenter
Mike Norris
Sjefsprodusent
Ali Bijan
Produsent
Sonja Pourmand
Produsent
Annet
Amin Emam
Komponist
Hamid Shams
Cinematografi
Kevin M. Button
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt merkelig og ustrukturert

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Bells of Innocence” begynner helt greit og virker som en god film, men når det begynner å skje litt merkelige ting og folk oppfører seg rart så forstår man ikke så veldig mye lenger. Det blir bare verre og verre utover fra noe som kunne blitt bra. Chuck Norris som gjør et lite comeback spiller ikke all verdens og hans karakter er ikke helt å få tak i. Det blir rett og slett litt rotete når det plutselig er mye ondskap inni bildet og litt vel oppfinnsom western grøsserhandling introduseres.Det blir kristendom mot noe som er av en annen verden. Det blir så uvirkelig blandet med virkelig kristendom. Dermed så introduseres også en god del ting som ikke er forenelig med virkeligheten og heller ikke med kristendommen(med tanke på at kristendommen er rotfestet i denne verden, og denne verdens regler som Gud har satt). Djevelen får også altfor mye makt over fri vilje, mens troen blir en slags krisemirakel som de må finne ut av.Kvaliteten virket ok, men på grunn av handlingen, dårlig manus og litt dårlig skuespill så mislykkes helheten. Musikken også er litt for mye. En del kristen budskap kommer gjennom, men det også blir satt i skyggen av oppfinnsom apokalypsekamp mellom helvete og jord. Riktignokk en annerledes kristen film som er ganske spennende, men som likevel ikke helt holder mål.
3.33 av 7 - -

Mystisk grøss

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi følger tre menn som egentlig skal levere bibler til et sted noe lenger borte, men flyet får motorproblemer og må nødlande i en anonym ødemark. En kirkeklokke trekker dem til en liten bygd der djevelen har fått sin vilje og herredømme sammen med sine demoner som får fritt spillerom i å manipulere menneskene i bygden. Disse tre blir da oppfordret av engelen Matthew til å kjempe den kampen Gud liksom skal kalle dem til, imot disse demoniske hærskarer.

Vi møter den kjente kampsport skuespilleren Chuck Norris, som også er en bekjennende kristen, i siderollen som engelen Matthew og så møter vi også den kjente kristne skuespilleren David White i en av hovedrollene. Sammen med David White får vi også følge av Mike Norris (sønn av Chuck) og den mindre kjente Carey Scott som danner dette teamet som skal redde bygda Ceres fra dens undergang.Det kristne budskapet trekker nok endel ned her, selvom filmen prøver å være evangelisk kristen på en så god måte som mulig, så faller den ganske mye på dette området. Chuck Norris og David White er heller ikke i stand til å redde denne fra den fallgruven den fort har falt i.

Det som skal være det kristne i handlingsgangen blir utifra min forståelse ganske langt fra bibelsk. Til tider blir sitater og bibelvers nevnt, og man kan kjenne at det er noe ekte i dem, men når det gjelder standpunktet til disse tre hovepersonene, så virker de mer redde og usikre enn helhjertede kristne, både i liv og oppførsel i filmen. Vi får til og med høre at et par av dem misbruke Guds hellige navn og man vet ikke helt hvor de står. Skulle disse tingene, pluss noen andre ting som f.eks. fokuset på det onde, blitt rettet opp i, så hadde filmen fått en noe sunnere vri.

For å få frem noe positivt så oppfordrer jo filmen til å ta på seg Guds fulle rustning og den forklarer hva tro er utifra Hebr.11:1, men ellers blir den altfor tynnslitt budskapsmessig. Chuck Norris spiller også en mer uortodoks engel som ikke sier nei takk til en sigar og som lever et stille og rolig liv som et «lys» midt i mørket uten at det skulle ha skjedd noe godt før disse tre fremmede personene marsjerer inn i bygda, man kan jo spørre seg selv hvorfor og hvorfor ikke?Storyen i seg selv trenger ikke være så altfor dum, men inneholdet i storyen kunne vært bedre lagt opp. Skuespillet varierer litt og morroklump presentasjonene av Carey Scott blir noe klisjé. Tross mye som trekker ned så har filmen en ganske stemningsfull musikk og greie lydeffekter samt noen klipp som utmerker seg. Fotokvaliteten har en mørk stemning over seg som også matcher storyen.Filmen i seg selv er noe merkelig men ganske interessant å følge med i. Og det er jo artig å se Chuck Norris i rollen som den ydmyke, selvsikre og uredde engelen Matthew, og rolletolkningen hans er heller ikke så verst. Dette er ingen film som kan anbefales for alle og enhver. Kristne grøssere som gir merfokus på det mørke og djevelens makt, slik som denne, selvom den også får Jesu navn opphøyet til tider, så senker denne seg ganske mye selvom vi har sett verre filmer av samme sorten.
3 av 7 - -
0.49 sekunder