Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Intet nytt fra himmelen (2001)

Utsiktene ser dårlige ut i himmelen, Gud ser ut til å ha trukket seg tilbake, og direktøren(Ardant) sammenkaller til rådsmøte for å si at de står på konkursens rand. Så kommer det inn et bønnebegjær der en mor vil at de skal redde sønnen Manny(Bichir) som er en bokser på slutten av sin karriære, og de sender avgårde en agenten Lola(Abril) for å vinne sjelen til Manny før han dør, i skikkelsen som hans kone. I helvete får de nyss om saken, og der sender de Carmen(Cruz) som agent i som Mannys kusine for å få tak i denne sjela som kan bety at himmelen går under og at helvete endelig skal seire.

Vurdering

2.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 59min
No news from God, Sin noticias de Dios, Don't Tempt Me
Land: Spania

Medvirkende

Regissør
Augustin Diaz Yanes
Forfattere
Augustin Diaz Yanes
Manusforfatter
Skuespillere
Javier Bardem
Tony Graco
Luis Tosar
Police officer
Juan Echanove
Supermarked sjefen
Gemma Jones
Nancy
Christina Marcos
Politibetjent
Victoria Abril
Lola Nevado
Penelope Cruz
Carmen Ramos
Demian Bichir
Manny
Produsenter
Eduardo Campoy
Produsent
Tadeo Villalba hijo
Medprodusent
Paloma Molina
Produsent
José Manuel Lorenzo
Medprodusent
Mercedes Gamero
Medprodusent
Thierry Forte
Medprodusent
Mariela Besuievsky
Medprodusent
Edmundo Gil
Sjefsprodusent
Annet
José Salcedo
Redigering
Paco Femenia
Cinematografi
Javier Fernández
Produksjonsdesign
Bernardo Bonezzi
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Spesiell komedie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen er egentlig ganske så poengløs, men kan likevel forsvare at det ikke er en helt dårlig film. Fra kristen ståsted er den nokk ikke så mye å skryte av, men ellers er den ganske bra. Det er en film med litt spesiell stil, og spesiell humor om himmel og helvete i den situasjonen de beskrives. Den er, hva skal man si, original på en måte.Siden Gud ikke har trukket seg tilbake, så er åpningsscenen agenten fra helvete som bruker det argumentet som ateistene gjerne bruker om Gud angående ondskap og eksistens, dette diskuterer hun med agenten fra himmelen. Man kan føle ironien i det. Filmen er fulspikket av slike vittigheter.Himmelen er i trøbbel, det er tomt der, mens til helvete er det lange køer. Direktøren i himmelen er på randen til å gi opp kampen mens helvete forbereder seg på omstruktureringen når de får all makt. Poenget med denne siste personen som blir bedt for, og filmen, er at en sjel kan få balansen til å vippe. En seier for himmelen er alltid stor og særlig her når de har nådd bunnen, mens for helvete vil konsekvensene for seieren om denne sjela også bli stor. Men, siden dette er en reinspikka komedie så er det selvsagt krefter i helvete som vil ha ting slik de er, som er redd at himmelen går konkurs, så mistes balansen og helvete også vil forsvinne.Noen tanker kan den vekke, slik som nødvendigheten av to utganger av livet – men filmen gir ikke tegn til å mene noe seriøst. Det er en gøy komedie å se, men ser du etter åndelig føde, rett teologi, en film som nevner Jesus, en film du kan få noe av må du nokk lete andre steder. Jeg tør ikke påstå at den har noen dybde i seg, men har den det, så kan man sikkert grave fram en del hvis man vil, men det vil nokk neppe ha så mye substans.

2.33 av 7 - -

"Himmelens" og "helvetes" sjelejakt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En temmelig patetisk film og historie om en engel fra himmelen og en fra helvete som skal kjempe om en bestemt sjel som vil passe til en viktig oppgave i hver deres rike. Lola som kommer fra himmelen og Carmen fra helvete skal prøve å være så slue som mulig for å få tak i bokseren Manny til sitt sted. Etterhvert så inngår de et samarbeid uten helt å kunne slippe sine mål!En interessant historie men gir allikevel et falsk bilde av hva som er himmel og hva som er helvete. Helvete i dette tilfellet ligner mer på et fengsel med forskjellige sirkler eller avdelinger hvor man kan bli promotert hvis man gjør jobben sin skikkelig.

Det himmelske blir holdt skjult og vi får nok ikke noe klart inntrykk i hvordan det er der.

Det virker også at det er snakk om gjerningskristendom her, hvor Manny skal prøve å rette opp på alt det han har gjort galt for så å kanskje ved domstolen få tilgang enten til himmelen eller helvete. Det er ikke snakk om inngang gjennom Jesu blod eller Guds nåde som den eneste veien å bli renset og satt fri på, nei her må det virkelig arbeides.

Mennesker kan også bli delvis ført vill av bildet man gir av helvete, og folk kan tenke: "det blir vel ikke så ille" så de fortsetter å leve som de gjør uten å se behovet for en frelser.Vi møter Victoria Abril og Penélope Cruz i hovedrollene som disse to englene, og de gjør det bra i rollene sine, men det hele blir mest en fantasifull reise gjennom himmelen, helvete, jorden og helt til domstolen! Storyen er interessant og godt designet selvom jeg allikevel synes den blir altfor teit og uten feste i Sannheten!
3 av 7 - -
0.25 sekunder