Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Dangerous Lives of Altar Boys (2002)

Søster Assumpta(Foster) er blitt valgt til å være lærer og oppdra en gruppe med elever i de tidlige tenårene. Men elevene hennes er en gjeng 14-15 år gamle bråkmakere. Jo flere regler Assumpta innfører, jo mere opprør gjør de.

Vurdering

3 av 2 stemmer

Fakta

1t 40min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Peter Care
Forfattere
Michael Petroni
Manusforfatter
Chris Fuhrman
Forfatter
Jeff Stockwell
Manusforfatter
Skuespillere
Jena Malone
Margie Flynn
Jodie Foster
Søster Assumpta
Jake Richardson
Wade Scalisi
Michael Harding
Mr. Doyle
Emile Hirsch
Francis Doyle
Kieran Culkin
Tim Sullivan
Vincent D'Onofrio
Fader Casey
Tyler Long
Joey Anderson
Arthur Bridgers
Donny Flynn
Scott Simpson
Newsie
Produsenter
Guy McElwaine
Sjefsprodusent
Jodie Foster
Produsent
Tim Harbert
Medprodusent
David A. Jones
Sjefsprodusent
Graham King
Sjefsprodusent
Cheryl La Sasso
Medprodusent
Meg LaFauve
Produsent
Todd McFarlane
Medprodusent
Chrisanne Mitchell
Medprodusent
Eric Radomski
Medprodusent
Annet
Marco Beltrami
Komponist
Lance Acord
Cinematografi
Chris Peppe
Redigering
Gideon Ponte
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Et eksempel på ungdom nå til dags

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en komedie som tar for seg noen gutter i tidlig ungdomsalder og hva de får gjennomgå, og hvordan det er å være ung i denne alderen. Filmen er ærlig og prøver å farge det på best mulig måte, men den blir noe overdrevet med mye fantasi og sprell satt litt på spissen. Den blander også inn animasjonsbiter ut fra guttenes fantasier som omtrent løper løpsk i tegneserieverden.Filmen viser oss hvordan et lovisk system er med å trekker de unge lenger vekk fra Gud og det moralsk riktige, og nærmere det lovløse der de slettes ikke bryr seg over hva som møter dem i livet. Denne nonnen er meget streng og strikt i det hun står for og prøver sitt beste for å oppdra klassen sin. Denne guttegjengen hater denne nonnen og gjør alt for å irritere henne opp og ødelegge dagene hennes som lærer.

Filmen har noen alvorsøyeblikk, men de blir fort hoppet over og helheten blir ganske overfladisk, satt på spissen og noe hyklersk. Den setter det katolske i noe dårlig lys men samtidig gjør den noe narr av de ytre symboler i helgendyrkelsen, som ligger sentralt i flere katolske settinger.

Vi kan se tre rolletyper gjennom filmen. Søster Assumpta er den som prøver så godt hun kan men får det ikke til slik hun vil. Father Casey er mer denne hyklerske og likegyldige gymlæreren ikledd prestekåpe mens disse fire-fem ungdommene er de som trekker seg lenger og lenger bort fra Gud, mye pga. alle loviske regler som blir pålagt dem.Vi møter bl.a. Jena Malone(fra ”Saved!”), Kieran Culkin og Jodie Foster i noen av rollene. Skuespillet er ganske så ekte, kanskje for at ungdommen klarer å kjenne seg igjen i rollene sine og dermed få det til å se mer realistisk og ekte ut. Jodie Foster gikk på messe for å klare å leve seg inn i rollen sin som søster Assumpta.Filmen har få poenger og er ingen film man bør kaste bort tiden sin på. Den inneholder også noen sekvenser man kan spare seg for. Storyen er allikevel helt greit bygd opp og de som liker animasjonsmix midt i det hele kan kanskje få en positiv opplevelse av filmen på det området. Den er noe lett på tråden men ingen prisvinner fra min side og kommer ikke så veldig høyt på rangstigen!
3 av 7 - -
0.33 sekunder