Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Extreme Days (2001)

Will(Buckley), Brian(Browning), Matt(Hamilton) og Corey(Basco) har vært bestevenner siden de var små. Allerede da bestemte de seg for at straks de var ferdige med skolen, skulle de begi seg ut på sitt livs eventyr – på surfingbrett, snowboards, mountainbikes og skateboards i California.

De havner i stedet i Mexico, der Corey mottar beskjeden om at bestefaren hans er død og at han etterlater seg en arv som kan avhentes i Seattle. Kvartetten har ingenting imot å dra videre, og på veien dit møter de tilfeldigvis Matts vakre kusine Jessie(Rae), som følger med på ferden – og som Brian faller pladask for. Det blir en reise fylt med vanvittige og halsbrekkende opplevelser – og selvfølgelig romantikk og yre følelser.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 33min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Eric Hannah
Forfattere
Craig Detweiler
Manusforfatter
Eric Hannah
Manusforfatter
Skuespillere
Holly McClure
Flyvertinne
Scott Lewis
Grandpa G Gang
Dante Basco
Corey
Eric J. Stein
Mann i restaurant
Ryan Browning
Brian
Cassidy Rae
Jessie
Produsenter
Cindy Bond
Sjefsprodusent
Betsy Chasse
Produsent
Scott Altomare
Produsent
Craig Darian
Sjefsprodusent
Howard G. Kazanjian
Sjefsprodusent
Norm Miller
Medprodusent
Anne Miller
Medprodusent
Alexander H. Gayner
Medprodusent
Jodi Hannah
Medprodusent
Dessie Markovsky
Medprodusent
Annet
Toby McKeehan
Komponist
Klaus Badelt
Komponist
Andrew S. Eisen
Redigering
Michael G. Wojciechowski
Cinematografi
Craig Vandeman
Redigering
Daniel J. Vivanco
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Morsomt!

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen er basert på en sann historie, selv om filmskaperne har lagt til endel for å gjøre filmen mer "ekstrem" og levende. Er du ute etter en skikkelig kristen film, så tror jeg du bør droppe denne, for det kristne budskapet kommer ikke så veldig tydelig fram her. Gud nevnes et par ganger, og jeg tror at den som er "mest kristen", for å uttrykke det på den måten, er Jessie, som får respekt for sitt kristen-moralske ståsted.Filmen viser seg godt frem fra et moralsk ståsted, vi ser ikke noe av de mer verdslige tingene som banning, sex, drikking ol., slikt som man ofte finner i andre tenåringsfilmer. Filmen har også et fint romantisk budskap over seg og vi kan også få oss noen komiske øyeblikk.Det filmen spesielt er stappet av er musikk, vi kan få låter av flere mer eller mindre kjente kristne artister og band som "Audio Adrenaline", "Skillet", "PAX217", "Sonicflood", "Tait", "Newsboys", "Earthsuit", "Toby Mac" og mange flere. Musikken går omtrent hele tiden. Filmen har en ganske så ren og god underholdningsverdi som er med å stabiliserer litt på det den ville blitt uten det. Filmen er nok ikke mat for deg som er ute etter en film som gir deg åndelig føde, men passer best som en underholdningsfilm en lørdags kveld.
4 av 7 - -

Litt kjedelig, litt gøy

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En film som absolutt har litt sjarm, men som ikke er så veldig bra av den grunn. Mye bra musikk av kristne artister hjelper ikke så veldig når de er brukt litt feil, for de er ofte satt i sammenheng med ekstremsport show med stuntmenn som ikke har så mye annen hensikt enn showoff i filmen. Men heldigvis er det ikke for mye av det, men det gir for min del en liten nedtur kvalitetsmessig, for alle de type sport hovedpersonene bedriver virker litt over evne for dem.Men heldigvis er det litt morsomt innimellom og litt sjarm som hever opplevelsen. Selve historien, en roadtrip som fører guttene og jenta nærmere hverandre er ikke så unik, men den er greit nokk gjennomført. Det er også puttet inn litt kristentro siden Jessie er ”den kristne”, og hun tar med seg noen verdier, men filmen handler ikke så mye om å dele budskapet. Synes den er mer en film for å vise at kristne kan lage film av type ekstremsport, men på den delen når de bare ikke opp. Ellers er kvaliteten varierende, men ok.Det er noe med filmen som gjør at jeg ikke er så gira å se den enda en gang til, den er nokk ment for tenåringer og fordi den ikke er så veldig spesiell eller sånn veldig bra. Men den var litt gøy, morsom og underholdende likevel, så for all del ingen helt dårlig film. Og et trygt roadtrip alternativ til alle de dårlige filmer av typen som kommer fra Hollywood er den i hvert fall.
3 av 7 - -
0.28 sekunder