Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Lay It Down (2001)

Gateløp med raske biler er et nasjonalt fenomen i storbyer i USA. Her handler det om veddeløp med store penger og satsing med livet som innsats.
Ben Destin(McEwen) er en av lederne i gjengen som satser for fullt en kveld, med klampen i bånn, det går galt og ulykken er et faktum. Ben overlever, men er lei dette livet og får sin største utfordring, hans stefar får lede Ben til Jesus. Ben brenner for å dra tilbake til gatemiljøet med evangeliet og fortelle dem om Jesus.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

50min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Cargile
Forfattere
Michael Cargile
Manusforfatter
Skuespillere
Robert Lyon Rasner
Sint tilskuer
Michael Gier
Pastor Gus Pelman
Alana Curry
Tilskuer
Lisa Cash
Nita Moran
Bill Atwood
Doktor på intensiven
Nathan Bell
Dean Destin
Jacob Head
Nicky D
Sean McEwen
Ben Destin
Rick Loya
Mr. Destin
Produsenter
Kevin Downes
Kevin Downes
Sjefsprodusent
Bobby Downes
Bobby Downes
Sjefsprodusent
Shawn Hendrix
Sjefsprodusent
D. Gunther Tarampi
Produsent
Annet
Philip Hurn
Cinematografi
Jeffrey Lee Hollis
Redigering
Laird Pulver
Produksjonsdesign
Tom Gire
Komponist
John Sponsler
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Fartsfullt i lav kvalitet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Kanskje man kan kalle denne filmen for kristenversjon av den berømte "Fast And The Furious". Filmen er ganske så lavbudsjetts selvom man prøver å få det til å virke litt høyere enn det mest sannsynlig er. Man prøver ut effekter, og får det sånn noenlunde til, men blir litt drøyt innimellom. Filmen kan bli litt langdrøyd med all slow motion og endel unødvendige bilklipp, men det gjør kanskje ikke noe hvis man er bilentusiast midt i det hele, selvom en som liker biler sikkert ville foretrukket overnevnte film. Er du kristen og liker biler, så kanskje denne vil passe spesielt for deg. Det evangeliske i filmen blir litt rett på, litt uvist og teit lagt frem sånn filmessig. Tror ikke det er bare sånn det skjer i det realistiske livet. Det virker også som om Ben, etter å ha vært frelst en dag allerede er i bilgatene og forkynner evangeliet. Ja det høres bra ut og det kan skje, men filmen pakker alt inn i en "drømmepakning". Men det positive er jo at man tydelig kan se at Ben er nyfrelst og at søskenkjærligheten blomstrer i bl.a. slåsskamp.

"Lay It Down" ble også tildelt en Crown Award for å være den beste kristne ungdomsfilmen i 2002.
4 av 7 - -

Frelsen er bare starten på enda et race

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Lay it down” begynner der en del kristne filmer slutter, nemlig med at hovedpersonen blir frelst. Han tevlet på gatene med bil og krasjet, kom på sykehus og så frelst etterpå i en kort samtale. Men så møter han livet igjen og sine gamle venner, og må med et nytt hjerte stå fast ved sin tro. Så er det rett ut på gata for å preke som en erfaren predikant.Litt urealistisk sånn sett selv om det hender og budskapet som fortelles er bra, og stemningen filmen gir er vellykket bare noen få ganger. Det som skal være en film om fart, den kristne ”Fast and the Furious”, bommer kanskje på det mest vesentlige – bilracene, spenningen, fartsfølelsen, men kanskje aller mest ordentlig gode scener som ikke er oversiktsbilder med musikk eller upersonlige billøp. Tilbakeblikkene til det skjebnesvangre løpet blir også bare kjedelig i lengden. Det er ingen god film med tanke på at det er en bilfilm.Det er et drama først og fremst om hvordan å møte sitt gamle miljø etter den forandring som frelsen bringer, og å si nei til det som frister der, både spenningen og kjærligheten. Men han blir veldig superkristen veldig fort, og selv om han gjør ting veldig forbilledlig så blir det ikke den realismen i det man skulle ønske, det blir litt for dumt. Veien er hard, og filmen gir et helt feil inntrykk av prosessen. Det er heller ikke så veldig god film som en realistisk kristendramafilm. Og til sist, ikke en film som jeg likte så veldig godt, men som likevel viser seg å være ok å se.
3.33 av 7 - -
0.31 sekunder