Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Missing (1992)

Kevin hater å være misjonærbarn i Manilla. Julio er en gategutt som strever etter å overleve i gatene. Rina blir bortført og holdt fanget uten håp. Når veiene deres møtes så fører det med seg et eventyr de ikke kommer til å glemme og som vil forandre livene deres for evig.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

48min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Stephen Cadd
Forfattere
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Forfatter
Raquel N. Villavicencio
Manusforfatter
Freddie Santos
Forfatter
Produsenter
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Produsent
Cynthia B. Fernandez
Sjefsprodusent
Annet
Heinz Fussle
Heinz Fussle
Redigering
David Britton
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Spenning i misjonsmarken

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Et veldig spennende eventyr med mye action for barn i barne- og ungdomsskolen. Fungerer fint som et verktøy for å fortelle noen elementære ting om evangeliet til de unge på en spennende måte, men dessverre har ikke denne filmen norsk tekst slik at det ville vært så aktuelt i Norge. Filmen har god standard synes jeg som gjør at man følger med. Evangeliet blir presentert enkelt gjennom barnas tro, på en måte som barn forstår tror jeg. Det er ellers mye fokus på bønn når krisen rammer. Det er altså en tydelig kristen film som er underholdende og fenger helt sikkert målgruppen.
4.33 av 7 - -

En fartsfyllt familiefilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Missing» er en actionfyllt familiefilm om kidnapping, frelse, bønn, misjon og etterforskning, en film som er gjort som en kjærlihetserklæring for gatebarna i Manila på Filippinene.

Filmen tar for seg en misjonsfamilie og deres arbeid blandt disse gatebarna og forteller at det ikke alltid er like lett å handtere dette og at uventede ting kan skje. Men for Gud virker alle ting til det gode som vi også vil se gjennom denne filmen. Vi får også et lite øye på hvilken oppmerksomhet de hvite får, ofte stemplet som «de rike», men samtidig kommer det frem at uten Jesus så deler alle det samme tomrommet som ofte desperat prøves å fylles.Filmen kommer med flere budskapsvinklinger og viser hva som er viktig i livet. Den tar for seg det å søke Gud om hjelp i nødens stund og hva som kanskje må til for at Gud skal få ens oppmerksomhet. Filmen skjuler heller ikke navnet Jesus men bringer det klart fram uten å skammes over det. Filmen har en stor vektlegging og hjerte for bønn, for misjon og slummen, så alle kristne har noe å lære her. Mot slutten så får vi, som ofte i andre filmer, frem en klisjé bønn, som også noen kaller et magisk trylleformular, som det også fort har blitt i kristne sammenhenger! Men det er ofte godt ment i filmer.Skuespillet trekker endel ned på helhetsbildet filmen prøver å gi, og gjør at man får et litt falskt inntrykk av handlingen. Hun som spiller den kidnappede Rina i filmen gjør tross dette en god og talentfull jobb til å være så ung som hun er. Ellers så har filmen grei foto, men lider noe når det kommer til dubbing og lyd. Tross lav kvalitet gjennom det hele og en story som ikke er helt superorginal, men som faktisk fungerer ganske godt, så kunne godt skuespill gjort mye for å få denne et par hakk bedre. Filmen kan bli littegranne kjedelig og det skjer ikke så veldig mye nytt hele tiden, men den holder seg omtrent på samme nivå gjennom hele historien.Alt i alt er dette en greit forsøk på å lage en familiefilm som faktisk kan fenge litt og være spennende for barna, og den kan fort minne om TV filmene om detektivene i Last Chance! Filmen kan hjelpe barn også å forstå noen av evangeliets grunnsannheter.
4 av 7 - -
0.24 sekunder