Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bakenfor solen (1995)

Samir Mahran, som nettopp er ferdig med universitetsutdannelsen sin i USA, drar tilbake på et besøk til hjemlandet sitt i Midtøsten. Familien hans er svært stolt av ham og feirer hjemkomsten med en stor fest. Men snart blir det oppdaget at Samir er blitt en kristen. Fra det øyeblikk står han overfor de samme problem som de fleste andre kristne med muslimsk bakgrunn. Han blir utstøtt av familien, og hans onkel og fettere truer med å drepe ham - de vil sende ham "bakenfor solen" hvis han ikke vender tilbake til islam.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

52min
Behind the Sun
Land: USA
Språk: Engelsk, Fransk

Medvirkende

Regissør
Robin Armstrong
Forfattere
Robert Tynan
Manusforfatter
Produsenter
Robert Tynan
Produsent
Robin Armstrong
Produsent
Sealy Yates
Sjefsprodusent
Annet
Eric MacCarthy
Komponist
Michael Rohmer
Redigering
Winston Carter
Produksjonsdesign
Danielle Avery
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Misjon på nært hold

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Om man ønsker å se en film som handler om misjon i Midtøsten så har Åpne dører lykkes med å lage en utrolig god film som handler om dette. Det er ingen storfilm, og ikke så veldig lang film heller, men de har greid å opprettholde en realistisk kvalitet og et tempo som er akkurat passe.Historien er god, og handler for så vidt litt om det åpne dører jobber med, men det er ikke snakk om reklame eller informasjon om virksomheten – noe man lett kan forvente av en film som lages av en misjonsorganisasjon. Den viser kanskje mer om forholdene i misjonslandet og hvor viktig det er med støtte i bønn og informasjon. Filmen viser også noen realiteter som gjelder i Midtøsten, hvordan nær familie ofte reagerer, men også hvordan det er åpning for en viss kirkevirksomhet samtidig som det er kontroll og forfølgelse.En god, realistisk film med ytterst få klisjeer og som får fram et viktig budskap om hvor vanskelig det å tro i et land som ikke har religionsfrihet.

5 av 7 - -

Beste av Åpne Dører

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er nok den beste filmen "Åpne dører" står bak. Den leverer både kvalitet og skuespill slik at det blir en god kristen film med et godt budskap, et budskap om å holde urokkelig fast på troen uansett motstand. Filmen viser også at det trengs ikke noe stort budgett for å lage kristne filmer som fungerer bra. Skuespillerpresentasjonene er overraskende bra og storyen er god. Filmen gir oss et godt innblikk i hvilken motstand en tidligere muslim vil møte dersom han blir kristen. En film med en bra og overraskende slutt, som alle bør få med seg!
5 av 7 - -
0.26 sekunder