Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Break Away (2012)

Francois er en hardt arbeidende ekteman og far som mister sin jobb etter at firmaet går konkurs. Ingenting av det han prøver skaffer ham en ny jobb, og han blir nødt til å bruke det han har, inklusive en gammel sykkel, for å skrape sammen noe penger til familien. Ved hjelp av falimiens sorte får, broren hans, et sykkelfirma og en profesjonell syklist så gjør Francois noen livsforvandlende oppdagelser i livet sitt, hans karriere og tro på Gud.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

1t 58min

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Frans Cronje
Manusforfatter
Morne Theunissen
Manusforfatter
Skuespillere
Frans Cronje
Francois Fouché
Morne Theunissen
Eli Pavoncelli
Etienne Janse van Rensburg
Juan Fouché
Leoné Pienaar
Michelle Fouché
Eddie Barnard
John Meyburgh
Produsenter
Frans Cronje
Produsent
Heinrich Dannhauser
Sjefsprodusent
Michael de Jongh
Sjefsprodusent
Bruce Foulis
Sjefsprodusent
Annet
Morne Theunissen
Redigering
Etienne Janse van Rensburg
Produksjonsdesign
Jacques Steyn
Komponist
Julian Wiggins
Komponist
Ivan Greyling
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Pågangsmot på sykkelsete

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er noe annerledes med “Break Away”, en film fra Sør Afrika som handler om en manns kamp om å holde familien sin i live etter at han har mistet jobben. Han inspirer i sin ferd fra å starte som sykkelbud og ta i bruk det lille han har, nemlig en sykkel, massevis av pågangsmot, troen og et enkelt støtteaparat. I filmen møter vi den harde hverdagen når livet plutselig tar en vending mot det uforutsette.

Manuset er likevel svakt skrevet i en del definerende øyeblikk som gjør at hele filmen mister noe av den realismen som ellers er tilstede. Kvaliteten er noe varierende med et preg av amatørfilm til tider, noe som forøvrig heldigvis ikke er det som man blir altfor opptatt av når man ser filmen. Du får se noen flotte personligheter, mye positive vibber, en glad historie med mange særegenheter og inspirerende øyeblikk. Har egentlig lyst til å like filmen bedre enn det jeg gjorde, for den har noen grådig gode øyeblikk, men noe annet enn en midt på treet film om pågangsmot er det dessverre ikke.
3.7 av 7 - -
0.3 sekunder