Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

What if... (2010)

For 15 år siden forlot Ben Walker sin kjæreste og sitt kall for å bli predikant for å bli en suksessfull forretningsmann. I all sin suksess og lykke over sin nylige forlovelse med sin trofékjæreste, møter han engelen Mike. Engelen, sendt av Gud, lar han leve sitt liv dersom han ikke forlot sin gamle kjæreste og fulgte sitt predikantkall - og han blir nødt til å se livet fra en helt annen side og revudrede de valg han har gjort.

Vurdering

4.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 58min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Chuck Konzelman
Manusforfatter
Cary Solomon
Manusforfatter
Andrea Gyertson Nasfell
Manusforfatter
Skuespillere
Dallas Jenkins
Gas Station Attendant
Brad Heller
Brad Heller
Ross Bessette Jr.
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Car Salesman
Kevin Sorbo
Ben Walker
Grant James
Henryk Zimmerman
Diane M. Leach
Business Woman
Lawrence Leach
Business Man
Kristy Swanson
Wendy Walker
John Ratzenberger
Engelen Mike
Kevin Yon
Charlie
Produsenter
Dallas Jenkins
Produsent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Cary Solomon
Medprodusent
Chuck Konzelman
Medprodusent
Harold Cronk
Medprodusent
Jerry B. Jenkins
Sjefsprodusent
Matthew Tailford
Medprodusent
Rebecca Green
Medprodusent
Annet
James R. Cunningham
Produksjonsdesign
Todd Barron
Cinematografi
Frank Reynolds
Redigering
Jeehun Hwang
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En kristen variant av "Family Man"

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hva om man får leve livet sitt fra en annen vinkel, fra å være en egoistisk og suksessfull businessmann til å være en tobarnsfar og pastor? Det er det Ben får oppleve, han får leve livet sitt slik det kunne ha vært dersom han hadde valgt annerledes for 15 år siden. Hvordan vil det påvirke livet hans? Tankene hans? Troen hans?"What if…" følger oppskrifter fra filmen "Family man"(den med Nicholas Cage) men med en kristen vri. Handlingen er slik sett ganske forutsigbar, men har sine øyeblikk og framdrift likevel som gjør at du har lyst til å se hvordan går. Kvaliteten er god til å være en kristen produksjon, mangler noe egenart, men holder likevel en god standard. Både de voksne skuespillerne og barna gjør en god jobb til å bringe fram en skikkelig familiefilm. Budskapet kommer også godt fram, noe alt ligger til rette for at det bør gjøre, selv om filmen leker med alternativ virkelighet, engler og slikt.
5.33 av 7 - -

Hva med å gi livet en ny sjanse?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hva om man fikk en ny sjanse etter å ha kastet bort den tid som virkelig betyr noe? Det får Ben Walker, en fremstående businessmann som 15år tidligere forlot sin forlovede for et kortere og lovende jobbmulighet, men der jobben tydeligvis tar overhånd og forlovelsen blir brutt. Mens Ben gjør det bra i jobben sin og befinner seg på kjøretur i sin splitter nye Mercedes får han motorstopp og møter på en engel kalt Mike, som gir han muligheten for å gjøre alt bra igjen ved å ta ham tilbake til sitt gamle liv for så kanskje å oppdage de nye verdiene han engang satte høyere enn nå.Moralsk sett er filmen et godt alternativ til andre filmer og har et visst driv over seg, selv om den kan bli noe langtekkelig, så er det noen fengende øyeblikk også. Den tar for seg familieliv og viktigheten av det å ta vare på familien og holde seg til Gud. Ben som tidligere følte kallet til å være pastor gjenopptar denne rollen i den lokale menigheten og gjennom konen Wendy får han tankene på andre baner enn bedriften sin og det som lokker på den andre siden.

Videre synes jeg det var fint når kona fikk ham til å lese opp avsnittet om kjærligheten fra 1 Korinterbrev og spurte ham etterpå hvilke av disse egenskapene han hadde. Dette tror jeg ble direkte samvittighetstalende for ham.

Det som mangler er et helt evangelium, som jeg synes blir noe halvveis i filmen, der bare tilgivelse kommer mer eller mindre tydelig fram i evanglieformidlingen, men der korset, omvendelse og full tillit til Jesus Kristus er mangelvare.Skuespillet er litt vaklende til tider, spesielt fra de yngre rollehaverne, og tonen i filmen føler jeg blir veldig mollstemt og kjedelig, men den har for all del sine lyspunkter som kan få en til å trekke på smilebåndet. Bilde og foto er greit, mens historien kan ha noen små hull og bli ganske så forutsigbar. Jeg synes også filmen blir litt i lengste laget og kunne vært kortet noe ned med litt kjappere og kortere dialog som ikke blir trukket ut i de lange baner. Jeg sitter igjen med følelsen av at filmen kunne vært gjort mer solid enn den var, men at de lyspunkter den gav kan være verdt å ta med seg.
4 av 7 - -
0.4 sekunder