Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Standing Firm (2010)

Et år etter at Davids kone døde i en bilulykke, jobber David overtid for å få dekket regningene sine. Han har ikke satt sin fot i en kirke siden hans kone døde, og gir Gud skylden. Sønnen Steven, som har beholdt troen føler seg rådvill ovenfor farens livsstil og prøver, sammen med sin beste venn Maggie, å hjelpe faren til å komme til tro. Til tross for sin sorg, begynner Davids gå i den rette retningen for å få svar på sitt store spørsmål angående hans kones død... hvorfor?

Standing firm er en film om sorg, Guds vilje i sorgen, og det å finne gleden til tross for sorgen.

Vurdering

4.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 20min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Kyle Prohaska
Manusforfatter
Kevin Michael
Manusforfatter
Skuespillere
Katie Whitton
Katie Harper
Joan Golda
Sarah Green
Maggie Whitton
Maggie Harper
Aaron Slack
Shawn Rutgers
Dave Gifford
John Corwin
Debra Prohaska
Jen Corwin
Eric Stevenson
Steven Corwin
Rob Reisman
Dave Corwin
Produsenter
Kyle Prohaska
Produsent
Kevin Michael
Produsent
Annet
Kyle Prohaska
Cinematografi
Kyle Prohaska
Redigering
Jurgen Beck
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Typisk kristenfilm, men med god kvalitet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En av de mer etterlengtede kristne filmene i 2010 må ha vært ”Standing Firm”, en lavbudsjett film som så ut til å bli virkelig bra. Dette er regissør Kyle Prohaskas første film, men han har vært med og bidratt med webdesign og slikt på en god del produksjoner og har skrevet mye bra om hvordan lage film, så forventingene var på plass. Det er ikke store budsjettet det er snakk om men med de rette folka og det rette utstyret kan det se bra ut og gi et proft inntrykk. Det er noe filmen greier godt, selv om det er en del småplukk, men det er kanskje det eneste.Jeg hadde håpet at ”Standing Firm” var noe mer unikt, men dessverre så er det en film som har et ganske enkelt plot og er full av de vanlige klisjeene som er å finne i kristen film. Greit nok at alle gjør det på sin egen måte, men her er en film som har alle elementene på plass. Noen har dødd, masse sorg, noen tror og andre ikke. Så snakker de om bønn og det å vinne noen nære over til troen – som blir troende og ting begynner å forandre seg når de begynner å stole på Gud. I tillegg slenger man inn litt kjærlighet og litt far-sønn forhold og plottet er i boks. Handlingen er dermed filmens svake punkt, og med det kommer noe ”tvungen” dialog og andre typiske scener. Selvsagt er det noen ting i handlingen som er positivt og rosverdig også, og de som ikke har sett en kristen film før vil få i bøtter og spann her.Det betyr heller ikke at alt som blir sagt er galt. Budskapet er helt klart supert og i denne innpakningen så er filmen på mange måter både lettere og bedre måte å nå fram på enn de som sliter med den filmatiske kvaliteten. Manuset har stor forbedringspotensiale, og tror og håper at Kyle får på plass noen nye prosjekt med noen gode ideér som kan bevege kristenfilm bransjen i nye retninger.
4.67 av 7 - -

Om livets tunge tider

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske rett fram film om en far som mister kona i en bilulykke. Faren mister grepet i livet og sønnen vet ikke noe annet han kan gjøre enn å be og prøve å hjelpe sinn ikke-troende far på best mulig måte for å vise at Gud har en plan med livet hans. Etter hvert begynner brikker å falle på plass og historien blir noe lignende som vi ofte har sett før.Filmen har de vanlige elementene innenfor en standard kristen film. Den blir klisjé til tider og budskapet når ikke helt inn i hjerterota hos meg gjennom denne, kanskje mye pga det noe tamme skuespillet filmen drives frem av, og da blir sitatene og dialogene fort litt for klisjé og ”typisk kristenfilm”. Men er du en av dem som kjenner deg igjen i filmens handling og temaet den tar opp så vil du kanskje få noe ut av denne, eller om du er en nybegynner når det kommer til å se kristne filmer og ikke er av dem som er kresne på kvalitet.Til tider ble filmen noe kjedelig og langdrøyd og noen ganger begynte tankene å spinne andre steder og når jeg fikk øyefeste på filmen igjen så måtte jeg spole tilbake for å se hva jeg hadde gått glipp av. En veldig lav budsjettsfilm som merkes, men tross dette fungerer bildekvaliteten ganske bra til å være preget av et noe lavere preg ellers. Har du sett mange kristne filmer så blir nok dette en film du fort kan se du har sett lignende av, hvis ikke så kanskje du vil like denne.
4 av 7 - -
0.53 sekunder