Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Not Easily Broken (2009)

Etter flere år med ulike oppfatninger av hva som er sann lykke, fremgang og kjærlighet, har Dave(Chestnut) og Clarice(Henson) Johnson endelig nådd et brytningspunkt i ekteskapet. Når Clarice blir skadet i en bilulykke, viser det seg at det er mer enn hennes fysiske skader som trenger oppmerksomhet.
Deres utsikter blir ytterligere forverret når Clarice går til en personlig trener, og Dave utvikler et vennskap med Julie(Quinlan) og hennes tenåringssønn Bryson(Jay). Det å bli akseptert og finne trøst hos dem, tilfredsstiller hans ønske om en familie og en livsglad partner. Når fristelsene trekker i Dave, og Clarice blir mer og mer innesluttet, må de bestemme seg for om deres ekteskapsløfter er lette å bryte eller ikke.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
T.D. Jakes
Forfatter
Skuespillere
T.D. Jakes
Allen
Jenifer Lewis
Mary 'Mama' Clark
Olivia Brown
Mrs. Reid
Morris Chestnut
Dave Johnson
Gregg Bello
Tilskuer 2
Eddie Cibrian
Brock Housman
Cannon Jay
Bryson Sawyer
Jeff Krebs
Trauma Doktor
Lou Simon
Politioffiser
Taraji P. Henson
Clarice Clark Johnson
Produsenter
Brian Bird
Medprodusent
T.D. Jakes
Produsent
Steven Brown
Sjefsprodusent
Curtis Wallace
Produsent
Morris Chestnut
Sjefsprodusent
Clint Culpepper
Produsent
Aaron Norris
Produsent
Annet
Kurt Farquhar
Komponist
Geary McLeod
Cinematografi
Josh Rifkin
Redigering
Cecil Gentry
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe overfladisk, men med et budskap

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Not Easily Broken» er en film basert på en roman av den verdenskjente pastoren T.D. Jakes, kjent fra menigheten «The Potters House», som også er produsent og en liten statistrolleinnehaver i filmen. Filmen handler om det å finne tilbake til den første kjærligheten i ekteskapet og viser hva som er viktig for å kunne oppretholde den. Den viser at veien dit kan være tøff, men at det til slutt vil være verdt det. I de mer sentrale roller møter vi Morris Chestnut, kjent fra filmer som «The Game Plan» og «Confidence», og Taraji P. Henson som bl.a. kan skimtes i «The Family That Preys». I en av birollene finner vi overraskende nok «Sunset Beach» stjernen Eddie Cibrian!Filmen bærer på et viktig budskap om ekteskapet, og selvom kristenlivet til hovedpersonene er temmelig overfladiske, så kan poengene filmen tar frem være avgjørende og viktige for at et ekteskap skal fungere på riktig måte, og for at ekte kjærlighet skal vinne skikkelse så bør Gud være i sentrum. Dette er avgjørende og viktige poenger. Filmen hadde et godt bilde i inngåelsen av ekteskapet i filmen med et tau med tre kordeler der mann og kvinne utgjør to av dem og der Gud er den tredje og hvis den tredje mangler så er det en av grunnene til at ekteskapet går i feil retning, men samtidig så skal den ikke være lett å bryte.

På den negative siden i filmen så kan man få et navnekristendoms følelse av hovedpersonene, der livet dems ikke er et liv som hungrer etter mer av Gud, men som består av å gå i kirken og late som ingenting har skjedd, og så gå hjem og krangle, skjelle ut folk, banne og misbruke Herrens navn. Ja vi får inn noen moralske gode sider, men den karakteristikken som skal skille mann og kvinne fra verden mangler. Ja, kristne kan ha problemer i ekteskapet, men i problemene bør de sette sin lit til Gud som løsningen, som da også hovedpersonene ønsker å prøve på mot slutten.

De får hjelp av en pastor (spilt av Albert Hall) som går vist og bibelsk fram og prøver å hjelpe paret ut av problemene. Hovedpoenget filmen ihvertfall sikter til, og som ingen kristen trenger å benekte, er at Gud må ha den tredje plassen, eller kordelen i ekteskapet for at det skal fungere etter Guds vilje.

Siden jeg ikke har lest boken så er det vanskelig for meg å sammenligne filmen med den, men siden T.D. Jakes har en sentral oppgave i filmen så har han vel gitt filmskaperne hint og tips om hvordan det hele bør arte seg, så utifra det så synes jeg T.D. Jakes kunne ha gjort det noe bedre når det kommer til formidlingen.Kvalitetsmessig er filmen ganske bra, med et helt greit skuespill og fin bildekvalitet. Filmen gjør det fint med å gi noen av sekvensene i filmen en fargesetting som passer til de forskjellige hendelsesforløpene. Lyden er også god og er med på å gjøre at filmen veier opp til budsjettet den er laget på. Historien kan være noe forutsigbar men det må man bare se det positive i. Vendepunktet i filmen blir vist på en fin og klargjørende måte og gir publikum noen uventede spente nerver.Ikke den beste filmen som kunne blitt laget om ekteskapet, men en film med et viktig budskap, men samtidig, desverre, et noe feil bilde på hva det vil si å følge Jesus. Fremfor denne så ville jeg nok anbefalt «Fireproof» som dog gir et sunnere bilde av det hele. Denne er tross sine negative sider en helt OK film, som en film, og kan også fungere for et ikke kristent publikum med forbeholdet om at kristenlivet i filmen ikke nødvendigvis er gjenspeilingen av det livet Gud har for den som overgir seg til Ham. Men samtidig er det viktig å være obs. på at Gud skapte ekteskapet for mann og kvinne generelt og ikke bare for de kristne, slik som vi også kan se rundt oss i dag!
4.33 av 7 - -
0.42 sekunder