Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Secret at Arrow Lake (2009)

I dette dramaet mister Mia(Faulkner) moren(Pfeiffer) sin i en uventet tragedie, og etterlater henne alene til å ta vare på familiemotellet. Men når en fremmed(Howell) fra New York kommer for å bli på motellet en tid framover, begynner Mia å lure på om han er hennes far som forsvant under mystiske omstendigheter under en militærtokt i Irak før hun ble født.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 24min
Mia's Father
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brad Keller
Forfattere
Bonnie Orr
Manusforfatter
Skuespillere
David Cuddy
Aviseier
C. Thomas Howell
Daniel Williams
Caron West
Rhonda
David Tinney
Bobby
Ali Faulkner
Mia Williams
DeDee Pfeiffer
Sarah Williams
Amy Maner
Maxine
Scott Muller
Travis Turner
Gigi Erneta
Sally
Kurt Cole
Rob Jackson
Produsenter
David Cuddy
Sjefsprodusent
James Chankin
Medprodusent
Bonnie Orr
Produsent
Lori Madrid
Medprodusent
Annet
Greg Miller
Komponist
Mike Redding
Cinematografi
Andrew Corwin
Redigering
Jason Hammond
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Grei film, uten det store fra kristent hold

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Mia’s mor, Sarah, dør i en tragisk bilulykke der gjerningsmannen stikker fra åstedet uten å gi noe lyd fra seg. Sarah ble tidligere forlatt gravid av mannen sin, som aldri ble sett igjen etter en militæraksjon i Irak. Som journaliststudent vokser Mia opp med et ønske om å kanskje finne igjen sin far, men uten hell så langt. Ikke lenge etter morens død dukker det opp en mystisk mann på familiemotellet, som drives av Mia og tidligere også hennes mor. Alle ting peker på at denne mannen, som heter Daniel, antakeligvis er Mias far, og noen mener til og med at det var han som kjørte på Mias mor. Menneskene i den lille bygda i Texas mistenker ham for å være mannen som forlot moren til Mia uten å gi noe livstegn fra seg, og de gir ham alt annet enn vennligsinnede blikk. I savnet av en far velger Mia der imot å utforske saken nærmere og komme til bunns i den.Når Pure Flix Entertainment distribuerer en film, så regner man at det er kristne filmer som blir sendt ut, men det er ikke helt tilfellet her. Vi kan merke oss noen kristne undertoner, ved at Mia som liten ber en tydelig ”kristeninspirert” kveldsbønn før hun legger seg, og under begravelsen til Sarah, Mias mor, kommer tydelige ”kristne fraser” fram etterfulgt av ”Amazing Grace”. Oppveksten til Mia skal også ha vært trygg og muligens også under gode kristne rammer. Moren hadde heller ingen annen mann i livet, i håp om at hennes ektemann kanskje en dag skulle dukke opp. En annen hendelse er når Mia blir tatt med på et utested og tilbudt Gin and Tonic, så sier hun at hun ikke har smakt den slags før, og takker nei etter å ha smakt en liten slurk.

Moralen i filmen er grei, og tenker man i dybden så kan den gi oss et lite bilde på Guds farsforhold til oss og hvordan Han ønsker å være en far for de som ingen far har. Når det allikevel er sagt så blir Guds navn misbrukt ved et par tilfeller av Mia og et par små banneord blir ytret, men ikke stort mer enn det.Bildekvaliteten er god, tross noe uklarhet innimellom, og skuespillet fungerer sånn midt på tre. Handlingen vekker nysgjerrigheten men utover i filmen og etter på så sitter man kanskje igjen med flere spørsmål enn svar og det hele kan bli noe uklart. Noen av hendelsene blir servert som litt for selvfølgelige når tilfellet ikke burde vært det, for eksempel den plutselige mistenksomheten og hatet mot Daniel Williams. Vi kunne også ha fått et litt dypere innblikk i avisjobben til Daniel istedenfor omtrent bare å høre snakk om den. Ellers gir filmen oss fin strengspillmusikk fra begynnelsen av som spilles litt igjen utover i filmen på en finstemt måte.Alt i alt er dette Ingen direkte kristen film, men kan allikevel fungere for et kristent publikum uten de helt store moralske forfallene som finnes i så mange andre filmer. Filmen går også under tittelen ”Mia’s Father”.
3.67 av 7 - -
0.34 sekunder