Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Unconditional (2012)

Samantha Crawford(Collins) lever sitt liv som et eventyr. Hun er lykkelig gift, bor på en ranch med sine kjære hester, og er en vellykket forfatter og illustratør av barnebøker. Når hennes ektemann blir brutalt drept mister Samantha troen og viljen til å leve. Men et livsfarlig møte med to barn fører til gjenforening med en gammel venn, Joe(Ealy).

Samanta ser Joes omsorg og kjærlighet for de resurssvake barna i hans nabolag, og hun innser at uansett hvilke omstendigheter livet har å by på, så er Guds kjærlighet alltid en utstrakt hånd til oss.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brent McCorkle
Manusforfatter
Skuespillere
Bruce McGill
Detektiv Miller
Steven Brown
Snuffy
Michael Ealy
Joe Bradford
Lynn Collins
Samantha Crawford
Gabriella Phillips
Keisha
Kwesi Boakye
Macon
Diego Klattenhoff
Billy
Emily Rollins
Unge Samantha
Produsenter
Darren Moorman
Medprodusent
Jason Atkins
Produsent
Shannon Atkins
Sjefsprodusent
John W. Gray
Medprodusent
J. Wesley Legg
Produsent
Kim McCorkle
Medprodusent
Annet
Brent McCorkle
Komponist
Brent McCorkle
Redigering
Mark Petrie
Komponist
Michael Regalbuto
Cinematografi
Kay Lee
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe dystert med spenning og håp

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Samantha Crawford nyter livet som barnebokforfatter. En drastisk venning skjer etter at ektemannen hennes brutalt blir drept og dermed virker alt meningsløst. Samantha orker rett og slett ikke leve og går så langt som å nesten trykke på avtrekkeren for å begå selvmord i det hun blir stoppet av ei lita jente som blir påkjørt av en bil, men som overlever med nød og neppe. Denne hendelsen er utgangspunktet i å gi henne håpet og meningen tilbake i livet, i tillegg til at hun møter på sin gode venn Joe fra barneskoletiden som hjelper henne på bedre tanker med veldedighetsarbeidet han driver.Filmen baserer seg på virkelige hendelser fra Joe Bradfords liv og det arbeidet han driver med foreldreløse barn og barn som bor i risikostrøk. I filmen kan det virke som tilfeldighetene spiller sin rolle, men når man vet at denne baserer seg på en sann hendelse og at tilfeldighet kanskje kan byttes ut med ”Gudfeldighet” i disse tilfellene, så gir det filmen noe mer troverdighet. Selv om jeg ikke vet hvor mye som er blitt forandret på fra Joe Bradfords virkelige liv, så må man jo ha forbehold om at noe kan være diktet opp også. Budskapsmessig så støter vi på noen godbiter, men dessverre også på noen skuffelser. Noe av det gode er veldedighetsarbeidet som blir gjort og det innblikket vi får i det livet Joe hadde før og det Gud nå har gjort i livet hans. Men det er stort sett der det også stopper. Så vidt jeg kunne merke meg gjennom filmen så blir ikke Jesu navn nevnt og evangeliet spiller heller ingen rolle i filmen, samtidig som man er noe forsiktig med å bruke Guds navn også. Dette er noe skuffende og det blir heller ikke så mye bedre med en dyster stemning som er med på å prege store deler av filmen. Heldigvis har vi lyspunktene og kontrastene med de scenene der vi kan bli vitne til glade barn som får positive opplevelser med Joe & Co.Skuespillet fungerer fint og kvaliteten er også mer eller mindre på plass. Filmen er allikevel ikke en familiefilm for alle og enhver, men passer en kveld der man ikke har så mye å finne på, og ikke ønsker helt og holdent å kaste bort kvelden. Noen stilige kampscener for dem som er interessert i det og en samurai interesse fra Joe’s side, spesielt i tilbakeblikkene fra hans tidligere liv.
4 av 7 - -
0.44 sekunder