Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.8)
Stream på

The Perfect Gift (2009)

Max(Fougnie) er ei bortskjemt jente som sammen med sin mor har flyttet til et nytt sted og begynt på en ny skole. Jess(Moore) er en fremmed som tar initiativ til å hjelpe Tony(Wallace), den lokale medpastoren som også er naboen til Max, med bygging av et julekrybbe utenfor kirken. Felles for Jess og Max er at begge har bursdag på selveste julaften. Siden moren til Max har mye å gjøre på jobb, så blir Max nødt til å være i kirken noen timer etter skolen for å bli passet på av Tony, hvor dun da også treffer Jess. Max tenker kun på sin egen bursdag mens Jess ser ut til å tenke på alle andre. Sakte men sikkert begynner Max å lære om julens egentlige budskap.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
The Perfect Christmas
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jefferson Moore
Manusforfatter
Skuespillere
Tom Luce
Reverend Black
Tina Jo Wallace
Shopper Mom
Paul Kerr
Mr. Braden
Matt Wallace
Tony Vincent
Mattew Chappell
Board Member
Stella Davis
Alexandria
Steve Ladden
Nativity builder
Sherry Anne Lints
Birdhouse lady
Produsenter
Jefferson Moore
Sjefsprodusent
Annet
Pate Walters
Redigering
BJ Davis
Komponist
Gary Leo Miller
Cinematografi
Tim Antkowiak
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En film om å gå imot dagens julestrøm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Max, eller Maxine som er hennes egentlige navn, er ei jente som har flyttet og byttet skole og er lei av den nye tilværelsen. Hun har ikke mange venner, gjør det ikke bra på skolen og bursdag blir det lite av når den er satt å være på selveste julaften. Etter tilsnakk og advarsel fra lærer om at hun er i faresonen for å stryke så får hun en oppgave om julen og dermed muligheten til å bestå. Hun står på bar bakke og vet ikke hva hun skal skrive om. Hun kommer Gudfeldig borti en omstreifende mann ved navn Jess som hjelper henne med oppgaven og lærer henne julens virkelige mening. Samtidig begynner det kanskje å gå opp for henne hvem denne mannen egentlig er.Man kan se tydelige tendenser til sekulariseringen av julen i vårt samfunn her i Norge også. Den sanne mening med julehøytiden forsvinner og Jesus er så å si ute av julebildet. I filmhyllene i butikkene er det omtrent ikke å ense en julefilm om julens sanne mening og man må ofte søke dypere for å finne en god film som omhandler julens virkelige budskap. Denne filmen tar et lite oppgjør med sekulariseringen og hykleriet i juletiden og inviterer Jesus tilbake. Filmen setter fram et poeng hvordan hele verden feirer en bursdag der bursdagsbarnet selv ikke er invitert.

Man kan stille seg spørsmålet om man i det hele tatt skal feire jul slik vei julen har tatt i samfunnet vårt og mistet sin sanne betydning. Men heldigvis finnes det gode grunner å feire jul med Jesus i sentrum.

Selv om jeg er mer skeptisk til juletrær og all slags pynt som ifølge filmen og historisk også er blitt satt symbolsk verdi på, av Jesus fødsel, liv og død, så er dette glemt i dag, og skal man i tillegg la mennesker bestemme hva f.eks. et juletre skal symbolisere av det Bibelske? Ja, dette er spørsmål man kan stille seg og undre seg over i de juletider vi går inn i.

Filmen tar ikke bare fram fjerningen av Jesus i julen, men også noe som kan tyde på et typisk menighetsliv i dag som mangler Jesus og er heller fokusert på aktiviteter og praktisk anliggende saker.Jesusskikkelsen i filmen er kamuflert under navnet Jess, spilt av Jefferson Moore som gjør en grei innsats i rollen sin. Allikevel så kan vi se at han mangler de naglemerkede hendene. De naglemerkede hendene er noe som alltid vil være Jesu kjennemerke helt inn i evigheten, og dermed litt trist at de i en av de siste scenene der Jesus har ermene på genseren brettet opp ikke er synlig. I filmen ”The Perfect Stranger”, laget av de samme filmskaperne og bygger på samme konsept så er dette heldigvis tatt med.Skuespillet er nok ikke det mest imponerende i denne filmen og noen litt klisjé elementer senker noe av feelingen i denne. Tross dette så inneholder den heldigvis noen gode og minneverdige sekvenser og et budskap om julen som vi sjelden merker oss i dagens samfunn.

Totalt en fin film fra skaperne bak ”The Perfect Stranger”(2005) og ”Another Perfect Stranger”(2007) som viser oss en tolkning av hvordan det ville vært hvis Jesus tok seg en tur til jorden uten at folk direkte var klar over at det var Jesus. Et annet filmtilfelle i samme sjanger er filmen ”Joshua” fra 2002. Det er fint å se at juletemaet blir tatt opp på den måten det blir gjort på og man får et lite innblikk i hvordan selveste bursdagsbarnet ville opplevd det, selv om han kanskje ikke hadde vært like smørblid og likegyldig slik man kan få et inntrykk av gjennom filmen, til det hykleriet, misbruket og milliardindustrien julen er blitt til i dag. Tross sitt lave budsjett med følgende små svakheter så er filmen fullt verdig en titt i julen .
4.67 av 7 - -

Det egentlige budskapet med julen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fra produsentene av "The Perfect Stranger", "Another Perfect Stranger" kommer en filmfortsetter på konseptet med at Jesus besøker noen uvitende personer for å påvirke deres liv. Jefferson Moore spiller igjen rollen som Jesus, eller Jess, og i denne omgang for å vise og lære oss hva det egentlige budskapet med Julen er.Sjarmfaktoren er passe høy i denne fine Julefilmen selv om skuespillerpresentasjonene og kvaliteten ellers ikke er av det aller ypperste hele tiden. Produksjonen er likevel av slik kvalitet at det ikke gjør noe om det ofte gir et noe enkelt utrykk. Historien er ganske enkel, men følger et konsept som fungerer veldig godt for å få fram et budskap som er helt sentralt på en utmerket måte.Vi får servert velbegrunnet argumentasjon hvorfor Jesus er det sentrale i julen og hvorfor han fortsatt bør få være det, som en motreaksjon mot hva vårt samfunn har gjort denne høytiden til. Igjen handler det om en julekrybbesetting(slik en del filmer av denne typen er), samt litt om noen "slemme ateister" som vil ødelegge for de kristne som vil vise fram Jula. Ganske typisk plot sånn sett, men det er heldigvis en veldig liten del av handlingen og er der egentlig for å få en god plattform til å fortelle historien og få fram budskapet om Guds perfekte gave til oss mennesker. Hovedfokus er relasjonen mellom Jess og Max, hvordan Max påvirkes av Jess og lærer om julen – et tema Jess kan mye om."The Perfect Gift" er en film som er på topp i å fortelle julebudskapet på rett måte, samtidig som den gir både julestemning og er full av sjarm. Det er også en god måte og med rette påminne oss om hva julen handler om, hva Gud gjorde for oss, og hva vår rolle er i det hele er.
5.67 av 7 - -
0.42 sekunder