Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDbHjemmeside
Stream på

The Perfect Stranger (2005)

En advokat får en middagsinvitasjon fra Jesus Kristus, men tror det er fra ektemannen. Hun drar, og det viser seg å være en fremmed som påstår han er Jesus. De innleder en diskusjon om religioner, tro og Jesus selv.

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 30min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jefferson Moore
Manusforfatter
David Gregory
Forfatter
Skuespillere
Jefferson Moore
Jesus Kristus
Tom Luce
Eduardo
Melissa Combs
Kvinne i baderom
Stella Davis
Sarah Cominsky
Dennis Martin
Matt Cominsky
Pamela Brumley
Nikki Cominsky
Produsenter
Jefferson Moore
Sjefsprodusent
John Frazier
Produsent
Kate Hodge
Produsent
Annet
Pate Walters
Redigering
Kevin Bryan
Cinematografi
Brian Sites
Komponist
Mark Noderer
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke helt som ventet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det var ikke helt det jeg forventet når filmen hadde så mye samtale som den hadde, men samtalen fløt fint og det var veldig interessant. Svarene som ble gitt var stort sett gode og filmen var ikke kjedelig. Idéen likte jeg, en advokat på date med Jesus som bestemmer seg for å avsløre bløffen. Hvordan Jesus er portrettert fungerer veldig godt. Vanlig mann, humor, lyttende, interessert i deg, gode svar, gode spørsmål, mild, radikal og troverdig. Jesus har rollen som den som svarer på alle spørsmålene til advokaten.



Filmkvaliteten trenger ikke være topp, men samtalen trenger det. Og den holder mål, jeg likte det i hvert fall og selv om det i begynnelsen virker veldig dårlig så blir det bedre etter hvert. Jesus gjør seg til kjenne med en gang og må forsvare seg, bevise med ord at han virkelig er Jesus, bevise at han er Guds sønn, bevise at det er troverdig det som står skrevet om ham og gi en god forklaring på hvorfor det er viktig og riktig å tro på ham. Mange spørsmål, mange svar. Mange gode spørsmål, mange gode svar. Mange vanskelige spørsmål og mange oppklarende svar. Det også at det er snakk om Jesus, han som er allvitende, så må han også gi korrekte svar på alt og vite alt, noe som igjen stiller krav til forfatteren. Personlig mener jeg at dette aspektet ikke alltid blir helt opprettholdt(slik som at Jesus sier at før kopernikus så trodde folk jorden var flat), men langt på vei holder filmen seg til generelt aksepterte fakta der behovet for det er. Men filmen går kanskje ikke dypt nokk for det er mye å gå gjennom og noen ting blir svart ganske overfladisk, men hva skal man forvente av en film?



Merk deg at det ikke er en film til underholdning, men snarere til diskusjon og ettertanke. Man kan derfor diskutere videre etterpå det man vil ha dypere og bedre svar på. Kristne vil nokk like den og som kristen så har jeg hørt det meste før, og det blir jo framstilt på en god måte her. Men tviler på at mange som ikke er kristne vil se hele filmen eller synes den er noe særlig annet en propaganda, og hvis man skal se den med noen som ikke tror så må man forklare først hva slags film det er.
5 av 7 - -

Inneholdsrik og hjertevarmende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Perfect Stranger" er en hjertevarmende og inneholdsrik film, i dette tilfellet kanskje mer i ord enn i fart. Filmen gir noen klare inntrykk i hvem Jesus er og hva Han har gjort og at Han ønsker et nært forhold med alle mennesker. Meste parten av filmen foregår i en restaurant, og da er utfordringen å få skuespillet og alt til å virke interassant og drivende nok til å klare å holde tilskuerne våkne og opplagte, slik filmen her faktisk klarer overraskende godt. Filmen er akkurat passe lang og har en gripende slutt!

En liten negativ ting, men egentlig en bagatell er pausene mellom noen av spørsmålene, hvor man filmer "close up" av de andre i restauranten, som om man ikke hadde noe annet å finne på, kanskje hatt et oversiktsbilde eller noe, men synes det blir noe teite pausesnitt.

Filmen er også basert på romanen "Dinner With A Perfect Stranger". Filmen har også en oppfølger kalt "Another Perfect Stranger".
4.67 av 7 - -
0.37 sekunder