Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Genius Club (2006)

En mann, Armand(Sizemore), har greid å lage og legge en atombombe ti blokker fra det hvite hus og truer med å detonere den hvis ikke de syv smarteste i landet greier å få over tusen poeng i hans spill der de må løse alle verdens problemer over natta.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 59min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Timothy A. Chey
Manusforfatter
Skuespillere
Stephen Baldwin
Rory Johnson
Arch Bonnema
Sjef for mannskap
Jack Scalia
Presidenten
Tom Sizemore
Armand
Carol Abney
Julia Endersol
Jacob Bonnema
Jacob Chernov
Tricia Helfer
Ally Simon
Matt Medrano
Jose Delgado
Produsenter
Stephen Baldwin
Sjefsprodusent
Timothy A. Chey
Produsent
Arch Bonnema
Produsent
Jack Scalia
Sjefsprodusent
Tom Sizemore
Sjefsprodusent
Keiki Nishimura
Sjefsprodusent
Daishi Takiishi
Produsent
Annet
Timothy A. Chey
Redigering
Steve Arnold
Produksjonsdesign
Daniel Bijan
Komponist
Tyler Allison
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe fengende men langt fra genial

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er en film jeg har lyst til å like fordi jeg forventer at den gir en utfordring av noe slag, men forventingene skuffer. Ideen til ”The Genius Club” stiller høye krav til manusforfatter og regissør, både fordi han må få fram geniale poenger samtidig som han få greie å få flyt i samtalen og gjøre det spennende og interessant. Jo visst er det interessante temaer som blir tatt opp rundt en spennende thriller, men det når ikke helt inn. Det er så mye som skal diskuteres og så lite som kommer fram. Jeg føler heller ikke at det er genier som sitter ved bordet i det hele tatt, og i begynnelsen trodde jeg at karakterene hadde en viss selvironi på det, men det stemte ikke helt.Synes også regissør faller i noen feller, blant annet ved å sette hendelsen til julaften, nesten som hentet fra Die Hard, men som det ellers er ikke tegn på i det hele tatt. Følelsene til karakterene vises ganske plutselig og uventet ”sterkt” der det ikke passer inn, samtidig som lydbildet ikke alltid er det beste. Noen ganger fungerer likevel diskusjonen. En annen liten felle er de siste 15 minuttene i handlingen som blir gitt altfor lang filmtid og et altfor stort tema å dekke, nemlig Gud. Jeg synes de slurver her, og jeg hadde håpet på både mer og bedre argumentasjon. Det er også latterlig når presidenten i all sin autoritet med høy og klar stemme sier ”Vi må ta en pause”. Gåtene som blir stilt ødelegger også litt fordi de er så langt unna temaet og som hentet fra en gåtebok. Jeg hadde hørt alle fra før.Altså, filmen får ikke gitt de svar man ønsker, men greier kanskje å engasjere noen i spørsmålene. For meg blir det litt for overfladisk, både spørsmålene som er for vide men også en del av svarene som er av den art man kan lese til seg via overskrifter i aviser. Det er likevel et fint perspektiv å se at selv genier er mennesker og har sine svakheter, men veldig teit når filmskaperen hinter til en noe merkbar forskjell i intelligens blant geniene. Budskapet som kommer fram på slutten er ellers helt greit.
3.33 av 7 - -

Hva skal til for å redde verden?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når man hører tittelen "The Genius Club" så forventer man egentlig noe som er litt genialt, spesielt når handlingen er om en gruppe mennesker med topp IQ og som skal ha svaret som løser alle verdens problemer.Filmen starter skuffende og utover så forventet jeg egentlig ikke noe mer av filmen enn at den ville bli litt kjedelig, ensidig og irriterende pga. dårlig lyd og klipping. Selvom filmen kan virke litt poengløs og at samtalene fort kan bli litt uinteressante så tar filmen seg opp den siste timen og gjør at man klarer å følge med, spesielt når det åndelige kommer på banen. Det tekniske blir også litt bedre, eller kanskje man bare ikke legger merke til det pga. at handlingsgangen tar seg opp.Filmen gir oss et innblikk i hvor urettferdig verden og mennesket opprinnelig er, den viser oss også på en måte at svaret ikke trenger å være så innviklet og komplisert som mange skal ha det til, bare litt vanskelig og hardt å få frem. Vi møter forskjellige mennesketyper med sine problemer, som tross sine høye IQ ikke klarer å fatte hvorfor alt er som det er.Vi møter Spephen Baldwin, kjent fra kristne filmer som "Six: The Mark Unleashed", og noe mer eller mindre kjente B-skuespillere som Jack Scalia og Tom Sizemore i sentrale og reddende roller.

Vi ser også hvordan filmen siterer noen vers fra Romerbrevet som faktisk også blir sitert i "Six: The Mark Unleashed" der også Stephen Baldwin har en fremtredende rolle. Den gir oss også selvfølgelig noen litt klisjé kristne svar på ting, men det fungerer å få hørt dem atter engang i en slik setting som filmen er lagt inn i. Filmen har en litt tvilsom story men den blir litt artig og interessant ettersom filmen utarter seg. Ja, den er noe teit men den har sine gode poenger og tar fatt på et viktig tema som faktisk kan være en løsning på store deler av denne verdens problemer.

Regissøren Tim Chey, som står bak en skuffende "Gone", gjør det bedre i denne filmen og viser faktisk fremgang i regissørstolen. Det skal han ha!
4.67 av 7 - -
0.37 sekunder