Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Summertime Christmas (2010)

På ferie i en liten småby i USA, separat, finner Elwood og Nora en viktig beskjed fra Julenissen. De er begge elver og jobber vanligvis på norspolen, men blir nå nødt til å se om de kan endre trenden med at flere og flere barn blir slemme og færre blir snille. Deres jobb står på spill om det er ingen å gi gaver til. Med hjel fra ei liten god jente setter de tilverks en plan for å snu trenden ved å spre litt juleglede midt på sommeren.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

1t 51min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Maude von Ehrenkrook
Manusforfatter
Skuespillere
Kera O'Bryon
Amy Adamson
Josh Roy
Elwood Elvin
Monica Eder
Nora Elvin
Savanah Howard
Jessica Adamson
Dean Denton
Nick Adamson
Margaret Paul
Jean
Shawn Flannery
Ben
Amy Carlisle
Kirkedame
Teddy G.J. Vail
Santa Claus
Morgan A. Kennard
Sarah
Produsenter
Annet
Jason R. Jordan
Komponist
Chad Terpstra
Cinematografi
Kristen Butler
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Julenissen, alver… og Jesus?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I starten av filmen brynet jeg meg litt på hvordan dette kunne være en kristen film med Julenisse og elver i hovedrollen, men det kommer seg godt etterhvert. Den gode jenta, Jessica, er kristen, og hennes familie introduserer Nora og Elwood til kristentroen, pluss at Jessica prøver å sette igang en teaterforestilling om Julefortellingen der det tydelig greier å få på plass en presentasjon av evangeliet til en av barna. Det skiller såklart nissens rolle om å lære barna i å gjøre godt, altså moral, mens Jesus rolle er å tilgi det de har gjort vondt. Såklart, den ene er folklore og den andre ikke, men det gjør ikke noe i en fortelling som prøver å kombinere et klassisk julebudskap med et klassisk kristent julebudskap.

Dessverre er filmen litt for treg. Det tar tid for filmen å komme godt i gang og med stivt skuespill så tviler jeg at mange voksne finner filmen severdig selv om det fort barn kanskje er lettere å svelge. Det er tross alt mange barn i filmen som gjør at filmen også retter seg mot et yngre publikum. Det har sin sjarm, som også filmen i sin helhet greier å trylle fram.
3.7 av 7 - -
0.31 sekunder