Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Widow's Might (2009)

John Moore og Cameron Cavillo har kommet seg videre til det nasjonale mesterskapet i den prestisjetunge American Viewfinder Film Festival, men de har bare 2 måneder på seg til å lage en film og vet ikke helt hva de skal gjøre. Når så enken Grace holder på å miste sitt hus og eiendom på grunn av skyhøy eiendomskatt, så bestemmer de seg for å lage en western musikal om hennes historie for å spre budskapet om urettferdigheten. Når deres konkurrent for nyss om saken prøver han å svartmale filmskaperne, men de velger å ikke gi opp å redde enken og la rettferdigheten seire.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
John R. Moore
Manusforfatter
Skuespillere
John R. Moore
John Moore
Gator Moore
Gator Moore
Jeff Moreland
Jim Morton
Cameron Heidrick
Cameron Cavillo
Larry Winters
Carl Kilgore
Terry Taylor
Sam Warner
Evan Ramos
Vince Warner
Millie King
Grace Jackson
Colin Gunn
Wallace McColin
Angela Coates
Angela Cavillo
Produsenter
John R. Moore
Produsent
David Heustis
Produsent
Jeff Moreland
Sjefsprodusent
Annet
James Burgess
Cinematografi
David Gilchrist
Komponist
Willem van Wyk
Komponist
Rob Tull
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Nyskapende og kreativt!

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Widows Might” er noe vi ikke har sett i kristen film før, og gir oss en unik og kreativ historie som har dybde og humor samtidig som den engasjerer med et godt budskap med Gud i sentrum. Det er veldig godt bygd opp og vevd sammen, og med tanke på historien så må det være godt laget. Noe av det som kanskje filmen er svakest på er skuespillet og dialogen, som ikke alltid sitter og virker litt statisk, men som regel så fungerer det veldig godt kombinert med god cinematografi, musikk og regi.Filmen er utrolig godt laget amatørfilm der en gjeng amatører har virkelig satset stort for å virkelig vinne en prispott på en filmfestival – men det gjør det ekstra spennende å se at de også i filmen lager film og de får det virkelig til å virke som en slags ekte historie.Gud er vevd inn i historien som en underliggende faktor, med i både personenes liv, budskapet filmen presenterer og i sangtekstene til musikalen.
6 av 7 - -

Et musikalsk stykke filmkunst

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en film som tar opp et viktig bibelsk tema som ikke mange andre kristne filmer har gjort. Det virker som om filmen er godt og grundig gjennomført tross sitt lave budsjett og som førstegangsfilm for flere av de inkluderte. Den tar opp en enkes vanskelige situasjon og hvordan skattesituasjonen i bygda kan føre til at denne enken må selge huset sitt og flytte noe hun lovet mannen sin å aldri gjøre. Her starter en intens politisk og filmatisk kamp om at rettferdigheten skal skje fyllest!I begynnelsen av filmen så tenkte jeg hva handler denne egentlig om og hva som skal være det kristne budskapet her. Etter hvert så merker jeg meg at budskapet handler om å hjelpe en enke, et budskap som faktisk er veldig bibelsk. Vi kan se på noen bibelvers her som Jak 1:27 ”En ren og usmittet tjeneste for Gud og Faderen er dette: Å se til foreldreløse barn og enker i deres nød…” Et annet vers er 1.Tim 5:3 ”Vis ære overfor enker som virkelig er enker!” og et siste eksempel er 1 Tim 5:16 ”Hvis en troende mann eller kvinne har enker, så skal de hjelpe dem og ikke la dem bli menigheten til byrde, slik at den kan hjelpe dem som virkelig er enker.”

Ut ifra disse vers så ser vi at handlingen har et temmelig viktig budskap, selv om man drar inn det politiske i det hele, så er det en kamp verdt å kjempe.

Filmen tar også frem hvordan media kan vri og vende på saker og ting til sitt eget beste.Filmen har grei kvalitet til å være den lavbudsjettsfilmen den er. Skuespillerne gjør en ganske bra jobb, selv om man kan merke seg at det kunne vært bedre. Den unge Gator Moore gjør allikevel en troverdig, artig og god innsats som den yngste broren Gator! De andre følger med og vi kan glimte godt spill av alle sammen. Bildemessig er dette også et godt stykke westernmusikal!

Filmen inneholder også en sjeldent god story.Jeg synes det er imponerende at det er blitt laget så mange egne sanger til filmen, sanger man faktisk kan få på hjernen siden skuespillerne også fremfører dem, og innimellom kan det ligne en musikkvideo.
5.33 av 7 - -
0.51 sekunder