Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Sound of the Spirit (2012)

Rivka er en tolv år gammel Jødisk jente som tror på Jesus. Hun og hennes far går i den messianske menigheten i byen. Når faren til Rivka plutselig dør forandrer livet hennes for alltid. Hun flytter til å bo med sine Jødiske slektninger som går i en Jødisk synagoge. Realsjonen deres er ikke helt på sitt beste, men etter møte med rabbien og ikke minst når den kjekkeste gutten i synagogen får øynene opp får henne begynner livet til Rikva igjen å få betydning og troen hennes må økes på mange områder og hun berører hjertene til mange rundt seg. "The Sound of the Spirit" er en historie om en jente som må forholde seg til to typer tradisjoner og tro systemer i sitt nabolag der hun dras mellom dem begge og spliden som allerde ligger der.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

2t 11min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Robert Wolf
Forfattere
Michael Robert Wolf
Manusforfatter
Skuespillere
Anna Lasbury
Rivka
Rob Weidenfeld
Sidney
Faith Yesner
Jackie
Lina Willard
Rhena
Rob Deas
Marty
Matt Hodges
Nicky Blavitz
Bob McGuire
Stein, Rabbi
Craig LaFuse
Kahn, Rabbi
Produsenter
Guy Camara
Produsent
Sean Stuart
Produsent
Chris Waterman
Medprodusent
Annet
Van Lawson
Komponist
Guy Camara
Redigering
Eric S. Filson
Cinematografi
Bart Willard
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En ung jentes reise i troen midt i stormen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“The Sound of the Spirit” er noe så sjeldent som en kristen ungdomsfilm om en jente som dras mellom jødedom og messianisk jødedom. Hvilken forskjell gjør egentlig Jesus i jødedommen? Kan man ha relasjoner på tvers av synagogene? Kan man holde sin Bat Mitzva i en jødisk synagoge selv om man er Messiansk? Dette er ting som unge Rikva må forholde seg til når hun mister faren sin og må bo hos sine jødiske onkel og gå til deres synagoge.

Siden det er et sjeldent tema så tas det litt tid til å fortelle om hva messianisk jødedom er i forhold til vanlig tradisjonell jødedom som en del av utviklingen men det gjør også noe av dialogen litt ekstra stiv og unaturlig, mer enn det som allerde er med unge og uerfarne skuespillere. Problemstillingene i filmen er absolutt interessante og de håndteres utmerket og på en hverdagslig god måte rom er respektabel til begge sider i konflikten. Det er ingen enkle konflikter i filmen, men det er mye i konflikten hos begge parter som gåes i dybden i noe som gjør filmen til litt mer enn en enkel ungdomsdrama.

Dette er en fin film som utvikler seg godt med mye dybde til tross for noen svakheter i manus, og som har en verdig avslutning og et utrolig fint budskap liggende til grunn.
5 av 7 - -
0.56 sekunder