Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

I'm in Love with a Church Girl (2013)

Miles Montego(Atkins) har alt, biler, båter, utseende, stort hus, penger, en kvinne, men det viktigste, han har en fortid. Miles er en avgått doplanger på høyt nivå som nå lever et fullt ut lovlydig liv. Selvom Miles har begynt på blanke ark, så ser det ut som DEA ikke er helt i stand til å få ham helt ut av syne. Miles eneste ulempe er at han er ekstremt lojal overfor de vennene og tidligere kollegene sine, som ikke har trekt seg tilbake fra det kriminelle livet. Mens han prøver så godt han kan å holde seg på den riktige siden av loven, så møter Miles på drømmekvinnen, en type kvinne han ikke er vant til å date med. Vanessa(Bailon) er en menighetsjente i ordets alle betydninger. De blir testet til siste punktom i deres tro på Gud og hverandre. Spørsmålet er om forholdet deres kan overleve den fortiden som Miles sliter med å legge helt bak seg?

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 59min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Steve Race
Forfattere
Galley Molina
Manusforfatter
Skuespillere
Stephen Baldwin
Jason McDaniels
T-Bone Burnett
Martin De La Fuente
Michael Madsen
Frank Harris
Galley Molina
Pastor Galley
Martin Kove
Terry Edgemond
Jeff "Ja Rule" Atkins
Miles Montego
Keith Rhoades
Wikki
Adrienne Bailon
Vanessa Leon
Vincent Pastore
Nick Houston
Produsenter
Galley Molina
Produsent
Steve Race
Produsent
Sean Dinwoodie
Produsent
Israel Houghton
Sjefsprodusent
Gerald T. Olson
Sjefsprodusent
Michael K. Race
Produsent
Geno Taylor
Medprodusent
Annet
Bruce Fowler
Komponist
Keith J. Duggan
Cinematografi
Taichi Erskine
Redigering
Douglas Freeman
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Lettvektig kulturkræsj

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med det noe cheesy coveret og enda mer cheesy tittelen tok det litt tid før jeg satt meg ned for å se filmen. Men, når jeg så at den var å se på Netflix lot jeg meg overtale. Og det skal sies, filmen var slettes ikke så ille som den kunne ha vært.

I starten blir vi introdusert med Miles som er en gangster som ser ut til å ha gått soft, og som vi etterhvert lærer at har prøvd å gå bedre og lovlige veier for å tjene livets opphold. Det er noe filmen greier bra, å holde spenningen på hvorvidt det er legit eller ei, blant annet med en politietterforskning som ser ikke ut til å gå noe sted - og jammen blir hans nye veier også testet når han tar steget videre og forelsker seg i ei kristen dame. Viser seg at kanskje Gud har planer med livet hans.

Hele filmen er en film om en manns vei til tro, både i fremgang og motgang, men med en ganske forfriskende ærlighet. Det er mye bra her, både i roller og i manus, men det er ikke uten preg av ubalansert kvalitet i skuespill og dialog. Det skal litt til for at gangstere i en lav budsjett skal føles ekte, at rikdom skal føles reelt og samtidig få fram en ektefølt trosreise i det hele. Den noe muntre stemningen hjelper på å glatte ut snarveier som tas, og det kan tilgis når selve reisen i tro ikke gjøres alt for lettvint.

Synes rett og slett det var en grei film med fokus på omvendelse prosessen og ikke bare selve øyeblikket. Så klart, satt i rammen av litt romantikk der to forskjellige verdener møtes, gjør det litt mindre alvorlig. Samtidig er det mange småting å trekke på til at jeg skal kunne si det var en veldig god film.
4 av 7 - -

Noe hyklersk og overfladisk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen tar for seg den tidligere narkolangeren Miles Montego som lever et velstående liv på en mer lovlig måte nå enn før. Han driver en konsertvirksomhet istedenfor sitt virke i narkoverden. Men det er ikke like lett å løsrive seg fra de nære kontaktene og vennene han har i sitt tidligere miljø, noe som stadig innhenter ham når han møter på den vakre kristne jenta Vanessa. Det blir kjærlighet ved første blikk og det skal ikke mye til at ting utvikler seg, men hvordan reagerer en kristen jente på en bakgrunn som Miles Montego viser seg å ha?



Budskapsmessig må jeg si at filmen skuffer og presenterer et lunkent og overfladisk bilde av den kristne tro. Men før jeg utdyper det så kan jeg ta for meg de få positive punktene i filmen. Det ene er at Vanessa er klar på at sex hører ekteskapet til, dette viser hun ikke bare med ord, men også i gjerning, ved bl.a. å insistere på at de skal sove på hvert sitt rom. Med andre ord, en motvekt til den retning som store deler av kristenheten beveger seg mot ved å si at sex før ekteskapet og samboerskap er helt greit. Men det positive stopper mer eller mindre der. Spesielt etter de første delene av filmen håpet jeg at den negative trenden skulle snu og at Vanessa også skulle ty til fornuften Gud skal ha gitt henne. For det første så faller Miles, som langt fra har blitt en troende, pladask for Vanessa under et hageselskap for en av Miles tidligere kontakter som nå skal ha blitt troende og vanke i samme bibelgruppe som Vanessa. Vanessa faller også hodestups for Miles iløpet av selskapet og de bestemmer seg å gå rett på sak og innlede et forhold uten noe dypere dykk i livet til Miles fra Vanessas side der og da. Siden hun bærer ansvarsbyrden som den troende part, så burde hun vært mer nøye med hvem hun innleder forhold med.

Bibelen er klar på at hver av oss må vite at vi vinner vår ektefelle i hellighet og ære (1.Tess 4:4), samtidig som 2.Kor 6:14 formaner oss til å ikke dra fremmed åk med vanntro. Flere troende har gått i denne fellen med å innlede slike forhold og rett og slett blitt åndelig ruinerte, og selvfølgelig finner man jo noen få eksempler som har gått bra og motparten har blitt frelst. Guds Ord er allikevel klar på området. Det å innlede et forhold med motivet om at den ufrelste part sikkert vil bli frelst er å bevege seg på farlig farvann og det skal nok ikke mye før man dukker under.



Vanessa og Miles innleder ikke bare et forhold, men et tidlig stadie for flørting viser seg også. Videre inviterer Vanessa med seg Miles til et møte der pastoren kommer kjørende med en Lamborghini og man kan jo bare tenke seg hvor kollektpengene til medlemmene i kirken går hen. Filmen er preget av et tydelig dekke av overfladiskhet, blandet med litt herlighetsteologi og seeker sensitive movment. De som vet hva det innebærer, kan jo bare se det for seg.



Videre tilbyr man mye annet enn selveste evangeliet om Jesus Kristus, Hans død og soning for våre synder, Hans oppstandelse og kall til et evig liv ved omvendelse og tro til Ham. Dette er så å si total mangelvare i filmen. Isteden kan man få et lite inntrykk at det er om å gjøre å gå mest mulig søndager i kirken og samtidig kunne slenge ut bibelvers, men ellers er det ikke så nøye med det livet som Jesus skal få leve gjennom en. Det er trist å se hvordan flere kristne filmer ligner mer på filmer som verden produserer og selv om denne filmen ikke inneholder sex scener så er sensualitet og noen lettkledde kvinner noe fremtredende. I tillegg er det skuffende å høre at Vanessa misbruker Guds navn et par ganger (noen ganger er det bare feil oversatt i den norske tekstingen) for så videre bli beundret for sin Gudsfrykt. Er det ikke slik vi gjenkjenner fariseerne som Jesus stadig i rettesatte? Eller kanskje Vanessa rett og slett er uvitende? Døm selv.

Filmen baserer seg på den sanne historien om Galley Molina som har skrevet manuset og selv spiller en musikerpastor med klare herlighetsteologiske trekk. Hvis ikke det er advarsel nok, så vet ikke jeg.



Kvaliteten er heller ikke noe å skryte av. Klippingen i begynnelsen av filmen famler, samtidig som skuespillet er ganske dårlig og skuespillere som Stephen Baldwin og Michael Madsen er ikke i stand til å redde denne, selv om man kan merke seg at de har mer erfaring og klarer å løfte litt på kvalitetsnivået. I det store og hele ønsker jeg ikke å anbefale denne. Selv om filmen inneholder bønn, bibellesing, avholdenhet og skriftsteder så er det for det meste dekket med en overfladisk kappe slik jeg ser det. Se heller en annen film, enten en grei sekulær romantisk komedie eller en romantisk kristen film med et bedre budskapsmessig innhold som f.eks. Fireproof.
2.33 av 7 - -
0.54 sekunder