Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb (5.4)
Stream på

God Bless the Broken Road (2018)

Dette er historien om Amber(Pulsipher), en ung mor og hennes kamp med troen etter å ha mistet sin ektemann(Matthews) i krigshandlinger i Afghanistan. Med hjelp fra vennene sine, racerbilkjøreren Cody(Walker) og Nelson(Cartwright), som tjenestegjorde sammen med ektemannen til Amber hjelper henne til å få perspektiv på livet igjen og kanskje gjenfinne troen forholdet til Gud.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

9
1t 51min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Harold Cronk
Manusforfatter
Liam Matthews
Manusforfatter
Andy Fraser
Manusforfatter
Jennifer Dornbush
Manusforfatter
Skuespillere
Matthew Derek Davis
Schaefer
Adam Agee
Johnson
Lindsay Pulsipher
Amber Hill
Andrew W. Walker
Cody Jackson
Gary Grubbs
Joe Carter
Liam Matthews
Darren Hill
Makenzie Moss
Bree Hill
Robin Givens
Karena
Kim Delaney
Patti Hill
Produsenter
Dustin Solomon
Produsent
Troy Duhon
Sjefsprodusent
Shelly Newman
Medprodusent
Edgar Struble
Produsent
Stephen Afendoulis
Sjefsprodusent
Andy Fraser
Produsent
Matt Cook
Sjefsprodusent
Janna Daniel
Medprodusent
Katie Politanoff
Medprodusent
Jeremy Page
Sjefsprodusent
Annet
James R. Cunningham
Produksjonsdesign
Will Musser
Komponist
Philip Roy
Cinematografi
Jesse Daniel
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Tro og tvil i kjølevannet av død i familie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Skaperne av ”God is not dead” filmene kommer her med en sterk historie om Amber Hill som mister ektemannen sin under et krigsopphold i Afghanistan. En dyster tid følger henne med mange utfordringer, spesielt med tanke på troen, økonomien, datteren Bree og svigermoren. Hun øyner et lite håp når hun treffer på racerbilkjøreren Cody som hjelper Joe på det lokale racerbilverkstedet, samtidig som Joe har fått som oppgave å være en midlertidig trener for Cody når det kommer til detaljene i kjøringen hans. Her gjelder det å ikke kjøre for fort i svingene er de stadige formaningene fra Joe sin side. Cody legger merke til Amber, men det viser seg å ikke bli så enkelt som hun kanskje hadde håpet på.

Filmen har på mange måter en fin historie ved seg og vi blir ganske godt kjent med hovedpersonene. Filmen kan allikevel bli litt i lengste laget med tanke på at det ikke skjer sånn veldig mye hele tiden, men det er allikeve mulig å følge med uten å kjede seg altfor mye i de litt langtekkelige delene av filmen. Gud og troen er godt i fokus og vi følger Amber i sin distansering fra menighetslivet, med unnskyldning om at hun må jobbe så mye fordi mannen er borte og økonomien går dårlig. Troen vakler også. Men hun får ikke noe negativt forhold til venninnene hennes i menigheten tross det. I en slik situasjon som hun er oppi så synes jeg også menigheten som familie burde ha stilt opp litt mer. Når det er sagt så er også finnes det gode økonomiske ordninger for enker i Ambers situasjon, som man da har valgt å overse i skrivingen av manus til filmen. Men det er lett å dramatisere ting litt for å få en historie til å fungere, spesielt for de som ser på og som ikke er klar over de støtte og forsikringsordninger som finnes for slikt. Selv om venninnene holder kontakten og ber for henne og støtter opp, så synes jeg at menigheten burde stilt opp litt mer opp med tanke på økonomisk hjelp til en enke i nød, slik vi kan lese om i Apostlenes gjerninger og oppfordringen i Jakobs brev med tanke på enker i nød.
Vi får også et bilde fra søndagskoleundervisningen der Bree får høre om sammenligningen mellom et sennepsfrø og troen, noe som følger oss som en liten tråd gjennom hele filmen. Det samme gjør den sterke barnetroen til Bree. Det at racerbilføreren Cody må lære å ikke kjøre så fort i svingene, får også et åndelig poeng i filmen selv om vi ikke helt får tak i hvor han står i forhold til troen i filmen, men at de rundt ham har positiv innvirkning på ham, det kan vi merke oss. Filmen viser også hvor lett det er å skylde på Gud når vi ikke ser eller skjønner hele bildet med engang. Dette får filmen fint fram etter hvert, og samtidig får vi et klimaks med tanke på hva det vil si å ofre seg selv for andre.

Kvaliteten på filmen er overraskende god til å være en kristenproduksjon. Skuespillet fungerer stort sett veldig bra gjennom hele filmen, og godt bilde og foto gjør filmen til en god filmopplevelse selv om den kan bli litt langdrøy til tider. Det er godt å bemerke seg at filmskaperne har brukt ressurser på sånt som bilrace og fått det til å se så bra ut som de har klart det. Bilracet mot slutten kunne allikevel vært noe mer fengende laget. Slutten kommer også kanskje litt brått på.
5 av 7 - -
0.48 sekunder