Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.5)Trailer
Stream på

Tulsa (2020)

Tulsa(Birch) er en 9 år gammel jente som har flyttet fra fosterhjem til fosterhjem. Det eneste hun virkelig har beholdt er nestekjærligheten og troen på Gud. Da hun igjen må flytte, havner hun i fanget på sin fortapte far(Pryor). Fra første stund begynner hun å forandre livene til de rundt seg, og snur opp ned på livet til sin far Tommy, som selv har litt av hvert å stri med.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

13
1t 59min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Scott Pryor
Gloria Stella
Forfattere
Scott Pryor
Manusforfatter
Scott Pryor
Manusforfatter
Ty DeMartino
Manusforfatter
Skuespillere
John Schneider
John Schneider
Dr. Holden
Scott Pryor
Tommy
Cameron Arnett
Franklin Owens
Nicole Marie Johnson
Jaylene
Livi Birch
Tulsa
B.J. Arnett
Kerry Murry
Kristin Brock
Lisa
Michael Aaron Milligan
Cedric Greenway
Tiny
Kylie Delre
Foster Monster
Produsenter
Scott Pryor
Sjefsprodusent
Gloria Stella
Produsent
Robert Stella
Medprodusent
Laura Pryor
Sjefsprodusent
Autumn Bailey
Produsent
Annet
Will Musser
Komponist
Lonny Pelot
Redigering
Jordyn Braaten
Produksjonsdesign
Denton Adkinson
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Fra fosterhjem, til fosterhjem, men filmen går ikke helt hjem

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen som er inspirert av sanne hendelser tar for seg fosterhjemsjenta Tulsa, som har vært et meget ansvarsfullt barn i fosterhjemmet, og passet godt på fosterbroren, som har fått gjennomgå av fostermoren. En dag blir barna tatt vekk fra fostermoren og det blir jaktet etter nok et hjem til dem. Tulsa får hint om at faren hun aldri har møtt lever, og vil gjøre alt for å bo hos ham. Men han sliter med depresjoner og alkoholavhengighet, men overraskende nok får hjemmet hans være et midlertidig hjem for Tulsa. Tulsa er meget ansvarsbevisst og tar styringen i hjemmet, forteller om Jesus ved de fleste anledninger som byr seg, til farens forargelse, men også til en viss inspirasjon som sakte men sikkert vil komme til å forandre livet hans og livene til begge to.

Filmen har et sterkt evangeliserende preg av jenta Tulsa på 9år. Hun har bibelen meget kjær og leser stadig vekk i den og bruker også tid i bønn. En meget veslevoksen jente er hun også, men det er slik ofte barn i fosterhjem er, de har måttet lære å ta vare på seg selv og eventuelle søsken i krisesituasjoner. Når Tulsa møter ham som hun tror er faren hennes så drøyer hun ikke å fortelle om Jesus, og ja, det kan bli litt drøyt til tider og klisjéfylt. Hun fjerner all alkohol og røykpakker og begynner å ”shine” opp huset, slik at hun kan få tillatelse av barnevernet å bo der lenger. Når det er sagt så er jenten veldig ivrig og ja, hun kan være et forbilde, men det er jo ytterst sjelden slike finnes, og så spørs det, når filmen nå er inspirert etter en sann historie, hva som er sant og hva som er diktet opp. Det er vanskelig å si. Når det er sagt så mangler filmen litt mer fokus på omvendelse, og et tydelig og klart evangelium, selv om man så vidt er innom noe.

Kvaliteten, bortsett fra bilde, er ikke det aller beste. Manuset sliter og historien blir dratt ut i det lengste og man blir ikke klokere, selv om det kan komme noen overraskelsesmomenter underveis. Jeg synes heller ikke Scott Pryor, som spiller Tommy, faren, klarer å score så høyt på skuespillfronten, og rollen hans blir noe flat og noe tilgjort til tider. Jeg ble derimot ganske imponert over Livi Birch som spiller Tulsa og hvordan hun kanskje leverer den mest troverdige skuespillprestasjonen i filmen. Alltid gøy å se barn som kan spille. Filmen vant publikumsprisen for beste film under den internasjonale kristne filmfestivalen i 2020. Det er allikevel ikke en god film, selv om den har noen hjertevarmende øyeblikk. Noen av øyeblikkene blir dessverre ødelagt og får ikke levert helt etter potensialet som ligger der, men alt i alt allikevel en helt grei film.
3.7 av 7 - -
0.4 sekunder