Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Horse Called Bear (2015)

Etter at moren(Fuller) uventet dør, oppdager 17 år gamle Ethan(Gibbs) at han er blitt eieren av hennes hest - en hest han aldri en gang visste at eksisterte. Han krysser landet for å bo hos besteforeldrene og undersøker dette litt nærmere. Bestemoren(Storey) støtter Ethan, men den sinte bestefaren Otto(Brown) virker ikke til å ønske å ha ham rundt seg. Ved siden av bor tre barn som tar ridetimer på den samme gården der morens til hest har stallplass. Livene deres krysser hverandre mens Ethan må lære å takle sorgen over morens død, og barna må lære å takle mobbing i nabolaget ved hjelp av bibelske prinsipper. Reisen til Ethan, Otto, de tre barna, mobberen og hennes far dreier seg alle rundt den milde og tro hesten Bear.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 31min
A Horse for a Friend
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Penny Carlisi
Manusforfatter
Skuespillere
Ryan-Iver Klann
Pastor Andy
Michael Brennan
Joe Baker
Dawn Storey
Gloria Brown
Terri Partyka
Advokat
Daniel Knudsen
Helsepersonell
Donna Frazier
Bibliotekar
Robert Nixon
Graveside Pastor
Produsenter
Penny Carlisi
Produsent
Annet
Penny Carlisi
Redigering
Samuel Joshua
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ringvirkninger grunnet hesten Bear

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ethan mister moren sin i en bilulykke, kommer ikke inn på studiet moren hadde søkt ham inn på og må flytte til besteforeldrene. Under oppholdet bearbeider han tapet av moren og finner bl.a. ut at han har blitt eier av morens hest som han ikke visste at eksisterte. Han velger å selge hesten noen han kommer til å angre på.

I denne filmen klarer man å blande inn hest og kristent budskap. Det er flettet inn mye i historien og den er ganske forutsigbar, men noe hjertevarmende også. Her er et budskap til både store og små, vi møter pastor Andy som har søndagskole for barna om den gylne regel og lærer barna å praktisere dette i det virkelige liv, noe barna virker engasjerte til å gjøre. Vi møter Ethan og bestefaren i fortvilelse og uten håp der de sliter med sitt etter at moren til Ethan døde. Begge har en dyp skyldfølelse for hennes død og spørsmålet er da om de klarer å finne håp midt i mørket og fortvilelsen. Midt i historien kommer hesten Bear som en god venn, og troen og tilgivelsen blir en sentral del av tilværelsen.

Budskapsmessig fokuseres det på tilgivelse og det å elske sine fiender og gjøre det du vil at andre skal gjøre mot deg, mot dem. Filmen mangler allikevel fokuset på at frelsen er mer enn bare å be om tilgivelse, men at det også burde vært snakk om den nye fødsel og det å få Jesus som Herre i sitt liv. Selv om dette manglet så ser Gud til syvende og sist inn i hjertets holdning i en omvendelse.

Dette er jo en film der ting ordner seg med ganske stor forutsigbarhet, men den varmer hjertene, selv om det kan virke som det er et amatørlag av skuespillere i filmen. Skuespillet er jevnt over ikke så bra, men den har sin sjarm midt i en tøff stallhverdag. Det er flere barn med i filmen og de gjør det overraskende bra og sammen utgjør de en film som vil være koselig å se for hele familien. Sangen "Free This Day" sunget av Linda Caswell gir filmen også litt mersmak.
4 av 7 - -
0.36 sekunder