Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.1)
Stream på

Beyond the Mask (2015)

En Britisk "East India Trading Company" snikmorder prøver å forsone sin fortid ved å kjempe for en ung nasjons håp for frihet.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Paul McCusker
Manusforfatter
Skuespillere
Ryan-Iver Klann
Henchman
John Rhys-Davies
Charles Kemp
Rebekah Cook
Kemp Party Guest
Rich Swingle
Dr. Bonneville
Adetokumboh M'Cormack
Joshua Brand
Carl Harry Carlson
Delegate
Michael Ellison
Abraham Wick
Annie Kitral
Mrs. Holloway
Charlie Newhart
Jeremiah Flack
Thomas D. Mahard
Doctor Harrow
Produsenter
Aaron Burns
Produsent
Nina May
Medprodusent
Charles Lake
Medprodusent
Kiran Bhakta Joshi
Sjefsprodusent
Tracey Burns
Medprodusent
Annet
Nicholas Burns
Produksjonsdesign
Ethan Ledden
Cinematografi
Jurgen Beck
Komponist
Mike Wech
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Storslagent og ambisiøst

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når Burns Family Studios lager film slår de slik som forrige gang på stortromma med store ambisjoner. Denne gangen har de lagt fantasy på hylla og fokuserer på historisk drama som ser ubetvivlelig flott ut og med et plot av historiske dimensjoner. Will Reynolds er en tidligere snikmorder for den Britiske East India Company som etter å ha blitt bedratt og regnet som død, får han en ny sjanse på livet når han må late som at han er sogneprest. Der møter han Charlotte der det fort oppstår gjensidig tiltrekning. Han har lyst til å avsløre sin mørke fortid, men det er ikke lett når fremtiden står på spill. For å renvaske seg må han først hevne seg på sin tidligere arbeidsgiver som stadig hjemsøker ham samtidig som han trenger å få hjelpen og tilliten til Charlotte.

“Beyond the Mask” er en fartsfull historisk drama full av action, romantikk, spenning og ikke minst et budskap om en manns håp om forandring og et bedre liv. Forsoning eller hevn, og som vi vet finnes det bare ved et navn der det kan skje. Det finnes ikke veldig mange filmer fra denne perioden, og en kristen film av denne typen er enda mer sjelden vare men dermed også ekstra velkomment.

I det store å det hele er dette en film av god kvalitet. Svakheten, etter min mening, ligger i litt for dårlig teknisk utstyr som svekker noe av det uttrykket filmen fortjener, samt noe svak regi. Det merkes at budsjettet er for lite selv om det gjøres mye ut av det man har og filmen er et produkt av mye hardt arbeid. Det beste er uten tvil kostyme og scenearbeidet sammen med at handlingen med det ambisiøse utgangspunktet ikke skuffer.
5 av 7 - -

En fortid som ikke kan skjules bak masker

Året er 1775, da Benjamin Franklins oppfinnelser trer fram i lyset. På denne tiden har Will Reynolds fått nok av å jobbe for the British East India Company, noe ledelsen i selskapet rett og slett ikke er fornøyd med. Will overlever et planlagt attentat mot ham, og rømmer uten at omverdenen vet noe om dette. Avisene skriver om hans sikre død, men han er i livet i beste velgående og har funnet seg til rette ved et herskapshus der han forelsker seg i Charlotte. Det er bare et problem, hun er troende og han er ikke det, selv om han later som, og han har en fortid han helst vil holde skjult. Underveis prøver han seg på et bedre liv, han prøver både å imponere Charlotte og fortjene rettferdighet hos Gud ved å gjøre godt i håp om at dette kan dekke over den onde virksomheten han var en del av. I den godes tjeneste blir han en slags Zorro figur, der han bruker sine kampkunster for å være tilstede og rydde opp når kriminelle handlinger finner sted.

Dette er en actionfylt affære med åndelige input med jevne mellomrom. Filmen er allikevel preget av actionscener og mye spesialeffekter som kan være med å overdøve noe av budskapet. Jeg synes det til tider er lagt såpass vekt på effektene og actionscenene at budskapet kommer noe i bakgrunnen.
Vi kan allikevel lære noe. Vi ser hvordan Will bærer med seg to masker, den ene er å late som han er en bedre mann enn han er i virkeligheten og den andre er den fysiske masken han tar på seg når han skal redde ”verden” i ren Zorro stil. Dette fører til at han prøver å bote sin ondskap ved å gjøre så mye godt han kan, så godt han kan. Dette ser han etter hvert ikke nytter siden fortiden hans stadig innhenter ham og selskapet han forlot følger ham hakk i hæl.
Selv om budskapet kommer litt i bakgrunnen så kommer det fram. Vi får presentert en fin parallell med det Jesus gjorde på korset og vi lærer hvordan det er helt unyttig å prøve å fortjene seg frelse ved å være en helt og gjøre mange gode gjerninger.

Skuespillet fungerer sånn noenlunde greit til å være en lavbudsjett film. Vi får også mange gode spesialeffekter sammenlignet med budsjettet filmen bærer. Actionscenene er overraskende gode og man lever seg godt inn i Wills Zorroaktige heltedåder. Selv om det hele til tider blir noe overdrevet, så er underholdningsverdien ganske høy og med et budskap om forsoning, tilgivelse og frelse blir dette en fin film for den eventyrlystne og fartssøkende filmentusiasten. Det positive er at vi slipper mye av den umoralen som så ofte florerer i lignende filmer med et mer sekulært og Hollywood preget innhold. Jeg synes filmen fenget og kan passe for den yngre garde som vel og merke kan litt engelsk siden filmen verken er teksten på norsk eller engelsk.
5 av 7 - -
0.51 sekunder